Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eligium - Wybraniec

beliaar12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Eligium to produkcja MMORPG osadzona w realiach fantasy. Działa ona na zasadach free-to-play, czyli pozwala na rozgrywkę bez uiszczania żadnych opłat, aczkolwiek oferuje system mikrotransakcji, gdzie za realną walutę możemy zakupić szereg dodatków. Jej dystrybucją zajmuje się firma Frogster, odpowiedzialna również za popularne Runes of Magic.

Gra pozwala nam na wcielenie się w tytułowego Wybrańca, przed którym stanęło niezwykle trudne zadanie uratowania świata od zagłady. Krainie Eligium grozi bowiem inwazja demonów i bez pomocy ze strony naszego bohatera zostanie ona wystawiona na pastwę żądnych destrukcji piekielnych istot.

Eligium w przeciwieństwie do większości darmowych tytułów MMORPG, duży nacisk kładzie nie tylko na zwiedzanie podziemi i liczne walki, ale także na rozwiązywanie questów. Tych ostatnich ? głównych i pobocznych ? według twórców jest ponad 3000. Tytuł oferuje pięć grywalnych kombinacji różnych ras i klas, a także rozbudowane możliwości rozwoju naszej postaci. Wraz z postępami w zabawie możemy wybierać dla naszego herosa nowe specjalizacje, a także ulepszać przedmioty zgromadzone w ekwipunku. Rozgrywkę urozmaica rozbudowany system gildii i liczne możliwości starć PvP.

Podczas zabawy towarzyszą nam chowańce i wierzchowce, które wspomogą nas w walce i przeniosą nadmiar ekwipunku. Dla najbardziej ambitnych graczy twórcy przygotowali również rozbudowany system rankingowy i dziesiątki statystyk, które podsumują nasze poczynania w świecie Eligium. Sama kraina jest zupełnie otwarta ? podczas nieskrępowanych wędrówek natkniemy się na całą plejadę miejsc doskonale znanych z innych gier MMORPG utrzymanych w stylistyce fantasy, takich jak góry, lochy czy lasy.

Całość została wykonana w grafice 3D, która ? choć odbiegająca od współczesnych standardów ? wzorem konkurencji jest barwna i bardzo plastyczna, dzięki czemu łatwiej wytrzyma próbę czasu.

Data premiery:

Kwiecień, 2012r

Screeny:

eligium_2011-11-10_18-14-36.jpg

Eligium_Free2play_Elf_Fighting_3.jpg

Strona główna:

http://www.eligium.com/pl/

źródło:

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17225

1359062624-U334301.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dobry Poradnik Masz "Lubię To" I powiedz mi! kim opłaca tam się grać?

zbyt duza sygna

Opublikowano

LoL poradnik? Ja tu widzę tylko prezentację gry, który jeszcze nie wyszła -.-

"Jeżeli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim"

Elberd Hubbard

Opublikowano

No co racja to racja :D Co do gry dostałem się na closed beta testy miałem 3 klucze wpisałem jeden i ..................... Po pobraniu gry .................... okazało się że 23 stycznia closed beta się zakończyła :(.... Gdybym wcześniej (13 stycznia na pocztę dostałem keye) aktywował, a właściwie spojrzał do skrzynki, to na 100% napisałbym coś o tej grze, a tak to wiadomo że gra niczym szczególnym się nie wyróżnia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...