Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Crash z powodu modów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem.

Otóż, wgrałem 3 mody (timber, obsydian tools i rei's minimap) i gdy gram i chce się udać w jakieś odległe miejsce od mojego domku (np. w poszukiwaniu dżungli) nagle Minecraft łapie laga, następnie robi się czarny ekran, po tym crash i znowu czarny ekran. Dzieje się tak gdy oddale się od domku, gdzie mam jedyny włączony waypoint. Na pewno powodem nie jest Obsydian tools, bo gdy go usunąłem działo się tak samo. Z Timber gram praktycznie od zawsze więc to też odpada, ale minimapy też trochę już używam i nigdy się tak nie działo. Jutro sprawdzę jeszcze bez niej, może to tylko na tym save'ie... A na razie może macie jakieś pomysły czemu się tak dzieje? :/

Z góry dzięki za odpowiedź

Mam wersję 1.2.5

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Sprawdź czy masz najnowsza wersję mod loadera, mod loadera mp i minecraft forge(audio mod chyba nie musi przy tych modach być) + ściągnij najnowszą wersję modów.

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Skopiuj swoje save'y na pulpit, usuń cały folder .minecraft i przy uruchamianiu gry zaznacz "Force Update". Być może masz resztki innych modów, które usunąłeś i to one crashują Ci MC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...