Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery prywatne

valenar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć (może ktoś ma doświadczenie) ile zarabia się na serwerach do gier typu metin2 ? Ewentualnie do innych gier... ?

LifeSro

FusionRoad

Specjalista
Opublikowano

Napisz w dziale Metin2 tam znajdzie się więcej znawców. Na serwerach metina najwięcej pieniedzy da sie natrzepać, na pewno po kilka tysięcy na miesiąc z serwera na którym gra więcej niż tysiąc graczy i są itemasy w IS.

// Przeciętne serwery ok 200graczy.

1365526782-U231645.png

Opublikowano

@Ace odpal to zobaczysz ;)

@up

1000 graczy to dużo jak na metina ? Przeciętnie ile mają serwery ludzi online ?

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jak bardzo masz zachęcający is oraz musisz jeszcze być lojalny dla graczy oraz mieć ciekawe rzeczy na serwie. Reklamy serwa na serwisach społecznościowych np. Facebook. <-- Jeżeli te wymogi są spełnione to ludzi możesz mieć 1000+ i zarabiać kilka tysięcy miesięcznie a nawet więcej ;) 1000 to nawet dobrze ale można by mieć lepiej. Ludzi online? w sensie ludzie aktywni w danej chwili w grze? czy ludzi ogólnie na serwie ?

Opublikowano

czyli mam rozumieć, że 1000 osób to nie jest jakaś niesamowita liczba, tak ? "wystarczy" popracować trochę nad serwerem i promocją i będzie 1000 osób ? wg. mnie to bardzo dużo, ale nie wiem jakie jest zainteresowanie metinem ogólnie więc...

LifeSro

FusionRoad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...