Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Facebook'owy Diamond Dash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli było można skasować

Tutorial pisany przeze mnie na podstawie poradników na Youtube.

Jak zrobić nieograniczoną liczbę punktów w Diamond Dash na fb? Poradnik dla osób grających w DD.

1. Wchodzimy na facebook i na naszą grę Diamond Dash.

2. Włączamy Cheat Engine.

3. Mamy podświetloną ikonkę komputerka. Szukamy proces naszej przeglądarki

UWAGA:

Jeśli mamy kilka procesów otwieramy pierwszy i klikamy Enable Speedhack. Jeśli Wam zaskoczy to znaczy, że jest to proces naszego Diamond Dash. Natomiast, jeśli wyskoczy błąd, otwieramy kolejny proces i aż do uzyskania tej opcji z suwakiem.

Może być tak, że Wam zaskoczy, ale mimo to nie podziała przy graniu. Wtedy po prostu szukamy inny proces.

4. Klikamy Graj

5. Enable Speedhack i nasz suwak przesuwamy na 0.0 i klikamy Apply.

5. Powinniśmy mieć zatrzymany czas. Załóżmy, że to będzie 56.

6. W rubryce wyżej pod "First Scan" i "Next scan" wpisujemy nasze Value. W tym wypadku 56.

7. W Enable Speedhack suwak przesuwamy na 1.0 i klikamy Apply. Powinno przyśpieszyć na sekundę, a potem normalnie lecieć.

8. Suwak przesuwamy na 0.0 i klikamy Apply przy czasie np. 49.

9. Wpisujemy w naszej rubryce tak jak poprzednio liczbę - w tym wypadku - 49 i klikamy Next Scan.

10. Mamy max 3/4 adresy. Jeśli mamy np. 8 to zaznaczamy je i kopiujemy wszystkie za pomocą czerwonej, ukośnej strzałki, którą mamy na dole w CE.

11. Zaznaczamy przy wszystkich adresach na dole, po lewej stronie wszystkie kwadraciki (Rubryka "Active" bądź "Freeze" w zależności od wersji CE).

12. Suwak w "Enable SH" przesuwamy na 1.0 i klikamy Apply.

13. Nasz czas w DD powinien dostać, że tak powiem padaczki i zatrzymać się.

14. Bijemy wymarzony wynik ;D

Aby zapisać nasz wynik po prostu zamykamy CE albo usuwamy adresy. Spowoduje to uruchomienie się czasu.

Pozdro

@edit: sory za podwójną piątkę

Nick: Mahone

Klasa: SURA WP/ rzadziej smok

Królestwo: Chunjo

<3

Opublikowano

Ja mam taki problem na poczatku tam ładnie wszystko zatrzymuje czas, potem normalnie leci potem znowu zatrzymuje i gdy chce zrobic Next Scan to po lewej stronie nie wyswietla mi się taka kolumna która odrywa kluczową rzecz . Wiecie co moze być nie tak wszystko robiłem dobrze wieć na pewno nie jest to winna moja i posiadam Cheat Engine 6.1 .

logo2db.png

Kliknij w obrazek i czekam na ocenę

:)

Opublikowano

Ja mam taki problem na poczatku tam ładnie wszystko zatrzymuje czas, potem normalnie leci potem znowu zatrzymuje i gdy chce zrobic Next Scan to po lewej stronie nie wyswietla mi się taka kolumna która odrywa kluczową rzecz . Wiecie co moze być nie tak wszystko robiłem dobrze wieć na pewno nie jest to winna moja i posiadam Cheat Engine 6.1 .

po kolei opisz problem, bo nie zrozumiałem za bardzo

Nick: Mahone

Klasa: SURA WP/ rzadziej smok

Królestwo: Chunjo

<3

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki problem jak kodix tzn. robię wszystko do pkt 9 a po naciśnieciu NEXT SCAN w rubryce po lewej nic się nie wyświetla. Jak to naprawić?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ale program i tak sie przydaje do nabijania żyć :) 1 życie ok. 10sec :)

Palić , sadzić, zalegalizować!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ja mam taki problem że nie mogę tego czasu zatrzymać niewem czemu wszystko robię co trzeba i mam tego cheat engine i nie moge znaleść tego procesu nie wiem jak to wygląda ugladałem filmiki i dalej nic pomocy!!Bo nic nie rozumiem czemu nie działa!! :(

o.O

:(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...