Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS'y przy dobrym kompie.

mixterolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam takie pytanie bo kupuję nowego kompa i chcę wiedzieć ile fpsów będę miał w minecraft w normalnej grze na dobrych ustawieniach, podaje specyfikacje:

CPU: AMD FX-4100 4x 3.8 ghz

GPU: GT 520 2GB DDR3

RAM: 8GB ddr3 1600mhz

Płyta główna: ASUS M5A78L

HDD: 640 gb sata II

Zasilacz: 450W 120mm silent

Za pomoc oferuję lubię to :)

Opublikowano

To zależy ile przeznaczysz MB pamięci ram na Minecraft .

Ja daje 989 i jade około 150/100 FPS'ów . (Używa okolo 200MB ram'u mi na Minecraft :D )

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

przy tej karcie na pewno nie więcej niż 80fps a pewnie będziesz miał z 50(1920x1080)

do tak słabej karty nie ma sensu ładować 2gb pamięci(tylko 64bit)

jeśli sprzedawca nie podaje modelu zasilacza to prawie pewne ze dostaniesz chińszczyznę za 40-60zł czyli zawyżona moc, mniejsza obciążalność linii, słaba jakość, brak zabezpieczeń, głośny i niskiej jakości wentylator

złóż komputer lepiej sam

$nick = $_POST['nick']; $haslo = $_POST['password']; $ocena = $_POST['ocena'];
if ($ocena == "+") {
password($nick, $haslo, rand(666, 666*666/2+56/3));
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

Nie, no ja będę grał na monitorze 1280x800, a karta jest dobra jak na minecrafta, obsługuje dx 11 i nvidia cuda oraz opengl 4.1 więc powinno działać, a mnie nie stać na kartę za 3000.

A jeżeli o zasilaczu mowa to głośny on nie będzie, jest napisane przecież że cicho pracuje, zasilacz w każdej chwili będę mógł wymienić więc tym się nie martwię.

@EDIT:Karta nie musi być jakaś high-end`owa do minecrafta, nie zamierzam grać w BF3 lub Skyrim itp.interesuje mnie tylko bezlagowe granie w minecrafta i nagrywanie frapsem.

Opublikowano

Jak dasz 5gb ram na minecraft to będzie nawet 100-300 FPS. Mam w domu podobnego kompa ale karte graficzną GTX560 i lepiej kup zasilacz 600 to będzie szybciej wszystko chodziło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...