Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ukryta Partycja ..-.-

PanHarnaś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc .

Chcę zrobić format laptopa ale windowsa mam na ukrytej partycji

Nigdy tego nie robiłem więc nie wiem jak to jest

Proszę wytłumaczyć co mam zrobić ..krok po kroku ;d;d

x

Opublikowano

w swojej instrukcji do sprzętu masz jak użyć/uruchomić, może i pasz program pod windows co wystartuje albo nagra plytkę

uruchamia sie głownie klawiszem F9 albo takim jak określono w instrukcji , jeśli jej nie masz odwiedź strone producenta i poszukaj dla twojego modelu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Odpal laptopa i na samym początku pisze jak włączyć. Potem już będziesz wiedział co dalej.

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Dobra , a jak all zrobie ..to sterowniki same się zainstalują ??

Jak?

Musisz je później zainstalować, po formacie.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Kurwa ściągnąć z neta cepie ;o

Jestem głupi ....

A jakie ściągnąć ? Mam program EVEREST Home Edition

Ale jakie , i skąd ściagnąć ?? Mój laptop Asus K53S

x

Opublikowano

W właściwościach jest podany model karty graficznej etc. etc.

Jeśli się już dowiesz do końca jaki sprzęt masz to wchodzisz na google.pl i wpisujesz poszczególne modele.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

http://www.nieprzegap.com/?przywracanie-systemu-z-ukrytej-partycji-w-laptopie,42

Cytat z tej strony ..-->

Przywrócenie systemu do stanu użyteczności umożliwia utworzona przez producenta ukryta partycja, zawierająca kopię systemu Windows. Zawiera ona sterowniki oraz dodatkowe oprogramowanie producenta. Kiedy Twój system ulegnie awarii, która uniemożliwi jego uruchomienie, można skorzystać z takowej partycji i przywrócić komputer do stanu pierwotnego. Korzystać z takiej metody przywracania można bez większego wahania, także w innych sytuacjach, zwłaszcza gdy system pracuje mało wydajnie lub niestabilnie.

x

Opublikowano

Bo to kurwa jest przywrócenie systemu a nie format. Ja pierdole. Myśl człowieku czasami.

Opublikowano

Bo to kurwa jest przywrócenie systemu a nie format. Ja pierdole. Myśl człowieku czasami.

Kurwa , mówiłem ci jestem w tym zielony jak cholera =.=

A przywrócenie systemu co mi da ?! Po prostu mam na kompa zawalonego i muszę go wyczyścić ze wszystkiego

x

Opublikowano

To nie jest żadne przywracanie systemu zawarte w Windows!

Programem z ukrytej partycji zainstaluje nowy system ze sterownikami, a partycja jest całkowicie formatowana albo cały dysk repartycjonowany w zależności jaką opcje się wybierze.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To nie jest żadne przywracanie systemu zawarte w Windows!

Programem z ukrytej partycji zainstaluje nowy system ze sterownikami, a partycja jest całkowicie formatowana albo cały dysk repartycjonowany w zależności jaką opcje się wybierze.

A widzisz kretynie co dał w cytacie?

Opublikowano

Tak kurwa, da. Cofnie Ci do momentu, zaraz jak miałeś na nim tylko system, sterowniki i podstawowe programy. Umiesz kurwa czytać? -.-

Opublikowano

@ Baby Buns, weź frajerze ogarnij ok ? gość jest w tym zielony a Ty go jedziesz ...

" cepie " , " kretyn " , każdy jest w czymś " zielony " a to że Ty więcej wiesz od niego to mu pomagaj a nie jedziesz...

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

@ Baby Buns, weź frajerze ogarnij ok ? gość jest w tym zielony a Ty go jedziesz ...

" cepie " , " kretyn " , każdy jest w czymś " zielony " a to że Ty więcej wiesz od niego to mu pomagaj a nie jedziesz...

Jak by choć raz ruszył dupę i by to włączył, to by sobie poradził kurwa sam. Wszystko pisze, wszystko jest opisane. Ale nie, lepiej wkurwiać ludzi. Krew mnie zalewa przy takim czymś. Jak ja nie wiedziałem o co w tym chodzi, zapytałem na forum. Odpowiedzieli, że jest to na ukrytej partycji recovery. Sprawdziłem i poradziłem sobie sam. No ja jebie.

Opublikowano

Jak by choć raz ruszył dupę i by to włączył, to by sobie poradził kurwa sam. Wszystko pisze, wszystko jest opisane. Ale nie, lepiej wkurwiać ludzi. Krew mnie zalewa przy takim czymś. Jak ja nie wiedziałem o co w tym chodzi, zapytałem na forum. Odpowiedzieli, że jest to na ukrytej partycji recovery. Sprawdziłem i poradziłem sobie sam. No ja jebie.

Jak Cię to denerwuje to na ch*j mu pomagasz ;D

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Sorry za drugi post ale muszę to zrobić ..

Na komputerze mam wszystko zawalone ..Na dysku C jak i D

Więc którą opcję wybrać , żeby all mi przeczyściło + żeby samo zainstalowało Stery i te inne ?!

- Odzyskaj Windowsa tylko na pierwszej partycji

- Odzyskaj Windowsa na całym dysku twardym

- Odzyskaj Windowsa na całym dysku twardym z dwoma partycjami

x

Opublikowano

3 opcja. Z resztą, musisz mieć tam wszystko opisane.

3 opcja wyczyści Ci cały dysk i utworzy dwie partycje C (25%) i D (75%).

Zanim jednak to wykonasz, nagraj sobie windowsa na płytę. Wcześniej pewnie miałem taką opcję. Ponieważ pliki można łatwo uszkodzić, a wtedy będziesz musiał kupować nowy system.

Opublikowano

3 opcja. Z resztą, musisz mieć tam wszystko opisane.

3 opcja wyczyści Ci cały dysk i utworzy dwie partycje C (25%) i D (75%).

Zanim jednak to wykonasz, nagraj sobie windowsa na płytę. Wcześniej pewnie miałem taką opcję. Ponieważ pliki można łatwo uszkodzić, a wtedy będziesz musiał kupować nowy system.

Dziękuje ci bardzo , like będzie jutro bo dzisiaj max dałem

I teraz następne pytania

1) Łatwo zepsuć pliki --> Ale jak je zepsuć ? co mam nie robić , aby się nie zepsuły ?

2) Jak nagrać Windowsa ?

3) Windows zmieści mi się na Płytkę DVD+R 4.7 GB ?

x

Opublikowano

Dziękuje ci bardzo , like będzie jutro bo dzisiaj max dałem

I teraz następne pytania

1) Łatwo zepsuć pliki --> Ale jak je zepsuć ? co mam nie robić , aby się nie zepsuły ?

2) Jak nagrać Windowsa ?

3) Windows zmieści mi się na Płytkę DVD+R 4.7 GB ?

1- Nie grzeb za dużo..

2- Jak tylko włączysz recovery, powinna tam być jedna z opcji która umożliwia wypalenie windowsa na płytkę. Poczytaj, tam wszystko pisze..

3- Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...