Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Brak kolorów

humannus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem, a mianowicie nie widzę kolorowych napisów w minecraft.

Wygląda to tak, jakby font biały nakładał się na font kolorowy, czy jest na jakiś ratunek ?

P.S.

Usuwałem już .minecraft, robiłem force update, nie pomogło.

Opublikowano

@Refresh >_>

One tak jakby nachodzą na siebie. Białe nachodzą na kolorowe. Może ktoś pomóc ? Proszę ;D

Dołączam się do prośby. Podsyłam również screen abyście mogli przejrzeć o co chodzi. Wszyscy inni na serwerze kolory widzą normalnie więc to nie wina bukkit'u. Update Javy też nic nie daje :C

brakkolorow.jpg

Opublikowano

Spróbuj zrobić re-install minecraft'a i ustawienia przywróć na standardowe .. Powinno pomuc ;]

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

Spróbuj zrobić re-install minecraft'a i ustawienia przywróć na standardowe .. Powinno pomuc ;]

I właśnie dlatego nie lubię rozmawiać z ludźmi, dla których naprawa czegoś to reinstall gry albo systemu, byle wbić posta, co ? A z resztą czytaj pierwszego posta a pózniej pomagaj. Aha, "pomuc" ?

P.S.

Usuwałem już .minecraft, robiłem force update, nie pomogło.

Opublikowano

A takie pytanie, hummanus, masz jakiegoś texture packa, czy defalut? Spradź to.

Zobacz w ustawieniach video czy masz ustawione tekstury na "dokładne", chyba, że masz angielską wersję to to jest w ustawieniach video pierwsze po lewej musisz zmienić, by było "Fancy".

Opublikowano

To nie jest wina minecrafta ! Ani żadne reinstale, ani zmiana texture pack'a, opcje graficzne oraz wybór języka również nie mają nic do tego. Próbowałem wszystkich wymienionych działań i żadne nie pomogło.

Opublikowano

Jest to wina zle skonfigurowanej karty graficznej... najlepiej powiedz dokładnie jaki masz sprzęt oraz sterowniki czy są ważne. A najlepiej opisz kiedy to się stało lub od jakiego momentu... lub czy też masz to od zawsze ; >

Opublikowano

No to tak karta graficzna

Producent : Intel®

Typ : Mobile Intel® GMA 4500M

Ilość pamięci : Do 1 340 MB całkowitej dostępnej pamięci graficznej z 3 GB pamięci systemowej

Typ pamięci : Wspólna

I co do sterowników- są aktualne. Problem pojawił się po zaktualizowaniu minecrafta do wersji 1.1.0 i wygląda to tak jak na podesłanym SS.

Za jakiś czas ma wyjść update minecrafta do 1.2. Jestem ciekawy czy po tej aktualizacji problem przestanie istnieć...

Opublikowano

Masz może jakichś texture-pack? To natychmiastowo go usuń, w razie niepowodzenia sprawdź w folderze minecraft czy mods masz zawalone jakimiś gównami.

Opublikowano

A więc jak już pisałem-

Ani reinstal minecrafta, ani reinstal Javy, ani aktualizacja sterowników (mam aktualne) nic z tego nie pomoże !

Texture pack- to też nie to... problem tkwi gdzieś głębiej...

Opublikowano

LITOŚCI ! Re-instal minecrafta= odinstalowanie wszystkich modów które w nim były ! Nie odpowiadaj jeśli nie jesteś w temacie :/

Opublikowano

LITOŚci

1.Mody

2.Karta.

3.Reinstale.

4.Opcje

5.I inne

NIC NIE DZIALA o prostu jest biale zamiast kolorow i zadne reinstale nie pomagaja.

w 1.0 mialo sie normalnie a po *ujowym 1.1 duzo osob ma WhiteCHat...

wiec jezeli ma kolejne 20 osob pisac ,reinstal,opcje usun mody itd, do walcie sie na r*j bo to nic nie daje...

Zdjęcia

Opublikowano

Odninstaluj mody widac ze masz mody bo masz minimape wiec cos krecisz!

homepage04.jpg

___ __ _ _ ____ ____ __ ____ __
/ __) / \ ( \/ )( __)(__ )/ \(__ )/ \
( (_ \( O )/ \/ \ ) _) / _/(_/ / / /(_/ /
\___/ \__/ \_)(_/(____)(____)(__) (_/ (__)

Opublikowano

Odninstaluj mody widac ze masz mody bo masz minimape wiec cos krecisz!

Ciebie powinno się powiesić !!

LITOŚci

1.Mody

2.Karta.

3.Reinstale.

4.Opcje

5.I inne

NIC NIE DZIALA o prostu jest biale zamiast kolorow i zadne reinstale nie pomagaja.

w 1.0 mialo sie normalnie a po *ujowym 1.1 duzo osob ma WhiteCHat...

wiec jezeli ma kolejne 20 osob pisac ,reinstal,opcje usun mody itd, do walcie sie na r*j bo to nic nie daje...

LITOŚCI ! Re-instal minecrafta= odinstalowanie wszystkich modów które w nim były ! Nie odpowiadaj jeśli nie jesteś w temacie :/

Ogar...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...