Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Vladimir vs Draven

Mondego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.png

Posiadam: 6300 IP

Zależy mi na: Dobrych obrażeniach, nie bycia \"papierem\", efektownym nafeedowaniem się.

Preferuję: No więc mam dylemat, którego z tych champów wybrać. Chcę kupić w końcu champa, którym naprawdę mogę mocno hitać, a przy okazji nie padać zbyt nagminnie. Proszę generalnie o plusy i minusy obydwóch champów oraz o drobną radę w wyborze.

91.jpg

Opublikowano

No wiesz Draven to ad carry i jeżeli nie potrafisz nim zagrać to będziesz padał everyday, everynight. Buduje się go pod full ad, więc nie ma tam miejsca na sustain, ewentualnie Guardian Angel ;) Musisz potrafić się ustawić, wiedzieć kiedy i jak wpaść.

Vladimir to postać na topa, mida. Cóz dobry harras w early, można się dobrze wyfarmić. Nie za specjalne 1vs1 moim zdaniem, dobry escape system, mimo słabszego 1vs1 kosmicznie przydatny w teamfigtach ;) Jeżeli potrafisz grać możesz pasywnie grając konkretnie się wyfarmić co pozwoli Ci na efektowne late :)

Cóż opisałem Ci mniej więcej co i jak, teraz do Ciebie należy decyzja kogo wybierzesz :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Według mnie Draven jest jednym z najgorszych ad carry. Już lepiej kup lux niż dravena i masz jeszcze 3150 (lux jak zrobisz pod ad to też niezła masakra, snare + slow i dobijanie z ulti jak ktos ucieknie)

Opublikowano

No nic. Dziękuję mimo wszystko. Jestem prawie pewny, że kupię Vladimira, ale o dziwo na forum jakoś mało o nim buildów, a tutoriala to żadnego nie widziałem. Poradziłby ktoś maxowanie skilli i sprawdzony build ? Z góry dziękuję za odp.

91.jpg

Opublikowano

Maxuj na początku Q poźniej E

Mój build :

Merki (Jak nie ma jakichś mocnych tanków) albo maga jak są jakieś mocne tanki, hextech a nastęnie zmieniasz go na will of ancients , rylai, zhonya, rabadon, to co daje tam 70ap i przebicie, mozesz takze budować sie pod full tanka, też ma niezłego kopa a i jest wytrzymały dzięki passywowi co zamienia hp na ap.

Grałem wczoraj Vladem na Gragasa i wygrałem, early miał słabe bo mnie z beczek harrasował ale poźniej nie dawał rady,

OndteAw.png
Opublikowano

solomid.net, nie szukaj na naszym forum buildów, bo są albo skopiowane albo beznadziejne :)

I lepiej, że wybierasz vlada, nim można grać na topie jak i na midzie, ma fajny dmg, ogólnie ciekawa postać. Draven to ciota :f

fb.com/myrodj

Opublikowano

Maxowanie Q>W>E>R

keniger zle mu radzisz

Q-Dlaczego daje lepszy heal i dmg

W-Szybki Colldown w tym moze byc szybka ucieczka

E>Potem bedesz miec dopiero itemy a na 5 poziomie zabiera duzo zdrowia jak na 10lv

Opublikowano

Nigdy nie składa się rabadona na początku, zaraz moze zrobie swoj poradnik to se zobaczysz.

imo, chujowy

Maxowanie Q>W>E>R

keniger zle mu radzisz

Q-Dlaczego daje lepszy heal i dmg

W-Szybki Colldown w tym moze byc szybka ucieczka

E>Potem bedesz miec dopiero itemy a na 5 poziomie zabiera duzo zdrowia jak na 10lv

TY JESTEŚ PIERDOLNIĘTY !!!

W ZŻERA 20% HP A TY MU KAZESZ TO MAXOWAĆ ?

Ile ty grałes gier vladem 2-3 ?

W gówno daje, jako ostanie sie je maxuje, E jest do farmienia i się stackuje na 4 poziomy, zadaje wieksze dmg z każdym stackiem (70hp na 4 lvlu). Q>E>W i R jak najczęsciej

Jak bedzie maxował W i cały czas je używał to nie zostanie długo na lane ;O

Daje się na początku w nie 1 punkt i czeka aż będa wymaxowane Q i E, i tylko używamy W kiedy wyskoczy nam jakiś jungler albo chcemy sie przedostać albo dive pod turreta robić, ew w tfach.

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...