Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycja stringów bez dekompilacji.

Oskar13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was serdecznie, mam dla Was program do spolszczania plików class. Jeżeli jesteśmy laikami, i nie wiemy jak de kompilować, możemy użyć programu "InClassTranslator".

1. Zasady działania:

~Program de kompiluje plik .class*. Nie możemy edytować całego kodu źródłowego, gdyż tylko zmienną/stałą string możemy edytować zewnętrznie.

2. Jak wykorzystać program?

Otwieramy jakiś plugin winrarem. Wyciągamy plik class który chcemy spolszczyć. Otwieramy go za pomocą InClassTranslator. I naszym oczom ukazuje się tekst.

Pobieralnia:

Program:

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

To jest ukryta treść, proszę

* plik o rozszerzeniu class jest skompilowanym kodem javy. ( NIE MYLIĆ Z JAVASCRIPT!)

Następny tut: Obsługa bukktia (edycja kodu źródłowego) Przygotowanie programów pod prace.

Zbieram +.

Opublikowano (edytowane)

Spox :D A mógłbyś napisać jakie pliki class są od czego ? W sensie że w pliku bin/minecraft.jar Jest dużo .class jednak nie wiem który jest od czego :D

Oraz jak edytować np. właściwosci dirtu, jego wytrzymałość itp. ?

Edytowane przez piotrek54
Opublikowano

Hm, jak by Ci to powiedzieć. Pliki minecraft są zabezpieczone. nazwy: a,ab,ac itd. Aby rozkodować minecrafta używamy pakietu MCP.

EDIT@ Up. Nie ma sprawy mogę zrobić tut. Jak edytować właściwości.

Zbieram +.

Opublikowano

UP@

To bardzo proste:

1. Do rozkodowania minecrafta używamy pakietu MCP.

2. Po rozpakowaniu wchodzimy w \src\minecraft\net\minecraft\src, odszukujemy plik Block.java

3. Uruchamiamy go w notepad++ (to przykład, byle nie notatnik systemowy), od linijki 788 masz zapisane bloki, stone,dirt itd.

4. Masz funkcje .setHardness(1.5F) | Tam gdzie 1.5F ustawiamy czas rozwalania. Np. .setHardness(0.0F), mamy wszystko na hita ;). Pozdrowienia.

Zbieram +.

Opublikowano

Up@. OO! Gaweł, cześć :)

Ja odradzam jd-gui gdyż gdy on de kompiluje czyta kod inaczej. I przez to wywala przy ponownej kompilacji miliony błędów.

Zbieram +.

• 1 miesiąc temu...