Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot muzyczny TS3

RiaQaS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich czytających mój kolejny poradnik ;]

Wielu z Was siedząc czasem i rozmawiając ze znajomymi na TeamSpeak3 zastanawiało się czy można jednocześnie włączyć muzykę, która leciała by w tle i urozmaicała rozmowę ze znajomymi. Otóż w tym poradniku opiszę co i jak. wink.gif

Co będzie nam potrzebne?

- Virtual Audio Cable ---->

http://download.cnet.com/Virtual-Audio-Cable/3000-2168_4-10067766.html

- Winamp ---->

http://www.programosy.pl/program,winamp.html

Mam te programy? Co dalej?

Instalujemy Virtual Audio Cable (nic więcej z nim nie robimy). Uruchamiamy TeamSpeak3. Wchodzimy w Setting (Ustawienia) ---> Options (Opcje) i Capture (cos w stylu Opcje mikrofonu). Tworzymy nowy profil i ustawiamy tak jak na screenie niżej.

botmuzyczny1.jpg

Dobra, mamy to ustawione. Co dalej? Tworzymy nowy identifikator. Jak? Wciskamy CTRL + I ( tam tworzymy nowy identifikator.) Pokaże jak to zrobić. Możemy również wejść Settings ---> Identities. Patrz screen niżej.

botmuzyczny2.jpg

Teraz pora na ustawienie parametrów bota. Wchodzimy: Connections ---> Connect (CTRL + S). Pokaże się nam taka tabelka. Ustawiamy tak jak screen niżej.

botmuzyczny3.jpg

Ważne !!!

Wielu o tym zapomina więc przypominam. Jeśli chcemy aby wszedł bot i nasze normalne konto, klikamy "In New Tab" podczas łączenia z serwerem.

Winamp.

Tutaj nie ma dużego problemu. Otwieramy Winampa. Klikamy CRTL + P. Szukamy "Wtyczki" ----> Wyjściowe -----> Zmieniamy wtyczke, którą mamy na wtyczke "Wyjście Wave Out" pokaże nam się takie coś jak na screen. Zmieniamy jak na obrazku i potwierdzamy.

botmuzyczny4.jpg

Ważne !!!

Jeśli mamy tak ustawione, muzyke słychać tylko na bocie. Nie słyszymy jej normalnie w słuchawkach || głośnikach. Jeśli chcemy by było słychać muzyke bez bota ustawiamy domyślną wtyczkę.

Wchodzimy na serwer botem i naszym kontem. Włączamy muzyke w Winampie i cieszymy się naszym botem ;]

Pozdrawiam. W razie pytań pytać się w komentarzach ;]

Poradnik jest w 100% mojego autorstwa, wystawiałem go na innym koncie, lecz używam teraz tego stąd poradnik skopiowany na to konto :) Licze na Like ;)

ouve5v.png
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

dobre...tylko ze w kołko mi mowi....trial czy cos takiego;/ jak to zrobic

masz wersje trial czyli ograniczona czasowo znajdz sobie orginal

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dlaczego w Winampie nie mam w urzadzeniach Virtual cable?

Witam co do winampa klikasz ctrl + p następnie wybierasz z prawej strony Wtyczki ( Wyjściowe , po ang. Output ) wybierasz z prawej Direct Sound od spodu masz " konfiguruj " od góry wysuwasz listę i wybierasz " Virtual Audio Cable 1 " bierzesz Ok i po problemie. Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie. Będąc adminem na serwie jak mogę zrobić, żeby był na serwerze bot, nawet jeśli komputer mam wyłączony (chodzi mi o to, żeby był wgrany na serwer) - jeśli się tak da zrobić to prosiłbym o instrukcję.

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...