Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież konta Minecraft

MefiuBaranek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Oto mój pierwszy post w którym potrzebuje pomocy !

To było tak ... Zakupiłem konto premium do minecraft'a. Pograłem 2 tyg. stwierdziłem, że ściągnę sobie jakieś mody. Skany modów były ok, avast też mi nic nie wykrył. Instaluje wszystko działa. Jutro włączam minecraft'a, wywala mi błąd "User not premium". Dodam, że nie mówiłem nikomu o moim haśle.

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

Hmm skąd kupiłeś konto? Możliwe, że po prostu konto było kradzione i ci je zdezaktywowali tak jak niektórym osoboom, które zakupiły kradzione konta.

@UP

Raport.

Opublikowano

Hmm skąd kupiłeś konto? Możliwe, że po prostu konto było kradzione i ci je zdezaktywowali tak jak niektórym osoboom, które zakupiły kradzione konta.

Konto było kupione na allegro.

Opublikowano

Haa, na allegro jest właśnie masa sprzedawców, którzy sprzedają konta zakupione z kradzionych kart kredytowch... Proponuje to zgłosić na policje, a oni dotrą do sprzedawcy i ma przerąbane bo na 200% kupił z kradzionej karty kredytowej.

Opublikowano

Najwyraźniej gift był z generatora lub czegoś podobnego. Gifty kupuje się na kontagier.pl, bo tam jest 100% bezpieczeństwa, a na Allegro nigdy nic nie wiadomo ;)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

@UP

Śmieszne ^^... Nie ma czegoś takiego jak generator giftów, a w ogóle to mówił, że 2 tygodnie chodziło, a później nie więc nie gadaj, albo po prostu przeczytaj do końca. Po prostu konto było kupione z kradzionej karty kredytowej jak inne, które zostały zdezaktywowane. Na PW dam ci link do pewnego newsa na stronie i tam ci będzie to pisało.

Opublikowano

@Up

lub czegoś podobnego.

Wiesz co to znaczy? Poza tym znam generator giftów, lecz działają one tylko przez kilka dni, później dezaktywują :P

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Najwyraźniej gift był z generatora lub czegoś podobnego. Gifty kupuje się na kontagier.pl, bo tam jest 100% bezpieczeństwa, a na Allegro nigdy nic nie wiadomo ;)

Gifty kupuje sie na minecraft.net, i niczego tu nie reklamuj. Tylko tam jest 100% bezpieczeństwa. Ok, jeszcze ani jednej skargi na kontagier, wszystko działa, ale co będzie za rok czy dwa? Jeśli czytacie blog Notcha, to wiecie, że on sam potwierdził, że nie sprzedają giftów poza oficjalną stroną, gdzie możesz go kupić za 15$. Przy średnim kursie dolara 4zł, to jest około 60zł. A na kontagier masz za 44zł + bonus points. Czyli co, tracą 20zł na każdej transakcji? Dawno by zbańczyli. Coś musi za tym stać.

Jeśli aż tak Ci szkoda tych 20zł i nadal chcesz kupić na kontagier - nic mi do tego. Ale nie chce widzieć za rok tematów tego właśnie typu.

@Topic: nie zostawiaj tego bezczynnie bojąc się sądów itp. Takich oszustów trzeba tępić, a najlepiej spalać na stosach! Przynajmniej spróbuj coś z tym zrobić. Kasy raczej nie odzyskasz, "bo za mało", ale przynajmniej nie dasz mu zarobić ani grosza więcej.

Opublikowano

Haaa... A zrób reintall mc i spróbuj wtedy się połączyć

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Najlepiej jest kupić na minecraft.net

Jest coś takiego jak Generator Gift-Codów lecz on generuje fałszywe GC które nie działają ;p

|exKidMod Inne MMO|GoldMember|exModder Team|exMMT

Opublikowano

JA kupiłem na minecraft.net za 58 zł bo trafiłem na tanie Euro. Mam 100% gwarancji dzięki temu =D

A na allegro kupiłem zużyty giftcode. Ja tam wolę nie ryzykować. Jak kupywać gumy to tylko najgrubsze =D

wikmk9.jpg

Opublikowano

Haaa... A zrób reintall mc i spróbuj wtedy się połączyć

haahahahhahahaha teraz to mnie rozśmieszyłeś

co ma minecraft do konta ??

jak pomogłem pamiętaj o +'y

11923506.jpg

10[OK]

25[OK]

50[OK]

75[OK]

100[OK]

125[OK]

150[OK]

175[NO]

200[NO]

Opublikowano

Gifty kupuje sie na minecraft.net, i niczego tu nie reklamuj. Tylko tam jest 100% bezpieczeństwa. Ok, jeszcze ani jednej skargi na kontagier, wszystko działa, ale co będzie za rok czy dwa? Jeśli czytacie blog Notcha, to wiecie, że on sam potwierdził, że nie sprzedają giftów poza oficjalną stroną, gdzie możesz go kupić za 15$. Przy średnim kursie dolara 4zł, to jest około 60zł. A na kontagier masz za 44zł + bonus points. Czyli co, tracą 20zł na każdej transakcji? Dawno by zbańczyli. Coś musi za tym stać.

Jeśli aż tak Ci szkoda tych 20zł i nadal chcesz kupić na kontagier - nic mi do tego. Ale nie chce widzieć za rok tematów tego właśnie typu.

@Topic: nie zostawiaj tego bezczynnie bojąc się sądów itp. Takich oszustów trzeba tępić, a najlepiej spalać na stosach! Przynajmniej spróbuj coś z tym zrobić. Kasy raczej nie odzyskasz, "bo za mało", ale przynajmniej nie dasz mu zarobić ani grosza więcej.

Też się nad tym zastanawiałem, ale myślę, że Kontagier.pl kupiło masę gift-codów jeszcze za czasów Alphy, kiedy klucze były tańsze.

Co do tematu, to napisz do Mojangu, albo pogadaj z kimś na IRC'u.

Jak by ktoś Ci ukradł konto, to by pisało że wpisujesz złe hasło.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Ale jeśli na to konto wchodzisz to przecież musisz znać pasy tak ? A jeśli pisze ci NOT PREMIUM to może masz klienta cracked bo przecież konta nie idzie usunąć !

x

Opublikowano

Ja mialem podobnie mialem konto premium tydzien i 2 dni potem nie gralem 1 dzien bo musialem sie uczyc i jutro wchodze i niema -,^

zrobilem re-install nic ;( i nie odzyskalem !

!!UWAGA!! potym jak ja zostalem oszukany na allegro ! nie POLECAM KUPYWANIA KONTO MC PREMIUM NA ALLEGRO!

Opublikowano

Wejdz na strone

minecraft.net

I zaloguj sie na konto gdy bedziesz mógł wybrać skina to próbuj sie zalogować. ciągle.

a masz dowlanda z

minecraft.net

?

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Też się nad tym zastanawiałem, ale myślę, że Kontagier.pl kupiło masę gift-codów jeszcze za czasów Alphy, kiedy klucze były tańsze.

Też tak myslałem, ale jak doliczysz bonusowe punkty wartości 4zł to właściwie sprzedawaliby MC bez zysku. Jest jeszcze jedna kwestia, klucze Alpha mogliby spokojnie sprzedawać za 100-200zł :) Możliwe też, że kiedyś kupili € za grosze i dla nich MC to wydatek powiedzmy 30zł (może przesadzam - nie znam sie na ekonomii i tych sprawch, może ktoś obeznany się wypowie ile kosztowało najtańsze €?) Tylko dlaczego zamiast kupić jakąś akcje, firme, po prostu zainwestować to sprzedają konta do gier!?

Opublikowano

@UP 3x

Tak miałem :)

Pisze ze zle haslo :/

Jak napisalem do goscia od konta na allegro powiedzial

ze nie dostal kasy i ze zabral mi konto -,-

a ja dzwonilem do M-Banku i powiedzieli ze doszedl -,-

Opublikowano

Notch pisze, że Gift-Code jedynie z legalnego źródła - minecraft.net. Kontagier.pl biorą kody od nich czyli to nadal jest legalne źródło. Zero skarg na nich - 100% pewności. Allegro to zbieranina oszustów korzystających z generatorów Gift-Codów, które działają dopóki skrypt Mojangu nie wykryje że ten kod nie jest ich. Czyli jakieś pare dni - a kasa przepada.

@Topic. Leć z tym na policję. Niejeden z allegro poszedł już do pierdla za takie oszustwa.

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...