Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Pytanie nowicjusza

Markos*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od nie dawna gram w tą grę i mam parę pytań , pierwsze pytanko to w sprawie pocisku HE do czego on służy ??? jakie on ma zadnie ?? Następna rzecz to w hangarze można dokupić części (jak siatkę maskującą , średnia osłona przeciw odłamkowa itp. ) ale na większości są kłódki i jak je odblokować żeby funkcjonowały w czołgu ???? Ostatnie pytanie , jak zakupuje się czołg to w tym samym miejscu jest zakładka "moduły" i tam są różne wieże , działa itp. I jak wezmę np. działo i zakupie 5 razy to zwiększę celność ?? czy zakupie sobie 5 razy działo ??? do czego to służy ???

Opublikowano

HE - służy do uszkadzania modułów czołgu ( jest to nabój odłamkowo-burzący ) - w jednym z tutków na forum masz tutorial, jak go teraz używać. [zadaje dużo DMG, ale ma b. małą penetrację]

Co do tych kłódek - aby je kupić, musisz uzbierać wymaganą ilość srebrników.

Działo może być tylko jedno, i tylko jedno tylko tylko jedno. To jest czołg z drugiej wojny światowej, nie 2600 roku. Kupujesz jedno działo, które ma własną celność, szybkość przeładowania etc. Działko służy do strzelania;)

Opublikowano

po prostu:

HE - używaj jeśli chcesz uszkodzić przeciwnika, który ma zbyt gruby pancerz, żeby go przebić pociskami AP

jak zakupujesz działo to się ono po prostu zmienia tzn jest jakby nowe o trochę innych parametrach (lepsze), potrzebujesz exp, żeby je odblokować a $, żeby je zamontować na czołgu (ulepszenie jest 1-krotne - nie możesz go ulepszyć 5x jak zapytałeś)

a kłódki oznaczają, że jeśli będziesz chciał zdjąć daną część musisz ja zniszczyć (tracisz ja po prostu), albo chyba zapłacić kredyty (ale tego tu nie wiem do końca)

części bez kłódki możesz demontować i montować na innych czołgach bez konsekwencji

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Dzięki za info troszkę więcej wiem :) Kurcze nie dawno zakupiłem czołg VK3601H myślałem że będzie mi łatwiej się grało a się gra trudniej , bo po pierwsze co drugi mecz nie mam zysków tylko straty to co zarobie to muszę dać za naprawę czołgu lub nawet dołożyć do nie go a druga rzecz co najbardziej mnie denerwuje i często mi się to zdarza że pocisk nie może przebić pancerza u przeciwnika

Opublikowano

Dzięki za info troszkę więcej wiem :) Kurcze nie dawno zakupiłem czołg VK3601H myślałem że będzie mi łatwiej się grało a się gra trudniej , bo po pierwsze co drugi mecz nie mam zysków tylko straty to co zarobie to muszę dać za naprawę czołgu lub nawet dołożyć do nie go a druga rzecz co najbardziej mnie denerwuje i często mi się to zdarza że pocisk nie może przebić pancerza u przeciwnika

Musisz ulepszyć, na początek weź gąsienice, później wieżyczkę a na koniec krótkie 8,8cm. Silnikami się nie zajmuj, w Tigerze będą chyba inne. Przebijesz nawet IS'a-3

Opublikowano

Skoro już na VK36 wychodzisz na minus radzę cofnąć się trochę na niższe tiery i poćwiczyć. Bez tego nie wyrobisz finansowo już przy tygrysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...