Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer dedykowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chciał bym założyc serwer dedykowany metin2. I mam pytania co do tego..

1. Bo myslalem sobie zeby moze na początek zrobic jakis tani serwer na czas testów itp.. Nie wiem skąd kupic taki serwer na okolo 5-10 osob.. Bo sporo ich jest.. (Gdyby ktos mial to poprosze o jakies rady lub cos)

2.Gdy kupie serwer. To jak bedzie z plikami serwerowymi itp ?? Bo mam swoje z serwera hamachi.. Pewnie duzo osob bd mowilo ze na 5osob to zrobic hamachi.. Ale w tym problem bo nie wiem czemu dodalem sobie pare rzeczy (Sporo ich) na serwer i co chwile mnie loga kolegow tez.. i straszne lagi.. Kiedys tak nie mialem dopiero jak dodalem te wszystkie itemy itp.. ;/

Emm.. Tak wiec jak to bedzie z tymi wszystkimi rzeczami.. ? ja to gdzies bd wrzucal na strone czy cos ?

(Chyba ze ktos mi powie czy mozna cos z tym zrobic na hamachi.. Pliki serwerowe by Taki_niesmialy.. Item_proto i client by RyKoX v2)

Budowniczy
Opublikowano

proste serwery na google szukasz w reklamach i porównujesz

na hamachi nawet nie patrz bo nie warto dedyk to cos inego tylko on jest na serwa

teraz masz tych poradników od uja

Opublikowano

Jak chcesz serwer dedykowany to tylko BSD żaden linux czy windows nie wchodzi w grę.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...