Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ogarnąć LCGenericName01

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam użytkowników MPC. : ) Ponieważ dużo osoób prosi mnie na pw aby wytłumaczyć im co, jak i gdzie w LCGN01 postanowiłam napisać krótki poradnik, aby każdy kto zechce pograć na tym serwerze wiedział od czego zacząć i w ogóle. A więc zaczynamy.

1) Początek

Po wybraniu postaci zapewne pierwsza myśl jaka nachodzi nowego gracza to "jak tu zrobić żeby się nie narobić, a coś mieć?". Powiem Wam, że jest całkiem łatwo i przyjemnie. Zaczynamy od odebrania i oddania questów u Dyni (dostajemy smoczą broń +18 i koński set +18). Z takim ekwipunkiem wybieramy się do Procyon i zbieramy sobie jakieś drobne, które zostają pozostawione przez innych graczy. Za nasze świeżo zarobione pieniądze kupujemy bałwana w shopie koło trenera, rulon na expa i kilka esek (z 10 wystarczy na początek). Tak zaopatrzeni wracamy do Procyon i szukamy CZAROWNIC i ZAKLINACZY. Bijemy tylko te mobki, nie radzę używać obszarówek żeby nie zlurować innych. A dlaczego tylko zaklinacze i czarownice? Bo będą biły nas po 1 i nie padniemy. W taki oto sposób na około 10 eskach wbijamy sobie lvl 165. Radzę zakupić set na 165 poziom u npc, podbić go chociaż na +15 i zrobić pieczątki (także do kupienia w shopie obok trenera). Oczywiście w miarę szybko wbijamy poziom 175/176 i zakładamy set i broń, którą dropimy w Procyon (dodam, że lecą itemy do +18, więc jak się postaramy to zostanie tylko opieczętowanie).

2) Jak pieczętować?

Mamy dwie możliwości pieczętowania setu - albo za pomocą pieczątek, które są do kupienia w Juno i dają nam losowe bony, albo można zakupić na stronie LCGN01 takie "pakiety" po 5 opcji na część setu po 250 cashu. I teraz tak: jeżeli pieczętujemy set normalnymi pieczątkami proponuję pobawić się troszkę i zdobyć evę oraz oszczędzanie many 30% (z tego, co wiem może być na łapkach i chyba butach?) oraz casting 30%. Co do broni - abs hp i celność. Razem z acc, o którym powiem w następnym punkcie zyskamy 100% castingu i 100% oszczędzania many. Jeżeli zdecydujemy się na IS (według mnie opłaca się tylko pieczętować set IS-em, wepa nie) to najlepszym wyborem jest pierwszy i drugi wariant - w pierwszym mamy unikanie, 2500 hp i casting a w drugim unikanie, 2500 hp i 30% oszczędzania many. Tak jak wspomniałam broń pieczętujemy ręcznie. Ale to są tylko moje sugestie, moje zdanie, Wy nie musicie się z tym zgadzać. : )

3) ACC

ACC dropimy z mobków, które są na początku Egeha - mają 200 lvl i dość mocno biją, więc radzę tam uważać. Ale przechodząc do rzeczy. W zależności od bonów jakie mamy w secie dobieramy sobie biżuterię. Po pierwsze oczywiście casting i oszczędzanie many. Następnie unikanie i celność.

4) Dalsze expienie

Jak już ogarniemy początki to będzie naprawdę z górki. Przynajmniej do czasu. Do 202 lvla siedzimy w Procku. Następnie udajemy się na ogry - Baby Ape i Ape i tam expimy do poziomu 217-218 (jak kto woli). Ostatnim etapem wędrówki są skorpiony. Wydaje mi się, że są to najlepsze mobki na dobicie 220 lvla. Bo po co sobie życie utrudniać?

5) Kilka przydatnych informacji

Blue cube - kostka, która dodaje nam 200% ataku. Exp z tym jest bajeczny, szybciutko idzie i naprawdę bardzo się przydaje. W IS dostępne są kostki na 5 minut natomiast z World Bossów można wydropić taką na 3h (osobiście expiłam z nią i wyszło mi, że trwa 2,5h ale to taki szczegół ;p).

Boosty na 150% HP - dostępne w IS na 7h i 7 dni. Zwiększają nasze HP o 150%. Jeżeli użyjemy dwóch boostów (siedmio godzinnego i tygodniowego) uzyskamy łącznie 300% HP. Jednak pamiętajmy, że: 7 godzinnego boosta nie użyjemy kiedy mamy potkę na zwiększenie HP o 30% na 7h kupioną u NPC. Tak samo jest z tygodniowym - nie użyjemy mając tygodniową potkę od npc. Mieszanie można łączyć.

Swift Horse - koń, który na ep3 miał speeda 20 i nie miał buffów tu jest zwykłym wierzchem. Jedynie, co go wyróżnia to zbroja.

To chyba wszystko, co chciałam napisać. Jeżeli coś jeszcze istotnego mi się przypomni to oczywiście dopiszę. Jeżeli macie jakieś sugestie, znajdziecie jakiś błąd to proszę mówić. : ) I oczywiście zapraszam do grania w LCGN01, służę pomocą w zerowaniu mobków do około 165 lvla. : ) Nick taki, jak w sygnaturze.

EDIT (17.04.12)!

Zamieszczam informację tutaj aby każdy zauważył i przeczytał. Ostatnio był update i przyniósł on nam nowe bronie i sety na 220 poziom, które dropią z bossów w Dratan (prawa, dolna część mapy - o ile się nie mylę jest ich chyba z 7. Regenrują sobie HP i w pojedynkę praktycznie nie idzie ich ubić). Ekwipunek na 220 lvl pieczętujemy i ulepszamy tak samo jak wcześniejsze z tym wyjątkiem, że przy dużym szczęściu możemy wydropić party +20 (nie można ulepszać do +20, max. +18).

I jeszcze jedna ważna informacja - zostały "naprawione" zaklinacze i czarki w Procyon, więc biją tak samo mocno, jak reszta mobków. Dlatego niestety pozostaje nam exp do około 160 lvla w Juno albo plvl. Można też użyć Extreme Experience. To taki pierścionek z IS (bądź Mall Bossów), który daje nam 9kkk expa i od ostatniego patchu można go używać powyżej 200 lvla (zanosimy go do Dyńki - osobiście tego nie używałam, więc dokładnie nie wiem jak to działa).

Będę w miarę na bieżąco dopisywać nowe, istotne informacje. Jeżeli zrobi się tego za dużo to zrobię edycję całego Tutorialu. ; )

EDIT (17.05.2012)!

Doczekaliśmy się kolejnego lvl cupu - tym razem 230. Oprócz tego wprowadzone zostały nowe wepy i sety na 230 lvl. Można je wydropić w świątyni zapomnienia (teleporter w Juno). Podobnie jak w przypadku broni i zbroi na 220 możemy zdobyć itemy +20. :) Powodzenia!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

World Bossy, Mall Bossy i Bossy, które dropią eq na 220 lvl są silne. ;d I do tego regenerują sobie HP, więc w pojedynkę praktycznie niemożliwe do ubicia. ; )

P.S - zapraszam do przeczytania drobnej edycji tutorialu. ;p

Opublikowano

World Bossy, Mall Bossy i Bossy, które dropią eq na 220 lvl są silne. ;d I do tego regenerują sobie HP, więc w pojedynkę praktycznie niemożliwe do ubicia. ; )

P.S - zapraszam do przeczytania drobnej edycji tutorialu. ;p

cały IS na klacie + Iws amor + wep + deadline assk'a i da rade :D

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obok trenera zwierzaków. Nazywają się "Crystal of Blood and Sweet". Jeśli opcje się nie podobają to możesz usunąć je kamieniem czyszczącym, który możesz kupić u Geresa i znów wwalić pieczątki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie czy na tym serwerze jest mozliwosc sterowania postacia tylko i wylacznie za pomoca myszki a nie takich klawiszy jak W S A D itd...

Opublikowano

Pytanie dlaczego jak pisales ze CZARO i ZAKLI bija po 1 jak mnie na 100 lvl maja na 2 hity....fajny TuT bo esek expa nie ma w sklepie a w procypon 0 golda lezy i prawie 0 osob tam expi

Opublikowano

mam pytanie gdzie tutaj jest teleport do swiatynie procypon?

Obok areny jest teleporter (jak dobrze pamietam =))

Pytanie dlaczego jak pisales ze CZARO i ZAKLI bija po 1 jak mnie na 100 lvl maja na 2 hity....fajny TuT bo esek expa nie ma w sklepie a w procypon 0 golda lezy i prawie 0 osob tam expi

Bo już zostało odbugowane, a jeśli chcesz tam expić to polecam najpierw stun na moba a potem skille. =)

Opublikowano

Jeżeli jesteś na tyle ogarnięty, żeby nie czytać tego, co jest napisane niżej to pozdrawiam.

I jeszcze jedna ważna informacja - zostały "naprawione" zaklinacze i czarki w Procyon, więc biją tak samo mocno, jak reszta mobków. Dlatego niestety pozostaje nam exp do około 160 lvla w Juno albo plvl. Można też użyć Extreme Experience. To taki pierścionek z IS (bądź Mall Bossów), który daje nam 9kkk expa i od ostatniego patchu można go używać powyżej 200 lvla (zanosimy go do Dyńki - osobiście tego nie używałam, więc dokładnie nie wiem jak to działa).

Opublikowano

up... no co ty nie powiesz pomysl najpierw i zobacz ze ja poinformowalem go o tym ze czaro i zakli juz nie sa zbugowane...

Opublikowano

Świetnie opisane..:) Bardzo przydatny tut. dla gracze początkujących.. <3 Łap like i trzymaj tak dalej..:)

P.S. Zapraszam na serwer i pytanko jeśli istnieje spol. do LCGenericName01 to proszę o link na Pw.. <3

Opublikowano

A po co spolszczenie jeśli nie ma questów? :P

Nie będzie łatwo takowe zrobić, ponieważ spolszczenie kopiuje się zazwyczaj z wersji polskiej, a ona jest już trochę nowsza i raczej nie będzie dobrze działać. Trzeba znaleźć jakiś serwer EP1 z polskim językiem i wtedy będzie łatwiej.

Opublikowano

@Up no może nie którym nie potrzebne, ale dla graczy początkujących to troszkę kłopot z ogarnięciem tego..:) Przyznaję że sama miałam problemy na początku z ogarnięciem bonów itp. Ale po 2 dniach wszystko było "Ok"..;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...