Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer i 1/4 rdzenie.

Veygr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam 2 serwery (system FreeBSD i na drugim linux). Na jedyn jak i na drugim minecraft korzysta maksymalnie tylko z 1 rdzenia co daje nam 25% mocy, z jakiej może korzystać. Jest jakiś sposób, żeby korzystał z 4 rdzeni?

Plik do odpalania:

#!/bin/bash
java -d64 -server -Xincgc -Xms5G -Xmx5G -XX:SurvivorRatio=16 -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+UseParNewGC -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:+AggressiveOpts -jar minecraft_server.jar nogui

Opublikowano

O ile mi wiadomo (jeśli teraz powiem głupio to przepraszam, ale 100% pewności nie mam xD) to tego się nie sumuje ;> mając 4 rdzeniowy procesor 3.0 GHz nie mamy 12GHz ;>

"Wiesz skąd pochodzę? (skąd?) Ze stada czarnych owiec..."

65108088483915194916.png

Opublikowano

Nie powiększysz mocy rdzeniami .. Tylko liczy się pamięć RAM ..

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

@MOM3K dałem 8GB RAMu na serwer i przy necie 100Mbit/s były lagi z powodu procka bo korzystało max z 25% procka. Czy wy w ogóle czytacie co się pisze? Minecraft u mnie na serwerze korzysta tylko z 1 rdzenia. Chce zrobić, tak żeby mógł korzystać ze wszystkich 4, czyli pełnej mocy obliczeniowej, a nie tylko 25%.

Opublikowano

java -Xincgc -Xmx1024M -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+AggressiveOpts -jar craftbukkit.jar

Inaczej nie da się tego zrobić, zresztą do Minecrafta polecam Debiana lub Ubunta.

Bywalec
Opublikowano

java -Xincgc -Xmx1024M -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+AggressiveOpts -jar craftbukkit.jar

Inaczej nie da się tego zrobić, zresztą do Minecrafta polecam Debiana lub Ubunta.

Debiana, ok.. Ale na Ubuntu jest tyle błędów, że chyba nie grałeś w MC na Ubuntu. Większości, po prostu przez system MC nie wchodzi.. Oczywiście system Ubuntu

5jJNSGS.png

Opublikowano

Nie wiem co ty za głupoty wypisujesz, ubuntu jest bardzo stabilnym systemem i wszystko pięknie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...