Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ammo AP i HE

Rambots

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się zapytać doświadczonych graczy odnośnie do amunicji AP i HE mam Tigera II i czy już się opłaca moje pytania są takie:

-Kiedy używać

-Gdzie strzelać z takiego ammo

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Z HE możesz uszkodzić moduły zewnętrzne dużo łatwiej niż z AP.

Jeśli wiesz gdzie strzelać, to możesz przeciwnikowi uniemożliwić strzelanie z działa przez kilka sekund - po prostu uszkodzić działo na wejście.

Sam nie bardzo używam tej funkcjonalności, bo nie bardzo jest okazja, a nawet jeśli jest to nie zawsze wychodzi.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Wydaje mi się że lufa kt ma dostateczną penetracje na grę samym ap. Kilka sztuk he możesz brać ale nie koniecznie.

Opublikowano

Popieram Crisp. Podejrzewam, że masz działo 88 mm, więc jak się nie przebijesz to z HE też raczej dużo nie zrobisz, bo to działo ma słabego dmg, co się przekłada na słabe HE. Zabieraj przeważnie AP, jak się nie możesz przebić szukaj weakspotów, albo ładuj HE.

Opublikowano

refresh

Nie spamuj ja moęe refreshnąć

A jak będę mieć 10,5cm coś to zmieni?

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Krótsza 10,5 ma mniejszą penetrację od 8,8. Lepiej było by od razy na długą 10,5 przejść, w sensie jak nie musisz nie badaj ani nie kupuj.

Opublikowano

Ja śmigałem z krótką 105 mm, ponieważ jakoś biedny wtedy nie byłem, a działo to ma o wiele lepszego dmg od 88 mm, więc jak nie szkoda hajsu to kupuj śmiało, a dlatego szkoda hajsu, ponieważ jeden pocisk do 88 mm kosztuje jakieś 250 kredytów, a jeden pocisk do 105 mm ponad 1000 kredytów, więc różnica ogromna.

Co do rodzajów pocisków na krótkiej 105 mm to radzę jakoś 26 AP i 10 HE.

W długiej 105 mm sam jeżdżę na 28 AP i 8 HE, ale chyba zmienię na 30 AP i 6 HE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...