Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Prywatny server DEDYKOWANY.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was serdecznie.

Piszę temat na tym forum ponieważ, nie znam innego portalu na którym są tak Ambitni userzy :-)

Jestem pewien , że mi coś podowiecie .

Moje pytanie jest następujące :

Mam komputer hp pavilion dv6 - ma 8 gb ram i router

Czy mogę postawić na nim server dedykowany ?

Jak tak proszę , o link do jakiegoś poradnika - Oczywiście jeżeli możecie. Jak nie no to poszukam sam (^.^)

Widziałem , że niektórzy piszą jeżeli mam router na 100% nie postawie serwera...

Lecz oni czasem dużo piszą , a mało wiedzą .

Jeszcze jedno ! :>

Gdzieś spotkałem się z poradnikiem , że gdy np. przez fille zille połącze się do ftp mojego serwera (hamachi)

Skopiuje wszystko i dodam na server FTP np. cba.pl (ponieważ on udostępnia 1 lub 2 GB )

Servver będzie chodził 24/7 ?

Jak tak to czy wtedy hamachi będzie potrzebne ?

Czy stanie się serverem dedykowanym ?

Moim zdaniem powinienem sam uzbierać na dedyka bo wszystko to co za free nie jest warte poświęconego czasu , lecz

chciałbym nabrać wprawy i doświadczenia .

Jeżeli masz pisać : "poszukaj na necie poradnikow noobku !!!" itp. wgl. nie pisz....

Za odpowiedzi które pomogą mi chociaż troszkę daje + !

Opublikowano

Przyłączam się do pytania :0

//nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Albo ja Ciebie nie rozumiem , albo ty nie rozumiesz pojecia serwer DEDYKOWANY

polecam przeczytac te pare zdan na wikipedii , moze to jakos pomoze

http://pl.wikipedia.org/wiki/Serwer_dedykowany

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

@Up

Źle, lipa u Ciebie z nauką ....

Serwer dedykowany jest KOMPUTER który jest w oddzielnym pomieszczeniu ( serwerowni ) w którym jest specjalne chłodzenie, wentylacja, potężne łącza internetowe. Klient ma do niego dostęp poprzez pulpit zdalny bądź SSH.

W skrócie Ty masz mocnego laptopka który mógłby hostować jakiś serwer hamachi / no hamachi :]

Opublikowano

Mylisz pojęcia. Serwer dedykowany to oddzielna maszyna przeznaczona na serwer, ty możesz jedynie hostować serwer.

Z tym przerzucaniem plików z FTP serwera do FTP np. Cba jesteś w ogromnym błędzie... CBA to tylko darmowy hosting stron www, nie serwer, więc to nie ma prawa zadziałać.

sygnaturkazx.png

Opublikowano

Tych poradników jest pełno, napisz nam jakie masz parametry internetu, sprawdź sobie na speedtest.net. Bo jeżeli wyjdzie, że twój internet uciągnie 10 osób to raczej nie ma sensu się w to bawić, a jeżeli uciągnie o wiele więcej, to może ci pomogę w całym tym "interesie" :)

sygnaturkazx.png

Opublikowano

Serwer dedykowany- Wirtualny komputer 24/7 więc moze to zrobić ale lepiej kupić dedyka bo prądu komp wiecej zerze niz dedyk bo dedyk na ok 500os to 170zl więc chyba wiecej prądu pójdzie moze sie mylę ale taka moja odpowiedź

Stawiaj smiało

Ale pamietaj ze serwer nie będzie doskonały tak jak dedyki.

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Tych poradników jest pełno, napisz nam jakie masz parametry internetu, sprawdź sobie na speedtest.net. Bo jeżeli wyjdzie, że twój internet uciągnie 10 osób to raczej nie ma sensu się w to bawić, a jeżeli uciągnie o wiele więcej, to może ci pomogę w całym tym "interesie" :)

Dziękuję , LubieTo :D

a na speedtest.net. tak mógłbyś w skrócie opisać co zrobić ?:D

Bo ja czasem mam 5-6 kompów do mojej sieci podłączonych :.x

Prędkość pobierania : 1MB/s

Prędkość wysyłania : 30MB/s

Straszna klapa ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...