Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co da więcej FPS?

Avici

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam malutkie pytanko ;)

Dzięki czemu będę miał więcej FPS'ow w MineCraft'cie ?

Dzięki dokupieniu Pamięci RAM, czy Karty Graficznej?

Jak myślicie?

94682056675302793293.png
Opublikowano

Najpierw napisz nam jaką masz kartę graficzną i ile ramu. :) Chyba bardziej Ram ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

PC :D Po prostu Shadery mi nie idą... Kolega ma 3GB ramu na PC i kartę 512 i mu shadery działają ;o Tylko coś nie tak ma.

W MineCraft'cie mam 50 fps max a tak to do 18 spada nawet, a chcę mieć minimalnie 60 a te max 100. Więc co mam zrobić?

94682056675302793293.png
Opublikowano

ja dokupiłem 4GB Ram i nadal tak chodzi jak chodził :P

Karta graficzna raczej.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

taniej ? Powiedz dokładnie w jakim zakresie pieniężnym chciałbyś kartę, to można coś pomóc :)

Bo dla niektórych taniej to 600, a dla niektórych 100, więc nie wiadomo. Podaj zakres cenowy.

00979453523907008934.png
Opublikowano

Pobierz OptiFine i ustawienia graficzne ustaw mniej więcej tak :

Graphics: Fast

Render distance: jak chcesz

Smooth Lighting: off ,1%

Performance: Max FPS

3D Anaglyph: Off

View Bobbing: on - efekt chodzenia

GUI Scale: Auto

Advanced OpenGL: On

Brightness: Moody -

Clouds: Off - chmury

Fog: Off

Fog Start: 0.2

Ja tak mam i mi śmiga 72-113 FPS :D mi działa nie wiem jak tobie Tyle że ja mam 4 GB ramu ale gram na 18 modach

I Love MineCraft

Opublikowano

Ja mam PC - 1gb ramu, nvidia geforce 8600+ GT (6-letnie ;) )

Z optifine dochodzi nawet do 100FPS. Bez OptiFine chodzi normalnie, lecz tylu fps'ów nie wyciąga.

2 sprawa. Laptop HP 550 - 3GB ramu (1gb+2gb) reszta od intela.

Bez optifine nie da się grać. Ścinki takie, że trzeba resetować lapka. Z optifine można grać, lecz 50fps max.

3 mechanizm. Laptop Samsung NP300ESA. 4GB Ramu + Intel B950.

Ciągle 100-150FPS. Chyba, że firefox, mój serwer + skype, gg włączone to 50fps :D

@topic

Wnioskuję, że to zależy od ramu bardziej, niż od karty graf. Dołóż ramu i ENJOY.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Hmmm... Ja mam 2 GB Ramu karte Nividia Geforce 9600 512MB bez optifine wyciagam ok. od 100 do nawet 300 fps

Lecz mam prawie minimalne ustawienia minecraft;p To zależy raczej od karty graficznej. Pobaw się też ustawieniami.

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...