Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z sony vegas pro 11

PsM

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Więc mój problem polaga na tym, że filmy przesłane na yt po obróbce w sony vegasie 11 wyglądają tak ze nie mozna nic zobaczyc. nawet gdy włącze 720p to jest strasznie słada jakosc. Problem napewno jest w konfiguracji. Więc poprosilbym o pare screanów jaka mam ustawic konfiguracje w sony vegasie pro 11.

Dla porównania (porównuje obydwa w 720p)

co mi wychodzi:

co chcem zeby bylo:

niby pokazywał jakie ustawienia ale do vegasa 10 i nie umiem tego przeniesc na 11.

Opublikowano

Przenoszę do odpowiedniego działu i zapraszam do lektury :

http://www.mpcforum.pl/topic/300894-hd-to-nie-problem-czyli-zapis-filmu-pod-youtube/

Chyba, że sprawa leży w programie do nagrywania, ale najpierw zrób tak jak w poradniku wyżej i daj znać ;)

Opublikowano

W takim razie sprawa leży we Frapsie, albo Twoim komputerze (ustawieniach).

Zainstaluj najnowszą wersję frapsa i zmień ustawienia graficzne w samej grze.

Opublikowano

W jakiej rozdzielczości masz grę ?

Czy bez nagrywania też tak to wygląda?

Spróbuj innym programem- np. Camtasia Studio, Bandicam.

Nowicjusz
Opublikowano

wczesniej mialem 1600x900 32bpp, a max co teraz nagrywalem to 1920x1080 32 bpp

bez nagrywania wygląda normalnie a nawet bardzo dobrze. Jak nagram frapsem to potem bez przerabiania wygląta też dobrze tylko po tym renderowaniu przez Sony Vegasa 11 wygląda to tak. Zanim wrzucam na YouTube to juz tak jest. Więc dlatego mysle ze to ustawienia sony vegasa są lipne;/ moze coś mam poprostu zle ustawione ale co to nie mam pojęcia

Nowicjusz
Opublikowano

Jeśli chodzi to jaki format wychodzi po renderowaniu to .wmv

Zaraz nakręce krótki filmik i pokaze jakie mam ustawienia w sony vegasie ale napiszcie co jest istotne i w które zakladki mam wejsc to wszystko pokaze. A jak nie bedzie sie dalo odczytac to dam ss.

// z kodeków zadnych nie pobierałem i nie wiem zabardzo jak to sprawdzic jakiego uzywam

/// http://www.youtube.com/watch?v=x_TMocxHyMo&feature=youtu.be nie wiem czy pomoże

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...