Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Który program lepszy?

Darkness111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Ze względu na szybkość działania mojego laptopa podjąłem decyzję, że go sformatuję. Niestety gdy go kupowałem nie dostałem żadnej płyty ze sterownikami, systemem operacyjnym, itp... Co do systemu to nie jest problem bo jakiś skombinuję tylko większy problem ze sterownikami. Znalazłem w internecie takie programy:

1) DriverEasy:

2) DriverMax:

3) SlimDrivers:

I teraz zachodzi moje pytanie. Który z tych programów jest najlepszy. Proszę też nie sugerować się oceną z dobreprogramy.pl. Gdybym się na niej opierał to nie pisałbym tego tematu :)

darkness3.png

Opublikowano

olej, instaluj normalnie bez jakiś programów

przecież znasz model to tylko ściągnąć ze strony producenta sterowniki

jeśli laptop jest w wersji OEM z instalką na ukrytej partycji masz wszystko co potzreba i nei musisz martwić sie o sterowniki bo już SĄ i będą po instalacji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Z tym, że mam Windows Vista i nie chcę mieć go dłużej :) Nie znam dokładnie podzespołów laptopa ani jego modelu. Wystarczy, że działa :)

Mam jeszcze pytanie czy jest jakaś możliwość zgrania tej ukrytej partycji z dysku i po formacie ewentualnie powrócić do poprzedniego systemu. Bo jeżeli nie to spróbowałbym zrobić format z użyciem tej ukrytej partycji i kopie zapasową sobie gdzieś zachować.

Zapomniałem dodać, że jeżeli znacie jakieś dobre programy tego typu a nie są to jedne z tych trzech, które podałem to napiszcie nazwę :)

darkness3.png

Opublikowano

nie wiem czy są, większość i tak jest płatna albo adware czy spyware, odpowiadasz sam za to co zainstaluje ci program w systemie

masz soft do laptopa w nim szukaj on ma wszystko łącznie z nagraniem płytki z botowalnym systemem , chyba to będzie w Lenovo Care

zawsze tracisz pierwszą partycje z danym, jak chesz to sobie musisz sam zrobić jej kopie

niechce mi się szukać po niecie możesz sam na stronce sobie zobaczyć ale chyba recovery w lenovo to chyba nacisnąć przycisk LVT lub F2 przy starcie jak widać logo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@UP Poco się udzielasz jak nie znasz odpowiedzi?

@Topic

Program DriverScaner jest do tego bardzo dobry :)

http://www.uniblue.com/pl/software/driverscanner/

Tutaj masz klucz do pełnej wersji:

PW

Sam go używam przy instalacji sterowników w nieznanych laptopach itp.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

baranie, odpowiadam na inne pytanie co zadał związane z ukrytą partycją i nagraniem płytki systemu

p.s

@UP przestań łamać regulamin forum i udostępniać klucz do programu niezgodnie z regulaminem forum

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A może Ty krzysztofa wiesz dokładniej czy da się zgrać pliki z tej ukrytej partycji na jakiś dysk/pamięć przenośną. Bo może być sytuacja, że będę musiał powrócić do tego systemu a jak sformatuje to usunę to partycje...

darkness3.png

Opublikowano
@UP przestań łamać regulamin forum i udostępniać klucz do programu niezgodnie z regulaminem forum

A skąd wiesz, czy nie jest to klucz, który kupiłem i nie wykorzystałem go?

Wiem jak to zrobić, ale to forum mnie już nie interesuje i nie zamierzam nikomu tu więcej pomagać :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

klucza nie kupiłeś, jest z warezów łatwo sprawdzić

powodzenia, panu podziękujemy za uwagę...

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...