Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołg premium

kamil9848

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dylemat nie wiem którego wybrać :

Chuchrila czy T-25

Są to najlepsze czołgi premium jak na 5 tier bo kombajnu (lowa) za 200zł nie kupie nigdy.

Ram odpada bo oferuje niewiele więcej od shermana a T14 ma słabą penetracje więc lepiej nie kupować.

Bardziej mnie do chuchila ciągnie niż do T-25 bo wiele razy niszczyłem go w bitwach po 2 strzałach już był wrakiem a chcuchil mówiąc szczerze nigdy z nim nie walczyłem.

Mam jeszcze jedno pytanie który lepiej zarabia ?

Nie chciałbym wyrzucić 42 zł w błoto.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Ja osobiście mam T-25 i muszę przyznać, że jest całkiem niezły, szybki, z przodu pancerz bardzo rykoszetuje tylko że działo niecelne. Można nim zarobić jakieś 15-60k za bitwę. Co do Churchilla to ma zawalisty reload, a kasy wyciąga mniej więcej tyle co T-25.

2815676267.png

Opublikowano

Churchill - mega szybkie dzialo z duzym dmg. Na dodatek jest calkiem zwrotny. Rekord zarobku na nim mojego kolegi z klanu 68k.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Mam T-25 bo promocja była i mnie pokusiło :3

Ale churchila i tak kupie nie ze względu na zarobki ale mają go wycofać i taki antyk będzie fajnie sie prezentował :D

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Źle zrobiłeś. Churchill zarabia z 25k na bitwę , jak dobra walka to i więcej. Z premką dochodzi do 60k. Szybkie działo , dobry pancerz od przodu , wolny , średni dmg.

prawdziwasygnatura.png

Opublikowano

Źle zrobiłeś. Churchill zarabia z 25k na bitwę , jak dobra walka to i więcej. Z premką dochodzi do 60k. Szybkie działo , dobry pancerz od przodu , wolny , średni dmg.

Sam mam Churchila wczoraj bez Premium 4 fragi i zarobiłem 35k :)

Moim zdaniem Polecam Churchila

Gdy ma się do niego Dosyłacz + Perki na szybkość ładowania dochodzi do 1,90s-2s ładowania ;D

Annony_sygn_bySFG_01a.jpg

Syga by SofarGone

Opublikowano

Kupię go tylko dopiero w przyszłym miesiacu jak kase znajdę :)

Klan W-I-R Rekrutuje !

Opublikowano

Jak już się ma churchila to wszystke perki na celownie gdyż szybciej przeładuje niż wyceluje, do niego moduł podstawowy to szybsze celowanie ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja mam T-25 i jego polecam jeśli wolisz szybkie czołgi mediumy. Ma działo z dobrą penetracją bo 116 to sporo na 5 tier .Nie raz mi się zdarzyło walczyć z churchilem i nie jest to trudny przeciwnik ponieważ łatwo go objechać . Moje średnie zarabki wynoszą 20k za gorszą bitwe a za dobre i lepsze ponad 30 tyś mój rekord to 47 tys bez premki.

Opublikowano

Zależy jak wolisz grać. Nie "lepszego" czy "gorszego" czołgu. Moje zdanie opisze poniżej

-churchil- Czołg ciężki, zaletą jest szybkostrzelność oraz penetracja. Dość powolny a praktycznie pancerz ma tylko z przodu. Czołg przystosowany do taktyki jechania na pałe (znaczy w taki sposób można nim dużo zarobić. Pancerz oraz słaba mobilność wyklucza manewry taktyczne/oskrzydlające. Ze względu na rof ma niezłe obrażenia na minute dzięki czemu jest świetny kw walce czoło w czoło. Niski dmg/na strzał, elminuję jego kandydaturę w walce "akuku" (patrz-wystawienie się z za budynku, oddanie strzału, schowanie czekanie na rld i tak w kółko). Podsumowując przyzwoity zarobek bez potrzeby posiadania dużych umiejętności.

-t25-med którego największą zaletą jest.... on ma wiele zalet. Działo z bardzo dobrą penetracją i sporym dmg. Rof jest także całkiem przyzwoity. Czołg z dużym przyspieszeniem oraz prędkością maksymalną. Mankamentem jest zwrotność oraz obrót wieży (bardzo powolny). Żeby nim zarabiać potrzeba umiejętności kontowania pancerza oraz podstawowej znajomości taktyk. Bardzo przydatne mogą okazać się doświadczenia z tygrysa/pzII/IV/PZIV. Pancerz potrafi zrykoszetować coś więcej niż 5 tier a działo może przebić VI a nawet VII tiery. Jak na 5 tier premium całkiem dobre wyniki. W walce czołowej z churchilem szanse zależą od kierowców ale w walce w mieście t25 ma zdecydowaną przewagę. Niestety gra t25 zmusza zaprzęgnięcia do pracy szarych komórek.

Moim zdaniem churchil jest lepszy dla początkujących a t25 dla osób lubiących używać w tej grze "muskó".

Moją wypowiedź opieram da doświadczeniach z t25 którego mam <3 i gry churchilem ( ok. 30 bitew u kolegi).

PS. I am back, and i start być takim jak przed wakacjami :)

Opublikowano

I prawdopodobnie większy zarobek i więcej fragów. Ja wyciągam 20-25k na bitwe (wygraną bez premki) i zazwyczaj 2-5 fragów. Oczywiście mówię o bitwie gdzie wylosowało na max 6 tiery. Jednak doświadczenie z pz IV , amx i tygrysa dużo daje na tym czołgu bo jeździ mi się nim jak marzeniem. POLECAM.

Opublikowano

Churchil pancerz ma tylko z przodu. Z boku IV tiery ci wbijają spokojnie aczkolwiek MM jest bardzo przychylne dla churchila. Aczkolwiek od t25 nie jest lepszy. Mam t25 i odpowiednio użyty kosi chyrchile. Po prostu trzeba grać swoim tempem. Ja ci pancerz przebije ty mi też ale suma sumarum ty masz większe prawdopodobieństwo że mi nie wbijesz, bo t25 ze skątowanym pancerzem dinguje że aż miło. Wychylając się zza budynku strzelając itp... wystrzeliwalibyśmy w siebie taką samą ilość pocisków. Ale ja prawdopodobnie bym zrykoszetował z raz a w dodatku mam lepszy dmg. Churchil jest lepszy tylko na otwartej przestrzeni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...