Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pascal][Src]Adventure RPG Quest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszperałem gdzieniegdzie na CD-kach i znalazłem kod źródłowy jednej z moich pierwszych gier rofl (sprzed ok. 5 lat :D).

Kod jest masakryczny ale sama gra działa. Przepadł niestety plik z danymi o przedmiotach ale edytorem można tworzyć własne. Problemy mogą być też z edytorem map, nie wiem dlaczego ale u mnie jakoś nie chce działać. Oczywiście to jest 16 bitowa aplikacja :E

Dorzucam binarki gdyby komuś nie chciało się specjalnie pobierać TP/BP do kompilacji.

Screeny:

mainmen.png

scr1g.png

scr2av.png

scr3j.png

scr4ox.png

ARQ SRC.zip

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Świetne. Gdyby się tylko uchowały pliki z przedmiotami to bym trochę czasu przy tym spędził. Nie miałem pojęcia o tym, że da się coś tak ciekawego i fajnie wyglądającego zrobić w konsoli, na znakach ascii.

W takich chwilach, aż chce mi się siąść i napisać coś porządnego ;p

pzdr

Opublikowano

U mnie też nie działa.

Windows 7 Home Premium 32 bit.

Ale i tak wielki szacunek za napisanie czegoś takiego i to jeszcze mapa na ascii.

Kto wie - gdybyś to dalej rozwijał może byłby hit ? :D

Spróbuj napisać od nowa

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Weteran
Opublikowano

Hit? Bez przesady ;]

Jest dużo gier typu MUD, które mają urzekający interfejs wykonany z znaczków, wystarczy dobrze poszukać.

Ale i tak dobra robota, gdy robiłem intrefejs w konsoli do mego XauBota to myślałem że prędzej umrę niż to zrobię, a ty zrobiłeś coś takiego ;o

Screen z menu opcji XauBota:

xausrot.jpg

Opublikowano

@up. nie ma plików z itemami, więc nie ma między innymi broni, więc nie pobijesz za bardzo

@2down.

na dosboxie na pewno odpali.

jak macie 32 bit to możecie spróbować w trybie zgdności.

ja odpaliłem na xp 32 bit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...