Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Fizz = AD

Palmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się zapytać czy fizz może być Pro zrobiony pod Attack Damage?Ja narazie na niego zbieram i chce być przygotowany.Jeśli ktoś ma fizza i ma czas niech sprawdzi .Jak widziałem TuTy fizza i jak inni gracze grają to robią go pod AP.

PS:Nie wiedziałem w jakim temacie to dać.

RXhpbGltNzg2X19fZXVuZV9fXzEyMF9fX05VTExfX18zX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzJfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Tylko AP, na AD sie nie oplaca bo zadnych przelicznikow nie ma pod AD, ewentualnie AP/AS ale preferuję standardowy build full AP + survi

Opublikowano

Może i pod ad ta postać nie jest ciekawa, za to pod offtanka jak najbardziej. Podam build a potem napisze dlaczego fizztank to bardzo ciekawa alternatywa.

buty + 3 poty na start, latarnia, shen (w między czasie zakładamy mercurki), składamy tanky itemy(bv, fh, thormail itd...) pod przeciwny team, dokańczamy trinty force (alternatywa dla tanky itemów jest atmog, gorsze survi za to lepszy hit i q).

Dlaczego właśnie offtank:

- q nakłada efekty trinity force i naszego w, skill w po aktywowaniu zabiera % obrażenia więc mimo, że jesteśmy bardzo twardzi ten skill potrafi zaboleć.

- w to bardzo dobry boost (coś jak e teemo) w early bardzo korzystna jest dla nas wymiana hitów, więc tak jak wyżej nawet jak jesteśmy bardzo twardzi to dzięki temu skillowi zadajemy dość spore obrażenia.

- e tego skilla nie używamy do zadawania dmg, natomiast ma on 1000 zastosowań (uniknięcie skilla, dogonienie, ucieczka, wszelkiego rodziaju sciany karthusa, veigara, przez większosc scian damy rade przeskoczyc itd... dodam, że da się uniknąc ult karthusa).

- r wszystcy myślą, że gdy mamy 0 ap to już z żadnego skilla nic nie będziemy bili błąd! ten skill ma dość spory dmg bazowy więc w early mid potrafi zadać przyzwoite obrażenia. Oprócz tego ten skill służy nam do dogonienia, spowolnienia, inicjacji, w pewnych sytuacjach ucieczki(steal barona dla odważnych).

fizzofftank dzięki latarni robi bardzo szybko buffy, jego w + latarnia to poprostu zjadacz buffów, nie kradnimy buffa swojemu ap carry, owardujmy counter blue zrobimy je w 5 sek(moja taktyka to zaraz jak sie pojawi blue od razu je robimy, nawet gdy ktos nas zaatakuje to robimy do konca, gdy tylko skonczymy e przez sciane). Przewagą fizzofftanka jest to, że dzięki latarni sie healuje, ap nawet ze spell vampem się mniej leczy ponieważ nie ma do tego stworzonych skilli.

Zapomniałem dodać, że pasyw sprzyja miejscu jakim jest top lane.

Jedyna wada to, że gdy ktoś nas zabije 1-3 razy na początku i będziemy z lvl do tyłu to niestety będziemy głaskać przeciwników przed 18lvl.

Wiem, że moje podejśćie do fizza jest nowatorskie, ale grałem fizzem bardzo dużo gier mid, top, jungle i muszę powiedzieć, że w late zdecydowanie silniejszy jest fizz offtank. Więc jak najbardziej go polecam, pozdrawiam.

Pisałem szybko, za błędy przepraszam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Może nie byłby najgorszy, ucieczka z "w" , doskok z "q" , ulti podrzucamy.

Powoli, żegnam się z wami, moi kochani userzy <3

95% mówi samo za siebie, tyle starań żeby wbić te dzisiejsze 400 postów, pomagając zarobić te AŻ 53 lajki.

No cóż... Raczej już nie wrócę, tylko czekać na dodatkowe 5% od kochających mnie adminów, pozdrawiam all !

Opublikowano

Może nie byłby najgorszy, ucieczka z "w" , doskok z "q" , ulti podrzucamy.

Ucieczka z "e"

Chciałbym napisać, że postaciami które mają dużo do zaoferowania (doskok, ucieczka, spolonienie, kick z ult, nietargetowalnosc, ogólnie dobre mechanizmy dogonienia i ucieczki) łatwo sie zdobywa fragi i ładnie to wszystko współgra z postaciami ad/offtank.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

On może być dobry:

"e" (to chyba ten skok ) do gonienia/ucieczki,

"q" do gonienia/czasami uciekania

"r" do gonienia/uciekania/ksucia barona ^^

mam już 5.3k Pz jeszcze troszkę i przetestuje go sam.

RXhpbGltNzg2X19fZXVuZV9fXzEyMF9fX05VTExfX18zX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzJfX18zX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Nie wiem jak wy, ale ja fizza wole AD, malo kiedy gram AP... na 2 lvlu z runami z samym uzytym w + doskokiem zabieram ok 1/3 hp + pomaga kolega z linii i ignite i typa nie ma... Moj build - Doran > buty 1 > k.w > berserki > IE > PD > BT ... Gram juz fizzem AD od okolo 3-4 miesiecy i uwazam ze jest duzo lepszy niz AP... Takie jest moje zdanie...

65994253024037513199.png
Opublikowano

Nie wiem jak wy, ale ja fizza wole AD, malo kiedy gram AP... na 2 lvlu z runami z samym uzytym w + doskokiem zabieram ok 1/3 hp + pomaga kolega z linii i ignite i typa nie ma... Moj build - Doran > buty 1 > k.w > berserki > IE > PD > BT ... Gram juz fizzem AD od okolo 3-4 miesiecy i uwazam ze jest duzo lepszy niz AP... Takie jest moje zdanie...

I znikasz w 2s nawet e cie nie obroni.

moim zdaniem ad mele nie ma prawa bytu w poważniejszych grach, są wyjątki trynda i może kilku innych.

Jezeli juz chcesz ad to jakiś twardszy build.

Merce, trinity, warmog(malet), atma, ie, tanky item pod przeciwny team, lub po prostu item uzupełniający - guardian. Z takim buildem + czerwona mikst. Wyciągasz 300 ad +/-, 3,2khp+, resy z mercow, guardiana i atmy.

No chyba, że wolisz 400 dmg, 2.00 as, 50%crit, 0 survi:/ 2k hp.

Prawda jest taka że w late rządzą ad range i offtanki.

Potencjalnie zadasz więcej dmg 2 buildem, ale praktycznie więcej zdążysz zadać buildem nr. 1

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

I znikasz w 2s nawet e cie nie obroni.

moim zdaniem ad mele nie ma prawa bytu w poważniejszych grach, są wyjątki trynda i może kilku innych.

Jezeli juz chcesz ad to jakiś twardszy build.

Merce, trinity, warmog(malet), atma, ie, tanky item pod przeciwny team, lub po prostu item uzupełniający - guardian. Z takim buildem + czerwona mikst. Wyciągasz 300 ad +/-, 3,2khp+, resy z mercow, guardiana i atmy.

No chyba, że wolisz 400 dmg, 2.00 as, 50%crit, 0 survi:/ 2k hp.

Prawda jest taka że w late rządzą ad range i offtanki.

Potencjalnie zadasz więcej dmg 2 buildem, ale praktycznie więcej zdążysz zadać buildem nr. 1

Hmm lubię grać offtankami a fizz ma fajne skille do zabijania jest bardzo mobliny no cóż spróbuje nie lepiej dać latarnie przed tfem dla sustainu a w late game ją sprzedać?
Opublikowano

Jakie trinity boze,chyba zmora ^^

Fizz to lekki offtank ap,nie porownuje go do singeda czy morde ale do swaina tak.

Dobrze go zrobic lekko pod speed ataku,wtedy przynajmiej moze zadac dmg bez skili

To tyle

sstwc.jpg

Opublikowano

Na 3v3 to polecam dobrać build pod team.

Jeżeli grasz przeciwko squishy, to możesz grać ap i offtankiem, a kiedy przeciwko np. ww, ryze, irelia itd... To zdecydowanie offtank, ale to wszystko zależy od umiejętności, skillu, potrzeby dla teamu ( gdy masz dwóch ad to musisz isc ap bo na 80% lose etc...)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Hihi ale z was player'zy. Przed chwilą jakiś gość (pewnie z forum) grał na mnie Fizz'em AD. Ja grałem Akali solo topa na niego i Leona i wygrałem solo i wycarrowałem grę ze statami 19 8, ale do rzeczy. Build miał taki: Sorcerki > Zeal > Krwiopijec > Phantom > Tasak i nieźle kosił powiem wam. Sama idea Fizz'a AD nie jest zła, ponieważ z W brał u nas Kenenowi spore ilości demedża. Nie sądzę, że jest lepszy od AP, bo nie jest, imo dobrze grał.

wobqx.jpg
Opublikowano

Mam już fizza i daje w nim AP.Na początku jest dobrze tylko w późniejszych minutach mam mało hp i mnie prawie zabijają (E ucieczka) Może mi ktoś napisać build jak mieć dużo hp i karać?Może jakaś różdżka wieków?

Opublikowano

Szkoda, że obecnie nie mam kompa bym ci podesłał 3,4 replay'i.

A co do buildu:

buty+3poty, 3x doran ring, rabadon, lich bane, rylai, void staff, coś pod survi najlepiej bv ga. - lepsze early

lub

buty+3poty, RoA, rabadon, lich bane, void staff, coś pod survi. - lepsze late

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zera jesteście ;) tak samo jak nidalee - dmg masakryczny ze speara, a mimo to useless i 100% better offtank ad :(

wniosek? fizz ad offtank nie jest zły

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...