Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Slime się nie respią

wicherek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem ze slimami a mianowicie nie chcą mi się respić. Wykopałem pomieszczenie 27x16 wysokość 6 kratek bo na tym terenie Mod Slime Finder wykrył teren na którym slime mogą się respić. Co mam zrobić żeby zaczęły mi się respić?

Oczywiście gram na easy. Proszę o pomoc!

Bywalec
Opublikowano

daj na hard, poczekaj więcej, wykop większe pomieszczenie ;d, spróbuj jeszcze raz wygenerować miejsce. Zamień materiały z wszystkiego na stone.

Licze na like.

5jJNSGS.png

Opublikowano

wykopałem ten tunel , pozamieniałem podłoże na stone, dałem na hard lecz dalej nie mam slime ;/ Pomieszczenia nie mam po co powiększać bo poza tym terenem wykopanym nie będą mi się spawnować i tak slime bo tak pisało w Slime Finder.

Opublikowano

Spróbuj wykopać na obkoło tego chunka gdzie slime finder wykrył smile'y. Jak to nie pomoże, możesz ściągnąć moda na więcej slime'ów lub wykopać większe pomieszczenie.

A tak wogóle to na jakim poziomie wykopałeś pomieszczenie?

Wykop od poziomu 6 do 20 i powinny się respić. Dodatkowo oświetl pomieszcznie glowstonem albo pochodzniami.

Mój RyjKsiążka : Klik

ZBIERAM +

Opublikowano

wicherek, sciągnij worldedit'a i zobacz czy jak zrobisz teren 50x50 tak samo to czy nie będą się respić.

Może po prostu za małe pomieszczenie?

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

@up

Nie zwracaj uwagę na jakieś programy..

Po prostu zrób bardzo duży obszar który będzie po prostu pusty, i dobrze oświetlony.

Popatrz sobie na płaskie mapy, slimy występują co kilka kratek

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Nie stawiaj pochodni na ziemi, slime spawnują sie tylko w określonych chunkach więc może nie trafiłeś.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

wykop tunel 24 kratki od miejsca "spawnu" slimow i chodz co 5 minut

wykopałem tunel 27 kratek od miejsca spawnu slimów, poczekałem trochę dłużej i sespawnowały mi się 3 slimy ! Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...