Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] DRACONESIA - Alpha testy

azides

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Jako że silnik jest już na tyle rozwinięty' date=' że można coś robić prócz rejestrowania się, logowania i wylogowywania postanowiłem otworzyć Alpha testy. Silnik ten miał być w założeniach prosty i intuicyjny, jak na moje skromne oko taki właśnie jest(Jeśli ktoś ma jakieś "ale" to proszę o wypowiedzenie się w tym czy innym dziale). Jako że to mój pierwszy autorski silnik nie proszę o wyrozumiałość, jestem gotów na wszelką krytykę z waszej strony. Dzięki niej będę mógł wciąż udoskonalać mój twór. Z góry dziękuję za pomoc w rozwoju silnika gry i zapraszam gorąco do testowania, oraz składania wszelakich propozycji odnośnie gry.[/quote']

Jeśli ktoś naprawdę nie ma ochoty pisać tam to awaryjnie może pisać tutaj.

Jak niektórzy wtajemniczeni wiedzą, zamierzam zaimplementować do silnika prostą mapę 2d na której będą odbywać się akcje typu : przemieszczanie się z jednej lokacji do drugiej, random walki z przeciwnikami komputerowymi, rozmowy etc.

Mam głęboką nadzieję, że znajdzie się choć garstka ludzi, którzy zechcą brać udział w testach i wspomogą dobrą radą w razie czego.

adres :

www.draconesia.tk

Opublikowano

Cieszę się, że się gra podoba. Mapa będzie, ale kiedy dokładnie ją zrobię powiedzieć nie mogę, bo sam tego nie wiem. Większość rzeczy pierw planuję, a potem spisuję w kodzie. Wszystko staram się napisać raz, a porządnie. Dbale zwracam uwagę na optymalność kodu, zabezpieczenia i inne tego typu rzeczy. Mam nadzieję, że chętnych do testowania znajdzie się wielu, bowiem im więcej testerów aktywnych, którzy często nas odwiedzają i pomagają w rozwoju zapodając własne wizje, udpodobania w grach tego typu to tym lepiej. Wiadomo im więcej ludzi będzie zainteresowanych grą to tym większą mam motywację do działania. :)

Opublikowano

To arena z potworami. Będą i na arenie i na mapie. Na arenie będą takie, że nie będziesz nic tracił, ani nic zdobywał. Takie walki próbne, powiedzmy.

Walka z graczami odbywa się w ten sposób. Znajdujesz gracza, wchodzisz do jego profilu i klikasz "Atakuj". Gdy będzie mapa, to walki będą tylko na mapie, wiadomo, gdy ktoś będzie na tym samym polu wtedy będzie wyświetlało opcję "Atakuj". Będą także turnieje, ale to dopiero będę robił.

Poniżej podaję listę zmian w silniku gry w postaci obrazka.

obrazekea.jpg

Opublikowano

-Usprawniono walki(Wcześniej statystyka "Obrona" nie miała żadnego wpływu na przebieg walki, teraz zmniejsza obrażenia zadawane przez przeciwnika).

-Poprawiono literówki, oraz drobne błędy w walkach.

-Odblokowano otrzymywanie doświadczenia, oraz złota, zarówno u graczy, jak i u przeciwników komputerowych na arenie.

-W zakładkach "Targ", oraz "Profil" dodano znak "-" w polach "kupujący"(Jeśli nikt nie licytuje danego przedmiotu), oraz "Drużyna"(Jeśli gracz nie należy do żadnej drużyny).

-W zakładce "Szukaj" w subzakładce "Gracze" została dodana liczba porządkowa, nazwa(Jest teraz odnośnikiem do profilu zamiast wcześniejszego buttona), oraz poziom, zaś w subzakładce "Drużyny", prócz liczby porządkowej podobnie jak w poprzedniej zakładce nazwa drużyny jest odnośnikiem do jej profilu.

-Dodano weryfikację faktycznej chęci sprzedaży przedmiotów(Wcześniej wystarczyło w ekwipunku wcisnąć "Sprzedaj" teraz dodano takowe zabezpieczenie, by ktoś kto przypadkiem kliknął "Sprzedaj" nie stracił nieumyślnie danego przedmiotu).

Opublikowano

Nowości, nowości i jeszcze raz nowości..

-Dodano kolejną poprawkę w systemie walk(Wcześniej niedoliczano premii obrażeń od ciosów krytycznych, teraz im większa przewaga statystyki, tym większa premia ciosu krytycznego). W poprzednich wersjach podczas walk z przeciwnikami komputerowymi, jak i graczami nie doliczało wszystkich statystyk pochodnych od ekwipunku, jednak teraz jest już wszystko jak należy.

-Dodano poprawkę dotyczącą raportów walk(Podczas walk z przeciwnikami komputerowymi zapisywane były raporty z owych walk, a tak być nie powinno, jednakże problem został rozwiązany).

-Dodano opcję umożliwiającą wyświetlenie całego ekwipunku bez podziału na typy w zakładce "Ekwipunek", oraz "Depozyt".

-Dodano możliwość edycji nazwy, oraz opisu drużyny.

-W zakładce "Szukaj"(po wejściu na profil danej drużyny) dodano wyświetlanie przywódcy, oraz członków drużyny. Dodano również liczbę członków drużyny w wynikach wyszukiwania drużyn.

-W zakładce "Gracz" prócz statystyk bazowych dodano wykaz statystyk z ekwipunkiem.

-Dodano blokadę walk. Gdy jeden z walczących jest martwy nie może odbywać kolejnych walk póki jego zdrowie nie przekroczy wartością zera. Owa blokada tyczy się walk z graczami, jak i przeciwnikami komputerowymi). Dodano również czasową blokadę walk między graczami, którzy stoczyli pojedynek w przeciągu ostatnich 60 minut. Wpadłem na to po wielu atakach na mnie ze strony Hobibit'a. Strasznie mnie tępił, więc musiałem jakoś mu to ograniczyć. biggrin.gif

-Dodano pozostały czas ochrony od ostatniej walki z graczem w lewym panelu statystyk gracza.

-Usunięto wszystkie dotychczasowe raporty z powodu wcześniejszego błędu przez który raporty walk z przeciwnikami komputerowymi zapisywały się w bazie i wyświetlały w raportach walk z graczami(Z przeciwnikami komputerowymi przeszło 3,5 tysiąca walk z czego większość nabił jeden gracz, Hobibit).

Opublikowano

Dawien czasów temu zapowiadana mapa dwuwymiarowa jest już do waszej dyspozycji. Narazie wersja bez teleportów, postaci niezależnych, losowych ataków ze strony boto-żyjątek, a do tego w wersji no-ajax. Wersję opartą o ajax będzie można ujrzeć dopiero po tym, jak ukończę wszystko, a bynajmniej większość rzeczy w ów mapce po stronie PHP. Wiadomo widoczność na mapie swojego, jak i pozostałych graczy jest możliwa(Wymagania : Aktywni gracze, oraz otwarte oczęta). Miłego testowania życzę. :)

Opublikowano

Hohoho, wesołych świąt sam mikołaj święty życzy!

Specjalnie dla was przyleciał, aż do światka Draconesia i czeka na grzeczne dzieci, by wręczyć im prezenty. Czy zaliczacie się do jednych z tych szczęśliwców? Sami się przekonajcie! Święty dziadziuś stoi i czeka przy kominku!

Prócz mikołaja przyszedł czas i na przejścia do innych lokacji, co wcześniej było niemożliwe.

www.draconesia.tk

Zapraszam do testowania!

Opublikowano

"Mikołajki się skończyły, a świętemu mikołajowi zabrakło jednego z reniferków i to przez Ciebie! Teraz nie pozostało mikołajowi nic innego, jak zostać w domku i poczekać na wsparcie z północy.." czytaj więcej na draconesia.tk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...