Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]pamiec ram

PaTrOL_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam pytanie.. mam 2GB pamięci ram ddr2 sdram..

to gdy z allegro kupię 2GB ram ddr2 to mi wejdzie? bo ma sdram ddr2.. nie znam się na tym :>

i czy gdy kupię te 2GB ram ddr2 z innym MHZ co ja mam to też mi wejdzie czy coś się będzie działo :)

?

proszę o wytłumaczenie, iż nie znam się na tym .

pozdrawiam.

//nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

@up

nie rozumiem.. możesz dokładniej ?

Opublikowano

nie ma znaczenia ile MHz zawsze działać będzie na tej najwolniejszej, kupuj równe albo większe

a czy zadziałają to nie wiadomo , już masz napisane że zależy od płyty

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up

aha czyli jak kupie wieksze lub rowne Mhz to bedzie dzialaC? ale co zalezy od plyty głownej? nie rozumiem tego ;< jak mam zobaczyc na allegro jaka pamiec ram jest na moja plyte glowna i jakim programem mam zobaczyc nazwe mojej plyty glownej?

Opublikowano

nie wiem czy będzie działać i tyle. tylko sprawdzić trzeba wkładając pamięci , nawet kupując identyczne też nie koniecznie musi działać

kup, sprawdź to sie dopiero przekonasz bo nie ma uniwersalnej recepty na tego typu rozwiązania i kupowanie na ślepo

komp do sklepu i testować albo umówić się na możliwość zwrotu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@up

wybiorę możliwość zwrotu.. a czy..

bo mam 2x 1 GB ram..

to jak chcę mieć 4gb ram to mogę kupic 2x 2gb ram i zamiast tych 2x 1gb ram wyciągnąć je i wstawic 2x 2gb ram ?

Opublikowano

rób jak ci odpowiada, lepiej jak pamięci są takimi samymi parami w slotach

czasem stare pamięci przyjmowane są do wymiany , z 50-60 % ceny można dostać upustu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@up

ech.. nie zrozumiałeś mnie ;/ chodzi mi o to bo mam w kompie 2 gb rama 2x 1gb ram... i chce kupic 2x 2gb ram... to jak wyjme te 1gb i 1gb ram z komputera a wstawie tam 2gb i 2gb ram to będzie działać ? o to mi chodzi ;)

Opublikowano

nie czytasz co pisze w postach?

NIE WIEM CZY ZADZIAŁAJĄ , pamięci są kapryśne jeśli chodzi o działanie z innymi pamięciami, innego producenta czy o innych nawet praktycznie identycznych parametrach nawet tego samego producenta

musisz sprawdzić sam na swoim sprzęcie, to że komuś działają nie znaczy że u ciebie będą, a inaczej się nie dowiesz i nikt nie jest w stanie na 100% bez sprawdzenia tego zagwarantować, ja tak samo jak i inni pewnie, daję 50% szansy że zadziałają.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

pisze to też jak startuje komputer co za płyta, pierwsze kilka linijek zaraz nad pamięcią czasem w dolnej linijce model i seria płyty , wystarczy wcisnąć PauseBreak

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie wiem czy to to ale..

z everesta wyczytalem:

id płyty głownej: 10/05/2007-NV-MCP61-6A61KG06C-00

Nazwa płyty głównej: nieznane(omg wtf :>)?

Opublikowano

GA-M52S-S3P Gigabyte

ile razy powtarzać, za stara płyta by szukać pamięci zalecanych pzrez producenta, żadne obecnie produkowane nie będą na liście i jak mówiłem wcześniej, mogą ale wcale i też nie muszą działać

coś się uparł na te parametry, kupisz i jak mówiłem masz 50% szansy ze będą działać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@up

ok thx.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...