Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki global polecacie?

Z44

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Witam. Otóż nabrałem chęci na zagranie na jakimś globalu lecz nie bardzo wiem na jakim grać.

Mógłby ktoś jakiś poradzić?

Grałem na US (Z8), SG, JP (tylko do 5lvl), co.KR i oczywiście na PL.

Na PL już nie chce grać bo tam mnie nie ciągnie. Na JP i co.KR też mnie nie ciągnie bo odstraszają mnie misje. Na SG nikt nie chciał kupować moich itemków w sklepie chociaż były jedyne na rynku i po okazyjnej cenie.

Na US to mnie męczy to że nie potrafię znaleźć działającego mobber hacka albo obejścia do XTrapa.

Podpowiedział by ktoś jaki global jest fajny? Może być nawet od GF.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Metin2.sg

Metin2 Singapore jest to global godny uwagi

i moim zdaniem najlepszy ze wszystkich na jakich grałem.

Raty expa czasami w weekendy do 200% dochodzą,

na start dostaje się 3 ręke /pierścień expa/rękawice złodzieja. W 1 miesiąc można wbić 80 lvl.

Dropią zielone potki/zwoje powrotu nie polecam grać w chunjo ba mało tam ludzi. Gra jest po angielsku.

http://metin2mod.tk/metin2us.html

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Budowniczy
Opublikowano

Właśnie na SG miałem problem że jak coś wystawiłem w sklepie w Jinno to chociaż było jedyne i tak nie schodziło.

Bardziej to mi chodzi o taki serwer gdzie działa jakiś MoobLock ;) i jest w miarę tanio. Może być też jakiś serwer od GF oprócz PL'a.

Budowniczy
Opublikowano

Takie jedno pytanie: grał ktoś kiedyś na metin2.DE albo metin2.com ???

Jeżeli tak to proszę o przybliżenie tych 2 serwerów czy warto zagrać, jakie ceny, jak stoi eq bonowane i tam takie.

Budowniczy
Opublikowano

Jeżeli grałbym znowu na SG to w jaki sposób zarabiać jeżeli wystawiając kiedyś itemki to mi w ogóle nikt ich nie kupował?

Czy opłaca się tworzyć dropka na metki do m2?? albo jest jakiś inny sposób zarobku? lepszy?

P.S. Chodzi oczywiście o niski lvl.

Gość HollyWSRH
Opublikowano

Metin2 US, łatwy jest. Prawie jak priv.

Opublikowano

Metin2 singapore jest wydany przez tą samą firmę co Metin2, więc jest bardzo podobny do naszego, polskiego Metin'a tyle, że ceny są niższe oraz lepsza atmosfera mimo, że serwer nie jest Polski.

Opublikowano

zdecydowanie Metin2 US

miła atmosfera, do 21 lv za misje 90-99% expa, mało hackerów/nobów, sporo eventów, całkiem dużo polaków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...