Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Te same IP na 3 laptopach = Problem z pingiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, w domu mamy 3 laptopy, które mają te same IP (Stałe). A mama jak zawsze musi mieć załączonego skype, tata pobiera z torrentów itp. Chcę zmienić IP, ponieważ mam problem z pingiem w CS. Wiem, że to nie będzie łatwe, ale czy może ktoś wie co w takiej sytuacji zrobić? Bardzo mi na tym zależy :/

1328363902-U526345.png
Gość Teksanian
Opublikowano

Zmiana IP nie zmniejszy ci pingu.

Opublikowano

Tyle, że mając te same ip na 3 lapkach. I na 1 lapku będzie załączone skype, gg to źle będzie wpływało na 2 lapka [ping[ bo to samo ip! Pomyśl logicznie...

1328363902-U526345.png
Opublikowano

Gówno działa, taki to poradnik, że głowa boli. Nazwa 'renew' nie jest rozpoznawana....... Obejrzałeś w ogóle ten poradnik? -.-

1328363902-U526345.png
Gość Teksanian
Opublikowano

Tyle, że mając te same ip na 3 lapkach. I na 1 lapku będzie załączone skype, gg to źle będzie wpływało na 2 lapka [ping[ bo to samo ip! Pomyśl logicznie...

Jesteś debilem, a na to nie ma lekarstw.

Jeżeli chcesz zmienić IP na tym jednym kompie, jest jedno wyjśćie;

Kup internet bezprzewodowy SPECJALNIE dla tego laptopa.

Opublikowano

jak widać sam dzieci z poradami

kompy są wpięte przez router , KAŻDY ma swoje IP , ale wszystkie widoczne są przez jedno IP routera tak powinno być napisane ( NAT w routerze ) , bo samo działanie trzech komputerów z takim samym IP juz się wyklucza i uniemożliwia działanie każdej sieci !

nie istnieją na raz nigdy w sieci te same numery IP ( wyjątek IP spofing )

problemem są tylko programy ograniczające łącze czyli torrent , komunikatory w żaden sposób nie wpływają na jakoś łącza to można śmiało przyjąć że sobie ubzdurałeś że tak jest

możliwe że administrator zarządzający routerem ( mniemam że ojciec praktycznie na 100% ) postawiał limity na komputery stąd problemy , brawo dla ojca że potrafi sobie poradzić z nałogiem syna :P

chcesz lepsze połączenie, zarządzaj sam routerem, albo namów rodziców nich dokupią IP

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@UP2

Kto tu jest debilem?

Internet bezprzewodowy? Hahahah! Ping będę miał 300-400. A obecnie mam 120-250

@UP

Co z tymi brawami dla ojca to prawda, tylko, że robi to nieumyślnie :D

1328363902-U526345.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...