Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Doświadczenie

PanZycia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, mam problem ze zdobyciem doświadczenia na badania nowego czołgu zsrr. obecnie mam pzkpfw 35, przed grą miałem 11 wolnego doświadczenia w grze dostałem 24 dośwa a po grze wyświetla mi się w garażu żę mam 12 wolnego dośwa, wtf? czym się to różni i o co w tym chodzi?

Opublikowano

W grze są 2 rodzaje doświadczenia,

Pierwsze to normalne doświadczenie zdobywane w bitwach, które możesz przeznaczyć na tylko jeden czołg, na którym te doświadczenie zdobyłeś

I tak zwane "wolne doświadczenie", jest to dośwaidczenie które też dostajesz za walkę czołgiem, lecz możesz te doświadczenie wykorzystać na każdym pojeździe który maszw wynaleziony, dostajesz 10% wolnego doświadczenia z doświadczenia normalnego.

Dla przykładu, grasz sobie KW-1 i dostajesz np 200 expa, co to oznacza ? To że dostałęś 200 doświadczenia które możesz wykorzystać na zbadania kolejnych modułów lub nowego czołgu na KW-1 (tylko na KW-1) i 20 doświadczenia wolnego, które możesz rozdzielić na dowolne czołgi które masz zbadane(odkryte).

Dziękuje, pozdrawiam :D

Krystian08

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...