Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Apelacja od blokady konta

morze1989

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę Moderatorów o nie kasowanie tematu tylko o przeniesienie do odpowiedniego działu, gdyż przy obecnej ilości postów nie mam dostępu.

Sytuacja przedstawia się następująco: Moje konto założone dokładnie 16 grudnia 2011 roku "slodkikotek" zostało zbanowane bez przyczyny a już tłumaczę dlaczego: sytuacja miała miejsce w temacie Altair mt2 gdzie wypowiadałam się o serwerze i administracji tego serwera co mam do tego żywne prawo także prowadzenie rozmowy pod prezentacją o administracji owego serwera i ogólnie o serwerze. W celu wyjaśnienia sprawy założyłam drugie konto a Global Moderator bezczelnie pozniej zasugerował mi multikonto, co w związku z tym wychodzi łamanie regulaminu nawet przez moderatorów na podstawię pkt 13 regulaminu globalnego forum:

13. Na forum dozwolone jest korzystanie z jednego konta. Inne konto tego samego użytkownika nie jest traktowane jako multikonto tylko w przypadku gdy:

a. Nie jest ono używane od 3 miesięcy.

b. Zostało założone w celu wyjaśnienia nałożonej blokady konta.

Posiadanie i równoczesne korzystanie z wielu kont równoznaczne jest z Banem na wszystkie konta, a w przypadku zakładania kolejnych użytkownik karany jest blokadą adresu IP.

Założenie kolejnego konta możliwe jest TYLKO w wypadku osiągnięcia 100% ostrzeżeń.

Proszę o interwencję Administratora, przypomnę że Global Moderator i Moderator, dopuścili do popełnienia przestępstwa na forum co za to odpowiedzialność karna zostanie wyciągnieta

Opublikowano

Za bardzo wyolbrzymiasz, za to że Cię zbanowali mają ponosić konsekwencje prawne? Czyli wychodzi na to, że każdy kto spamuje na forum może mieć sprawę w sądzie? hahaha, już sobie to wyobrażam:

- Co pan robił o godzinie 16:31?

- Siedziałem przed komputerem, byłem na stronie www.mpcforum.pl

- Co było dalej? proszę mówić dalej.

- Spamowałem w każdym temacie jak się dało... otrzymywałem upomnienia, ale olewałem je

- Co było dalej? proszę kontynuować

- Załapałem 100% ostrzeżeń i bana dostałem, ot co, a później obudziłem się tu... w sądzie

- Wyrok zostanie ogłoszony po naradzie -

- [imie] [nazwisko] zgodnie z art. [jakiś tam artykuł] kodeksu karnego zostaje skazany na 5 lat pozbawienia wolności

- To, co dziś na tej sali, w tym sądzie się ukazało jest karygodne! [bla bla bla babka spami że ktoś spamił]

1367591241-U459639.png

Specjalista
Opublikowano

Ja tam bym się kłócił, to że IP jest takie samo to nie znaczy, że to są konta jednego użytkownika.

Sam się dowiedziałem, że z moim IP jest powiązanych 14 kont.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/528712-slodkikotek/

Dostałaś bana na 3 dni. Założyłaś konto kicius8989 aby odwołać się od bana, ok to rozumiem. Dostałaś wiadomość dlaczego masz bana na slodkikotek i na tym powinno się dla Ciebie skończyć. Miałaś bana na 3 dni więc powinnać czekać 3 dni, a Ty pisałaś posty kontem o nicku kicius8989 co jest niedozwolone, gdy ban nie jest permanentny. Po prostu uzywałaś drugiego konta aby ominąć bana, a tak nie wolno.

Bany są słuszne.

Koniec tematu.

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...