Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt do Battlefield 3 :)

Viktor11PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy na tym sprzęcie pójdzie bf3 i jakie ustawienia graficzne np . ultra i ile fps'ow w zapasie bd mniec :)

http://allegro.pl/asus-i7-4x3-6ghz-16gb-2000gb-gtx560-chieftec-i2472402570.html

Proszę o szybką odpowiedź ! ;)

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

Nie bierz kompa z allegro. Podaj kwotę to coś rozsądnego się złoży.

Co do zestawu, wytłumacz mi po ci xeon, jest to procesor serwerowy i do stacji roboczych, karta GTX 560 zapewni ci granie w bfie na ustawieniach średnich, ostatnią rzeczą jest niemarkowy zasilacz, który niepewnie chodził by na sprzęcie.

Opublikowano

Co za idiota nie kupuje sie komputerów z allegro za taka cene ludzie z działu komputery złozyli by ci zajebisty komputer 100x lepszy po co komu 16gb RAM do gier spokojnie 8Gb wystarczy karta To szmelc w zestawie za taka cene kupiłbys 5x lepsza mówie ci idz do działu komputery a oni ci tam złożą zajebisty komputer za takie piniadze na którym pograsz w kazda gre w full HD i ULRA w 45+ fps

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

z Tą kartą gforce gtx 560 raczej nie ale na pewno na bardzo wysokich ja mam tą gtx 560ti i powiem ze na ultra gra ładnie śmiga. ale powiem ci że są leprze kompy od tego za taką cene i z lepszą kartą graficzną

Opublikowano

kwota od 4000zł-8000zł coś takiego w wakacje do angli :) zarobi się doradź jaki sprzęt :)

Co za idiota nie kupuje sie komputerów z allegro za taka cene ludzie z działu komputery złozyli by ci zajebisty komputer 100x lepszy po co komu 16gb RAM do gier spokojnie 8Gb wystarczy karta To szmelc w zestawie za taka cene kupiłbys 5x lepsza mówie ci idz do działu komputery a oni ci tam złożą zajebisty komputer za takie piniadze na którym pograsz w kazda gre w full HD i ULRA w 45+ fps

to byłby mój pierwszy raz powiedz mi gdzie te działy się znajdują napewno w mieście są jakieś ale czy np są na stronach internetowych gdzie będę mógł wybrać sobie wirtualnie części i sprawdzić cenę ???

btw 16gb ram bo idę na grafikę :)

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

Ja ci nie doradze az tak sie nie znam idz do działu komputery i napisz tam temat ze chcesz komputer do gier za 4000-8000zł to ci zrobia taka maszyne ze ci szczena opadnie

Tu masz zestawy intel i amd:

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47723

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=47724

Jak do gier to intel jak do grafiki i programów wykorzystujacych wiele rdzeni to amd

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

ode mnie:

http://www.proline.pl/?id=shopkoszyk

obudowa do wyboru fractal arc albo haf 912 +, procesor dużo lepszy niż kolega wyżej, mniej się grzeje, ma lepszy właściwości do oc, karta graficzna posłuży Ci przez 1,5 roku w gry na full hd w ultra, masz markowy zasilacz, wydajne chłodzenie, dysk ssd na którym zainstalujesz system i potrzebne ci programy, gry, filmy, muzykę będziesz trzymał na dysku talerzowym gdyż one nie potrzebują szybkiego czasu dostepu.

Jeśli masz jeszcze wyższą kwotę to można pokusić się o większy dysk ssd i zlikwidować dysk talerzowy, można dorzucić lepszą karte, która nie ma sensu i tak.

Jeśli chcesz to moge Ci podać monitor, gdyż taki sprzęt potrzebuje innej jakości monitor.

@UP

Nie polecaj IB jeżeli nie przeglądałeś testów wydajnościowych. AMD bulldozer nie jest na równi wydajnościowo z procesorami intela. Co do kart graficznych, wrzucić gtx 670 w wersji referencyjnej mija się z celem, gdyż praca tego chłodzenia będzie nieznośna przy wykonywanych czynnościach z komputerem.

Opublikowano

@up tak ale ten koszyk jest pusty co mi podałeś link i tak owszem możesz podać mi monitor :)

btw. chciałbym alby ktoś mi to zrobił i dokładnie podał linka do np. gotowego koszyka do kupienia :)

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

http://scr.hu/1qs/fxhd0

Tak, u mnie śmiga ten link, to masz ssa Ci zrobiłem.

Tutaj masz monitor na matrycy IPS

http://www.agito.pl/monitor-dell-24-led-u2412m-2492-478780.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=478780

Idealnie odwzorowanie kolorów, dobre kąty widzenia w przeciwieństwie do matryc TN, trochę większy input lag.

Opublikowano

"Znaffca" się znalazł :)

Nie polecaj IB jeżeli nie przeglądałeś testów wydajnościowych.

IB 3570k kosztuję tylko 40zł więcej niż SB 2500k, a 3570k jest 10-15% wydajniejsze Co z tego, że lekko się grzeję, jak IB na 4.2GHz to SB na 4.8GHz(stare sztuki robiły to 4-8, 5.0 GHz na niskim napięciu, a teraz trzeba voltować i voltować :))

AMD bulldozer nie jest na równi wydajnościowo z procesorami intela.

W nowszych grach jest pomiędzy 2500k, a 2600k. Jeśli chodzi o rendering 8120 wręcz miażdży 2500k

Co do kart graficznych, wrzucić gtx 670 w wersji referencyjnej mija się z celem, gdyż praca tego chłodzenia będzie nieznośna przy wykonywanych czynnościach z komputerem.

Miałeś wgl w rękach referenta 670 i wersją niereferencyjną? Jeśli nie to po kija się odzywasz? Referent ma lepszą sekcję w porównaniu do WFx3

Teraz uwagi do twojego zestawu:

Po co płyta za 800zł do 2500k? P67 Pro3 B3 tutaj się idealnie sprawdzi. Mocna sekcja, a na dodatek tania (350zł).

Jakbyś niezauważył dałeś Srebrną Strzałę na SB-E, czyli LGA2011, nie LGA1155. Lepszym wyborem będzie Venomus X + jakiś wentyl Enermax'a/BQ i masz wydajność D14.

7870 w takim budżecie? W takim budżecie się daję minimum 7950/670.

Tutaj masz na przyszłościowym sockecie 2011:

http://screenshooter.net/5324842/dbpuucm

Ten socket jest najwydajniejszy ze stajni Intel'a i wyjdzie jeszcze kilkanaście mocnych CPU na niego. Jeszcze mamy przed sobą nowe Xeony i IB-E. Możesz zmienić GPU na 670/680, ale ja preferuję 7970. Dlaczego? W GPGPU seria 6xx od NV jest jeszcze gorsza niż 5xx. Seria 78xx i 79xx od AMD jest dwu/trzykrotnie szybsza niż 68xx i 69xx (7770 w GPGPU osiąga wynik 6870)

Opublikowano

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/AMD_Bulldozer_-_test,_cena_i_premiera-4147/strona/15698.html

Poczytaj na ten temat amd.

2 rzecz, jeżeli wiesz i5 ma 4 rdzenie i jest bez HT, co oznacza że nie ma dodatkowych wątków, jak sam wiesz ten fx ma 8 rdzeni/modułów co nijak ma się do 2500K jeżeli porównujesz takie procesory to porównaj go z i7 gdzie amd już dawno odpływa.

Jak niereferencyjna karta moze mieć gorszą sekcje zasilania od referenta pomyśl człowieku .... Druga rzecz widzisz że dałem MSI nie WF, w tej kwocie może kupić MSI Lightning ale po co? Wykorzysta chociaż w połowie jej potencjał? Raczej nie.

I dajesz mu socet do stacji roboczych i zabawy w benchmarki to już trzeba być nie normalnym, bo on już go w pełni wykorzysta (śmiech).

Co do tej wydajności chłodzenia powiedziałbym D14 jest znacznie gorsza od strzały, poczytaj testy różnice temperatur jest znacząca podczas zabawy w oc.

Znajdź mi IB o 40 zł droższy od SB w sklepie, który ma go na stanie a nie jak zapewnia na stronie ze jest dostępny i nie będe musiał zamawiać towaru w kilku sklepach.

Podaj mi chodź kilka zalet IB, w czym są lepsze od SB .

Edit.

Dopiero teraz zobaczyłem twój zestaw, nie wiem czy się śmiać czy płakać ...

Gratuluje dodania zasilacza i dysku ssd do tego hdd caviar black gdy masz ssd na system brawo "znaffco".

Co do karty graficznej podajesz Asus owszem jest cichy lecz propozycje MSI są nie znacznie "głośniejsze" ale posiadają dobry serwis a w przypadku Asusa woła on o pomstę do nieba racze poczytać trochę na ten temat i dalej się wypowiadać.

Opublikowano

IB 3570k kosztuję tylko 40zł więcej niż SB 2500k, a 3570k jest 10-15% wydajniejsze Co z tego, że lekko się grzeję, jak IB na 4.2GHz to SB na 4.8GHz(stare sztuki robiły to 4-8, 5.0 GHz na niskim napięciu, a teraz trzeba voltować i voltować :))

W nowszych grach jest pomiędzy 2500k, a 2600k. Jeśli chodzi o rendering 8120 wręcz miażdży 2500k

Miałeś wgl w rękach referenta 670 i wersją niereferencyjną? Jeśli nie to po kija się odzywasz? Referent ma lepszą sekcję w porównaniu do WFx3

Teraz uwagi do twojego zestawu:

Po co płyta za 800zł do 2500k? P67 Pro3 B3 tutaj się idealnie sprawdzi. Mocna sekcja, a na dodatek tania (350zł).

Jakbyś niezauważył dałeś Srebrną Strzałę na SB-E, czyli LGA2011, nie LGA1155. Lepszym wyborem będzie Venomus X + jakiś wentyl Enermax'a/BQ i masz wydajność D14.

7870 w takim budżecie? W takim budżecie się daję minimum 7950/670.

Tutaj masz na przyszłościowym sockecie 2011:

http://screenshooter.net/5324842/dbpuucm

Ten socket jest najwydajniejszy ze stajni Intel'a i wyjdzie jeszcze kilkanaście mocnych CPU na niego. Jeszcze mamy przed sobą nowe Xeony i IB-E. Możesz zmienić GPU na 670/680, ale ja preferuję 7970. Dlaczego? W GPGPU seria 6xx od NV jest jeszcze gorsza niż 5xx. Seria 78xx i 79xx od AMD jest dwu/trzykrotnie szybsza niż 68xx i 69xx (7770 w GPGPU osiąga wynik 6870)

I co na tym sprzęcie pójdzie mi bf3 na ultra i AdobePhotoshopCS5??? i inne programy które wymagają szybkiego renderingu i ramu ??

Tam widzę 16 gb :)

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

BF 3 pójdzie na połowie sprzętu w tej cenie. Czy pracujesz aż tak poważnie w Renderingu że potrzebujesz takiego potwora? Na drugi raz radzę pisać w preferencjach na czym Ci zależy.

Opublikowano

ile zarobie pieniędzy tyle wydam na kompa bo mam okazje ide do technikum i chce mieć dobrego kompa przez 3 lata gram u babcie narazie na laptopie sony AVIO w bf3 na średnich i śmiega dobrze więc mam plan pojechać do roboty i zarobića kurs funta to około 5,17zł więc 1200 funtów +/- 6204 zł :)

1389978070-U498021.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...