Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mental jako postać do PvP?

JaTylkoChwile

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam bodego 47lvl Aura M4 Berek M5 i będzie mi on służył jako drop ponieważ słyszałem wiele opini że body na 60lvl+ jest słaby w PvP dlatego też postanowiłem że przywrócę do życia starego mentala 41lvl Silne M1 Duchowe 17pkt. i wyexpię go do 70lvl+ i będę bawił się w PvP co o tym myślicie? Myślałem też nad surą BM ale podobno strasznie ciężko się expi. Proszę o pomoc. :D

Modek nie zamykaj :D daj czas do 14 :D

Opublikowano

a właśnie mental od 70 lvl'u to dopiero będzie coś strasznego. Będziesz musiał wydawać dużo kasy, żebyś mógł coś poexpić, chociażby na marmury itp. Dla mnie mental wgle nie nadaje sie do PvP bo ma zbyt wolne skille, wystarczy odejść kawałek, żeby skill mentala nie dopadł Ciebie.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jakie masz eq... Na 70+ możesz być dobry w PvP zarówno bodym jak i mentalem...

Opublikowano

Z mojej Wiedzy na temat Metina2 pl powiem ci że woj mental jest bardzo dobry do pvp . Ponieważ mam 68lvl Mentala . Wystarczyły mi 2 skille na p duchowie i silne . W eq all 2k . i do tego ribek 16um i lecą all . A jak miałem body 61 full eq 2k pż fms sr 48 / albo bojowy +9 all kd +4 do tego było 8omdlenie . i ciężko szło ubijać all . Jeśli potrafisz grać mentalem doradzam mentala .

Opublikowano

Bierz mentala. W PvP bierzesz najpierw uderzenie miecz żeby omdlić, a potem tylko duchowe lub jeszcze walnięcie i gościu umiera.

Body bez abs jest bardzo słaby, a mental to nawet nie musi mieć abs żeby rozwalać każdego.

Słyszymy i widzimy tylko to, co jesteśmy zdolni pojąć.

Opublikowano

Body jest lepszy w PvP, jest o wiele szybszy, jak masz miecz i wymaksowanego berka to jest git, caly czas bedzie przewracal wrogow, skille sporo hicą, co prawda z Mentalem raczej przegra, bo ma silne ciało, ale z innymi klasami powinien dac rade. tylko że dobre EQ to podstawa.

@Up - Nie wiem co pan ćpał, ale dobry towar, 3 skille i dead? To chyba jak przeciwnik ma level mniejszy o 20, ale ty masz EQ calutkie na +9 a on max na +5. Skąd sie w ogóle takie plotki wzieły, że Mental taki super DMG ma? Na Aurze spokojnie tyle samo jebniesz z wiru, a do tego szybciej sie ładuje.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

@Spooq

Na 30lvlu to może Duchowe tyle samo wali co Wirek z Aurą... Ale bajka mocnych skilli zaczyna się na 80+ jak ma się dobre eq...

Poza tym wymaksowany berek... 30% więcej Ci walą a nic więcej się nie przydaje niż Berek na G1, ponieważ szybkości ataku nie można mieć więcej niż 200... ;)

@Kamil Son

Ja bym dał zamiast silnego P to je zostawił na G a wymaxował Walnięcie...

Opublikowano

no wiesz Bo wiem , że gadacie o PL ale na Privach Typu DiamondMT2 To taki Mental +160 z księrzycowym koksi więc na więkrzym levlu i umisz grać to bd kosa ;) a na pl też zmental nie jest zły i nie gadajcie jak ma nno to ma szanse z bodym ;)

2aak0sz.jpg
Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak ,,body na 60lvl+ jest słaby w PvP''.

Każda postać jest dobra do PVP.

Wszysko zależy od skili, od eq (abs'y) i od biologa, a zarazem umiejętności gry. Mental może się wydawać ,,powolną'' postacią, ale po głebszym poznaniu postaci, można bardzo dobrze grać nim. Jeśli będziesz miał np. 40%abs'u np. na miecze to woj body ze skilami na m majac ok 60lvl bardzo mało Ci za da obrażen, fakt bedzie szybki, ale ty mozesz miec jeszcze ok 20-30% na ludzi i go zmiotasz na 2x duchowe i tąpniecie. Wszystko zalezy od eq, skili, biologa jesli myslisz o pvp na 60lvl+.

Ale PVP to nie tylko 1:1.

Cos napisze dot. wojen gildi lub zadym pod DT. Woj body jesli padnie na wojnie, to wylaczy sie aura i nie bedzie mogł jej włączyć, (bedzie musiał odczekać te kilkadziesiat sekund), a bez aury Body dużo nie zdziała, już nie za da tak dużo obrażeń z wiru lub z szarży... A co do mentala. Padniesz mentalem, to nie musisz juz wlaczac silnego, wstajesz i ciaach z duchowego, 3 osoby obrywają z czego 2 dostana potezne obrazenia. Dla tego na wojnach i w zadymach np. pod DT body troszkę maleje przy umiejetnosciach Mentala.

Z reszta wiekszoc zalezy od umiejetnosci i nie tylko gracza.

Co do Bm'a.. Co to za problem expic Bm'em? Neokidy nagadały głupot ponieważ nie potrafią grać i uważają iż się cieżko expi Bm'em. Robisz tak: tworzysz Bm'a, i expisz go do 35lvl, robisz boja, expisz potem na Bo z ekipa, ochronke zrob na M1+ i exp tak do 50lvl. Na 50lvl zrob stopa, czytaj ochronke i rob misje na militara. Jak juz zrobisz militara, to wydrop dla Bm'a tym bodym Mega Wierzchowca z metina, nie mozna nim handlowac wiec bedziesz musial stac obok tego co bije metina i Bm'em podniesc. Robisz tego mega wierzchowca i wybierasz bonus: 150 defa. -- Jest to bardzo dużo. Jak masz kase to mozesz kupic PD na tydzien i isc do v2 (zrob wczesniej buffa przynajmniej 35lvl z blogo i pomoc m1 +. Tworzac Bm'a użyj linku zapraszajacego, od Bodego, na 30lvl dostaniesz Cukier Konia co da Ci 20 defa wiecej. W kwesti PVP postac dobra jak i w wojnach i PVP, lecz jak juz pisałem wcześniej wiekszosc juz zalezy od 3 czynnikow, eq, skile, biolog..

Pozdrawiam.

Opublikowano

no wiesz Bo wiem , że gadacie o PL ale na Privach Typu DiamondMT2 To taki Mental +160 z księrzycowym koksi więc na więkrzym levlu i umisz grać to bd kosa ;) a na pl też zmental nie jest zły i nie gadajcie jak ma nno to ma szanse z bodym ;)

ortografia się kłania pisze się księżycowy większym . A ty za długo na pl nie grałeś może do 30...

A wracając do tematu mental 65 koxi na pl jeszcze do 50 lv to za dobry nie jest ale jak rozwiniesz umiejętności duchowe na P i silne na g przynajmniej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...