Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mniejszy ping do 5 - 10 ms

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka w tym mini poradniku można zmniejszyć sobie ping nawet do 10 ms

Niewielka część z Nas wie o tym, że Windows XP Professional oraz Vista w podstawowych konfiguracjach uruchomione mają funkcje “UPDATE”. Funkcja ta została stworzona specjalnie po to, aby rezerwować 20% przepustowości naszego łącza internetowego. Wyłączenie takiej rezerwy może zmniejszyć twój ping nawet o 5-10 ms.

Aby wyłączyć ową rezerwę należy uruchomić narzędzie “ZASADY GRUPY“. Uruchamiamy je następująco: Menu Start -> Uruchom, tam wpisujemy “gpedit.msc” następnie wciskamy “OK”. Na naszym ekranie ukaże się pożądane narzędzie.

Z menu po lewej stronie wybieramy “Szablony Administracyjne” następnie w głównym oknie wybieramy opcję “Sieci” potem “Harmonogram Pakietów QoS” i “Ogranicz Rezerwowalną Przepustowość“. Do naszej dyspozycji mamy teraz 3 pozycje: Nie Skonfigurowano, Włączone, Wyłączone. Wybieramy opcje “włączone” i w okienku “Limit Przepustowości” (%) ustawiamy na 0 ( zero ). Następnie klikamy “Zastosuj” i OK. Teraz już możemy zamknąć okno “Zasady Grupy“.

Ostatnią rzeczy jaka pozostało nam zrobić to zrestartować komuter .

7ddfbc0fa5.gif

likei.jpg

Opublikowano

to napisz temu całemu mateczkowi ze mi może possac mozesz wkleic mi warna bana co tam chcesz koles jest jedynie upierdoliwy potrafi tylko krytykowac i usowac innych tematy a jesli sie na czyms nie zna to niech sie zamnknie a jesli to u niego nie dziala jego sprawa pisze do chuja [''moze]''w moim przypadku pomoglo z reszta sam nawet tego nie robilem ... szkoda czasu pisac jakies jebane poradniki skoro jakis mateq i tak przyjdzie i usunie gdy napisalem mu co bylo nie wporzadku z moimi poprzednimi poradnikami to nawet nie potrafi odpisac bo pewnie chuja co ma do powiedzenia

7ddfbc0fa5.gif

likei.jpg

Opublikowano

hahaha mateq wydany !

I po pierwsze daje poniewarz 10 procent neta jest odlozone na updatd

czarny tluszcz xD...

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

hahaha mateq wydany !

I po pierwsze daje poniewarz 10 procent neta jest odlozone na updatd

Nie wiem z czym wydany.

Nie daje. Wystarczy trochę poczytać. Przepustowość jest rezerwowana tylko w razie potrzeby, czyli w sumie nigdy.

http://support.microsoft.com/kb/316666

Sprostowania nieprawdziwych opinii na temat obsługi QoS w systemie Windows XP

W różnych artykułach technicznych i wypowiedziach w grupach dyskusyjnych pojawiły się opinie, że system Windows XP zawsze rezerwuje 20 procent dostępnej przepustowości dla mechanizmu QoS. Twierdzenia te są nieprawdziwe. Właściwy opis działania systemów z rodziny Windows XP można znaleźć w sekcji ???Wykorzystanie mechanizmu QoS na komputerach końcowych z systemem Windows XP ??? szczegóły???.

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

• 4 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

H*j mi z tego, że zmniejsze ping o 10 jak mam słabe kable od neta, bo mieszkam na wsi i mam 400 pingu. I powiedz mi co mam zrobic :/

s112.csrv.pl:47514 - [1.5.2][NP][sG][sB] !!!

200 postów [V]

Opublikowano

Poradnik jest przydatny mi to zmniejszylo teraz mam ping po 5-10 ms a mialem 15-20.

sygnaturk1111.png

| | Members | |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...