Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja Kontra Morgana

Persu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak , gram czesto morganą na midzie i jest taka postać która skontruje morgane której mam sie bać na przeciwnej lini ? bo z tego co wiem to ją ciezko skontrować ?

Opublikowano

Counter-pick'em na Morganę jest Pantheon, Mordekaiser i Sion. Na Morganę najlepiej kupić: Quick Silver Sash, Banshee's Veil, Hexdrinker.

Źródło:

https://docs.google.com/spreadsheet/lv?hl=en_US]&key=0Aq-068L0cPIZdHdZR3JtaXlOdTZWQjJVb3FoUVZLM1E&toomany=t%20rue

Wróciłem ;]

Opublikowano

według mnie cieżko ją skontrować bo ja bym zrobił sie bardziej pod barierke to by mi gówno robili , ostanio jak grałem morgana wymaxowałem 2 barierke to jak lux ładowała we mnie ulta to barierka absorbowała uderzenie , wieć np taki malazahar walnie mi trutke lub ulta a bede miał barierke 2 to mi nic nie zrobi ;p więc ciezko ją skontrować .

widzałem że ludzie piszą ze ahri ale tak samo jak z malza ahri daje taunta to ona to chyba absorbowuje .

Opublikowano

Według mnie ogarnięty kenne albo ahri.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Counter-pick'em na Morganę jest Pantheon, Mordekaiser i Sion. Na Morganę najlepiej kupić: Quick Silver Sash, Banshee's Veil, Hexdrinker.

Źródło:

https://docs.google.com/spreadsheet/lv?hl=en_US]&key=0Aq-068L0cPIZdHdZR3JtaXlOdTZWQjJVb3FoUVZLM1E&toomany=t%20rue

Co ty wgl wiesz o morganie... hexdrinker na morganie? Morgane na midzie kontruje kennen, swain i lb...

Opublikowano

Kassadin - jeśli morgana nie ogarnia, a tak to jakiś offtank z ~~100 Mres, Galio bardzo dobrze się sprawdza ;)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Co ty wgl wiesz o morganie... hexdrinker na morganie? Morgane na midzie kontruje kennen, swain i lb...

... a co ty wiesz o umiejętności czytania? NA MORGANĘ czytaj PRZECIWKO MORGANIE,

@topic, imo gragas dobry, lb, morde, talon, dobra cassio - reszte dobra morgana wytrzymie

Opublikowano

Swain daje sobie radę prawie ze wszystkim.

Jeśli będziesz unikać klatki i atakować od razu po tym, jak skończy się jej tarczka nie będzie większego problemu.

Pewnie Garen też dałby sobie radę. Tak samo Urgot, Talon i Fizz.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Najlepsza konta na wszystkich magow to fizz nawet tarcza nie pomoze morganie gdy fizz rusza do akcji ;d

Opublikowano

dobrze mowisz, ale jeżeli morgana mysli to walnie tarcze na klatke swaina..

Opublikowano

Najlepiej coś co ma stosunkowo duży dmg przy braku cc (ew. jakiś slow np. Ashe) np. mordekaiser, bo ogarnięta morgana rzuci w odpowiednim momencie shielda i całe combo w dupę :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

morgana będzie przecież uciekać ze stuna swaina i dupa

w tf'ach na morgane dobra jest janna

kiedy morg wali ulta to odwala. no chyba, że użyła tej swojej tarczy

ogólnie morgana ucieka z każdego cc

więc tutaj umiejętności bardziej przyczyniają się do wygrania z nią linii

1375207970-U250359.png

Specjalista
Opublikowano

ap postacie na morgane są słabe bo morgana otoczke włączy a z łapy jej AP postać nie zabije

najlepsza według mnie jest Vayne i inne postacie full AD, oczywiście na dystans

przykładowo morgana włącza otoczke a Vayne jej z "e" przywali to i tak ją odrzuci a jak trafi w ścianę to zestunuje

Vayne kładzie morgane z auto atacku spokojnie

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

Opublikowano

Jak dla mnie jednym z trudniejszych przeciwnikow jest veigar a to dlatego ze jego ulti ma wieksza moc gdy przeciwnik ma sporo ap. Najlepiej kup sobie morgane i pograj nia troche wtedy poznasz jej wady i wtedy wykorzystaj je grajac np veigarem;p . a taktyka to : wymieniasz cos za cios do okolo 50% zycia czekasz az zuzyje tarcze i jedziesz combo w nia;p

u1lc.png
Opublikowano

Chyba wszystko zkontruje morgane.

Siedzisz za minionami i np. lux z E , malza Q , E itd.

Ludzie się jej boją, a ona wcale nie taka straszna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...