Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft zacina się

Gość kamil40013

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak. Staram się tak aby mój komputer miał najnowszą wersję oprogramowanie i sterowników. Postanowiłem zaktualizować driver do grafiki który był nieaktualny. Niestety po aktualizacji drivera strasznie zacina mi się Minecraft tak że nie da się grać. Natomiast gdy zainstaluje poprzednią wersję sterownika to wszystko wraca do normy.

Ostatnia wersja sterownika która działa normalnie to 290.53. Zawsze gdy zaktualizuje do wyższej wersji niż ta to mi laguje Minecrafta.

Nie wiem co jest powodem. Próbowałem na różne sposoby ale to nic nie dało. Reinstalowałem jave ale to też nic nie dało.

Sprzęt:

Laptop: Dell Precision M4500

Grafika: Nvidia Quadro FX880M

Windows 7 32-bit

Ram: 4Gb

Co tam będę wypisywać lepiej dam ss'a

0fd2bc7b3d6c9449.jpg

No to na tyle. Aha reinstalowałem też Windowsa ale to też nic nie dało.

Weteran
Opublikowano

Spróbuj z optifine:

http://www.minecraftforum.net/topic/249637-125-optifine-hd-a6-fps-boost-hd-textures-aa-af-and-more/

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

Wejdź W Opcje Minecraft I Tak :

Ustawienia Graficzne > Odległość Renderowania: Tiny = Tycia > Wydajność: Max FPS > Jakość Grafiki: Szybka > Chmury = Wył

I Powinno Być Na 50-100 FPS :)

Jeżeli Pomogłem ...

Dasz Lubie To ?

;)

To Nic Nie Zabiera

:) A Tak Wiele Może...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok zrobiłem to co napisał kolega wyżej. Mam 200-300 fps na najniższych detalach z OptiFine ale co 1-2 sekundy mam małe zacięcie . Moze mam zle ustawione sterowniki do karty graficznej. Na poprzednich sterownikach tak się nie działo.

Opublikowano

Zainstaluj Jave 7 oraz Optifine.

Powinno pomuc, w miare możliwości załatw sterowniki i system 64 bit.

Opublikowano

Up@ Mogę załatwić Sys 64 bit. Tylko pytanie czy to coś da czy lepiej zostać przy starych sterownikach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...