Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jestem nowy ..

xPrzeMoxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jestem nowy w tej grze i pare rzeczy nie czaje ...

Czasami ludzie do mnie podbiegaja i poprostu ich chempion mnie zabija na 2 hity :/

To zalezy od eq? jest jakis tut dla ashe? ( lucznik ) i czy opyla sie wogole grac tym champem?

1364672805-U250359.png

Opublikowano

Tak to jest prooooo champion mam 30 lvl a nim pykam na rankedach, a 2 odp to tak to wina eq jezeli enemy maja zajebiste a ty jakies smieci to normalne

add.png

Opublikowano

Siema, jestem nowy w tej grze i pare rzeczy nie czaje ...

Czasami ludzie do mnie podbiegaja i poprostu ich chempion mnie zabija na 2 hity :/

To zalezy od eq? jest jakis tut dla ashe? ( lucznik ) i czy opyla sie wogole grac tym champem?

Ashe to late game carry, na początku radzi sobie słabo, nie ma żadnego escape i przeciwnicy będą Cię zabijać często jeżeli dopiero zaczynasz. Przejdź tutorial, graj na botach + jeżeli znasz angielski przekop google w poszukiwaniu tutoriali.

Opublikowano

Granie z botami mija sie z celem ,sa one tak przewidywalne i niczego sie nie nauczysz ,niczego co najwyzej testowac build

Na pierwsze gry polecam ci taka annie latwy mag z bardzo mocnym combo ,jesli jakies pytania masz odnosnie gry to napisz pw postaram ci sie zblizyc all

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/544949-tut-ashe/ poradnik o ashe ale nie kompletny nieco bo troche słabo napisany (look komentarze).

Ashe to papier niski poziom zdrowia :C.

Slowa ma na Q to jest dobre na W ten czar taki średni a na E moim zdaniem totalnie niepotrzebny.. A skillem na R łatwo sobie nie trafić.

Jak gram Ashe to jade pod prędkość ataku/krytyczne uderzenie i zanim ktoś sie do mnie zbliży to już leży więc to ~1800 HP styka.(chodzi o pozniejsza gre ;))

Jednak to nie jest postać na początek pod nauke ja sie uczyłem Na Annie i Master Yi i ich ci polecam kupić ;)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

@up.

Skill E niepotrzebny? To przecież taki clairvoyance, na rankedach jedna z najprzydatniejszych rzeczy - wizja. Zawsze śledzisz dragona, zakładając, że siedzisz na bottom lane z supportem. Wtedy supp jest odciążony i może skanować bushe, bądz enemy jungle. A dodatkowy gold za cs to też bajka, na 5 lvlu 5 golda - 200cs to 1k gold więcej, za free.

Ashe to świetna postać na początek, gdyż kosztuje tylko 450IP, jeden z main ranged carry, a w tej grze należy uczyć się każdej roli, gdyż później będzie trzeba dostosować się do drużyny.

Opublikowano

Teraz to Ci nie będzie szło za dobrze... Ashe jest troche skompikowana.. tzn możesz nie trafiać skillami, ulti... ja osobiscie uczylem sie na master yi jak go opanowalem to nooby szans nie mieli :D fajnie tak rozwalac botków....

Nastepnym championem byla Vayne... ojjj najlepsze staty mialem 31/3/7... troche papier ale jezeli sie ogarnialo to potrafila nie zle dmg wlozyc nawet na low hp

Polecam strone do bulidow:

solomid.net

mobafire.com

2 w miare dobre strony... bierzesz na score - najwiecej lajkow i + i uzywaj takich bulidow jak narazie.. pozniej modyfikuj je na jakis swoj :)

Ashe rób pod speed atak i krytyk no i troszke mozesz pod dmg

Master yi tak samo jak ashe...

Annie pod ap... Sorcereki, książka która daje ap za zabicie kogos - 20 stackow i masz 160 ab, czapka, ryial, i dalej jak chcesz... (nie pamietam nazw dawno nie gralem z powodu neta... - strasznie wolny

Opublikowano

Na początek polecam grać Masterem yi,Tryndamere w miarę łatwe postacie a dobrze można ownić normale a jak byś chciał coś taniego trochę twardszego to polecam garena w offtanka lub cho gatha ( Garen w late game słabnie ale na początku miazga).Yi i tryndą nie zbyt już lubię grać ,bo to żadne wyzwanie za łatwi.A buildów szukaj na solomid tam dużo buildów robią prosy potem se build dostosuj pod swój styl gry.

Opublikowano

Teraz zaczynam grac Fiddlestickiem i Brandem... 2 kox postacie... jak na razie najabrdziej mi sie podobaja... :)

Fiddlestick 1350... polecam uzbierac i kupic na tym 5 Lvlu juz powinienes miec :D jak sie nauczysz nim grac to ownisz... na prawdę spoko postać

Brand za 6500... Jego ulti na teamfighty jest pro... i nie tylko ulti ;)

Niestety 2 postacie te są dla zaawansowanych graczy ;x bynajmniej tak mi się wydaję

Opublikowano

Graj sobie na boty intermediate tak jak ja.Nie są jak beginner..Nie raz potrafią takie combo odjebać że mnie zabijają xD

Co do postaci to postaraj się znaleźć swojego maina;d

Opublikowano

tak dla jasnosci, main- postac, ktora gra Ci sie najlepiej, ownisz(dominujesz) wszystkich, przecietnie masz 10+ killi itd.

Nope. Main - postać, której każdy skill znasz na pamięć, grałeś kilkadziesiąt/set gier, przetesowałeś na kilku/nastu różnych buildach, wiesz jakich champów counterujesz, masz wysoki win rate, wiesz jak bronić się przed innymi champami + masa innych pierdół. Tutaj ludzie po 3ch grach ashe ze statami 20/1 nazywają ją swoim mainem, l0l.

Opublikowano

Na start kup sobie Mastera Yi i rób go pod AD ( atack damage) albo jeśli wolisz magów to Ryze.

Ja grałem Ryzem na początku i nieźle mi szło.

Ewentualnie jak mówił ktoś wyżej pozbieraj na Tryndamera lub Fiddlesticka.

Ashe na początek gry w LoLa to naprawdę trudna sprawa.

Pozdr.

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...