Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Minecraft sie tnie;/

marekmetina2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam wszystkich mam pytanie. Wiec zainstalowalem minecrafta i mi sie strasznie tnie ;/

Gdy gram 5min to jeszcze jakos idze mam 10 fps a jak gram dluzej to masakra 3fps ;/

Gdy patrze w gore lub w dol mam 60fps nawet ;/

Mam zainstalowanego optifine i wszystkie detale w minecrafcie na najmniejszych ;/

A teraz o moim lapotopie:

Mam Aspire 5920

Intel Core 2 Duo processor T5750

2x 2,6 Ghz

358MB mobile intel graphic

2GB DDR2

Win7 Ultimate 32bit

Co moglbym zrobic zeby mi sie tak nie ciol minecraft ;/ Prosze o odp bardzo mi zalezy ;/

Dodam jeszcze ze uzywam GameBosta i on wszystkie niepotrzebne procesy zamyka ale to tez daje jakies 2 fps ;/ Help!!! ;D

post-157704-0-51495900-1340731649_thumb.png

003c28b9a1ab3afeac11e36269e5b925ebce1f6e.gif

Podoba sie? Daj + :D

Opublikowano

Sądząc po twoim piśmie widzę że jesteś mocno załamany, spokojnie, zaraz znajdziemy razem rozwiązanie. Włącz manager zadań i podpatrz procesy które pobierają dużą ilość zasobów, przyjrzyj się też "javaw" i sprawdzaj czy potrzebowanie zasobów się zwiększa. Przedstaw wyniki.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Diosminex mozesz jasniej bo ja ciemny jestem :D

A co do wykorzystywania ramu to mi nawet do 50% nie dochodzi przez minecraft ;D I tu nie chodzi o lagi przy renderowaniu swiata tylko nawet jak juz jest wyrenderowany i gram dluzej na tym jednym kawalku ziemi ;P A co do zbednych programow to uzywam GameBooster 3 a on usuwa zbedne procesy ;/

003c28b9a1ab3afeac11e36269e5b925ebce1f6e.gif

Podoba sie? Daj + :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...