Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od piątku zaczęło się robić tak: Gram gram (bardzo krótko nie zdążę zagrać jednej mapy około 30-40min, czasem krócej) i nagle komp gaśnie o.O Jak próbuję odpalić to mi znowu gaśnie i dopiero za drugim albo trzecim razem odpala. Miałem taki problem gdzieś z 1,5 miesiąca temu, ale ustał po jakimś tygodniu nawet nie wiem dlaczego (możliwe, że przez odłączanie i podłączanie sprzętu itp.). Lecz teraz nie wiem co zrobić? Odłączałem zasilacz i ch*j nawet nie zdążę się rozgrzać i komp gaśnie. Czego może to być wina? Nie chce wieźć kompa do sklepu gdzie go kupiłem, a raczej składali mi go, ponieważ ch*ja się znają i tylko umieją bardziej spierd*lić. Gram na średnich parametrach, na niskie zejść nie da rady bo ciężej będzie wyczuć moment last hit'a. Co radzicie (coś możliwego do wykonania przeze mnie)?

Opublikowano

Wina słabego zasilacza, bądź komputer Ci się za szybko nagrzewa.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Odkrec boczna obudowe i sprawdz moze ci sie jakis wiatraczek nie kreci albo masz zajebane kurzem tam wszystko

i sprawdz czy dobrze wsadzone sa ramy

GunzAlex.png
Opublikowano

@2x up

Jak kolega ma zamiar tak pieprzyć to niech idzie na jakieś hejterowe forum...

Co do tematu, popieram powyższe wypowiedzi. Miałem podobny problem, najlepiej wyczyścić karte graficzna, procka i Ramki. Jeżeli to nie pomaga, to próbuj grać bez bocznej obudowy, żeby wszystkie komponenty miały świeże powietrze :)

Opublikowano

Widzę moderator usunął mojego posta. Ciekawe czemu?. Że komputer wyłącza się, a nie gaśnie jak to pisze ten super znawca za 2 zł wyżej?.

World Of Tanks KW rulez!

Opublikowano

Napisałem wcześniej długą wypowiedź. Jest to prawdopodobnie problem z linią 12 V na zasilaczu. Ściągnij program HWMonitor do kontrolowania temperatury podzespołów, jeśli się grzeje, wymień pastę na procku, ale na porządną. I chłodzenie, bo BOX'owe jeszcze często do dupy. Jeśli po nagrzaniu do np. 60 C się wyłączy to ustaw w biosie red temp dla procesora. Czyli zmień z 60 C na 85 C i wtedy przy takiej temperaturze będzie się wyłączać. Jeśli się nie grzeje, to znaczy że zasilacz nie trzyma napięć.

Widzę pseudo znawców to tu nie brakuje, kolejny pisze wyżej żeby kompa wyczyścić. Żenada.

I po co moderator to usuwał?.

World Of Tanks KW rulez!

Opublikowano (edytowane)

Możliwe że masz w biosie za małą maksymalną temperaturę ustawioną przy której komputer się wyłączy automatycznie

wystarczy przestawić na inną i już będzie wszystko chodziło jak należy :)

Edytowane przez rzysta
Opublikowano

Przecież napisałem to wyżej. Kolejny specjalista nabijający sobie posty?. Dobrze że nie napisałeś żeby kompa przedmuchać. Ja pierdole, co za ludzie.

World Of Tanks KW rulez!