Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Smok na privach!

Galinn

186 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto waszym zdaniem jest lepszy pod PvP??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Chcę napisać ten poradnik po to żebyście wiedzieli jak zrobić Szamana Smoka na privach typu LocMt2.

Zaczynamy!

1.Krótki Opis

Szaman jest PRO w PvP, lecz do Buffowania jest wybierany częściej od Healera, czemu?, dlatego bo ma Pomoc Smoka (szansa na kryta) i Błogosławieństwo które

zmniejsza zadawane nam hity fizyczne).

2.Build statystyk

Ja zawsze robię tak MAX INT - MAX WIT - MAX STR - MAX DEX

Czemu?? Mamy dobre hity magiczne, oraz obronę i HP, lecz jest minus - mamy małe hity z wachlarza/dzwonka.

3.Buildy skilli

Pod Buff: Błogosławieństwo - Pomoc Smoka - Odbicie

Pod Exp: Błogosławieństwo lub Pomoc Smoka - Smoczy Skowyt - Strzelający - Talizman lub Odbicie

Pod PvP: Strzelający Smok - Pomoc Smoka - Błogosławieństwo - Smoczy Skowyt - Talizman - Odbicie

Inny pod PvP: Smoczy Skowyt - Strzelający - Talizman - Pomoc Smoka - Błogosławieństwo - Odbicie

4. Expy

Gdy Eximy Sami:

1-20 M1 czyli Psy, Dziki, Wilki, Niedźwiedzie itd.

20-40 całe M2

40-55 BO, Ezoty

55-60 Próbujemy w V1 lub w DT

60-80 V2, Las

80+ Red Las, Atlantyda

Gdy Buffujemy

1-40 tak jak wyżej

40-50 BO

50-70 DT, V2

70+ Red Las, Atlantyda

5.Wady

Mała ilość HP bez bonowania, często niedoceniany :(, EQ typu: Wachlarz Leżącego Smoka, Stal itp. jest drogie :( :( :(

6.Zalety

PRO w PvP, EQ na LvL-e 60-70 nie jest drogie, Duże Hity Magiczne, Smok posiada obszarówkę (Smoczy Skowyt) i 2 targety (Strzelający i Talizman)

7.EQ na dany LvL

1-30 EQ na 1 LvL +9, Można dać Hełm na 21 LvL +8/9

31-48 Antyk lub Jesionek +9, Miłosna lub Zach. Nieba +9, Hełm na 21/41 +9, resztę możemy zostawić

48-61 do Antyka lub Jesionka wkładamy KD +4/6, Szata Moralności, Pomarańczowego Kota +9, Perłowy Naszyjnik +9, Ebonki lub na 1 LvL +9, Bransa na 54 LvL +9,

Buty na 47/51/55 +9 hełm zostawiamy, bonujemy EQ żeby dawało Max HP i INT

61-70 Kupujemy (ew. dropimy) wachlarz/dzwon na 65 lub 70, robimy +9, Szatę Pomarańcz. Kota, Baronów lub Stalkę robimy na +8/9, Tarcza na 61 LvL +9, robimy bon

NNO, resztę zostawiamy, bonujemy wszystko pod Max HP, INT

70+ Zostawiamy wachlarz dzwon na 65/70/75 LvL lub robimy epika, ulepszamy na +9, Baronów lub Stal robimy na +9, resztę zostawiamy

(do Broni i Zbroji wsadzamy KD +6)

Myślę że pomogłem :)

Proszę nie pisać komentów typu: Nie umiesz grać, Chyba nigdy nie grałeś szamanem itp.

Pozdrawiam Galinn

Opublikowano

Wstawić jedyne co mogę to + za wykonaną pracę .

Niestety poradnik posiada wiele wad i niedociągnięć , mało kolorów - ogółem słabo opisana profesja .

Mimo wszystko postarałeś się "+"

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

Na tym serwerze Wachlarz Leżącego Smoka +9 z 3 KD +6 i pro bonami pod PvP kosztuje nawet 2kkk (max można mieć 2kkk więc to nie jest tanio).

Stal +9 z 3 KD +6 i bonem 3k hp itp. kosztuje ok. 350-600 kk

Nawet Dzwon Nieba i Ziemi +9 czysty kosztuje 100-250kk,

więc mi nie wypisujcie głupot że EQ jest tanie.

A przy okazji - Epiki są drogie ,bo żeby je zrobić trzeba broszurkę, 4 KD Uniku +6 i chyba 10kk. Więc wychodzi tak:

gdy robimy samemu: Kupujemy broń na 65 LvL +9 (w moim przypadku to nimfa +9 za 100kk - kolega sprzedawał tanio EQ) Broszurkę dropimy

w Atlantydzie/Atlantydzie V2 (dajemy radę na 75+ LvL'u z Pro EQ, PRO bonami i skillami P), KD +4 kupujemy za 1kk a ulepszenie

kosztuje 2kk a szansa to 35% ,więc gdy kupiłem pół drugiego EQ KD +4 (wydałem jakieś 20-30kk) potem ulepszałem (wydałem ok. 60kk) i takim o to sposobem miałem

2 KD +6

,więc wydałem ok. 120kk potem drugie tyle i... miałem aż 7 wszystkich KD Uniku +6 no i jeszcze zostawiłem 10kk na zrobienie, poszedłem do NPC Seon-Pyeong i

wydałem na głupi

Niebiański Miecz (spada divina) +0 ok. 350kk.

teraz gdy kupujemy rzeczy: Kupujemy broń (teraz tanio znalazłem szpona +9 za 200kk), kupujemy KD Uniku +6 od kolesi

(kosztują od 10 do 20kk),

kupiłem 4 i idę do NPC Seon-Pyeong i robię - takim sposobem wydałem 280kk na Święty (jak na święty +0 to tanio - ludzie takiego świętego bez bonów i z jednym KD +6

sprzedają po min. 500-600kk)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

komedia. bez abs to nawet 40 lv popyka Cie .... nie postawie plusa bo sie calkowicie nie zgadzam ..

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano
5.Wady

Mała ilość HP bez bonowania, często niedoceniany :(, EQ typu: Wachlarz Leżącego Smoka, Stal itp. jest drogie :( :( :(

Szamanem wgl nie powinno zaczynać się gry na privach...najlepiej sura WP według mnie :)

Pozdro.

Za pracę +

Grafika własna. Zakaz kopiowania.

Nie bądź cham jebnij plusa :)addw.png

Opublikowano

Szamanem wgl nie powinno zaczynać się gry na privach...najlepiej sura WP według mnie :)

Pozdro.

Za pracę +

Poprostu nie umiesz nim grac, to mówisz o najłatwiejszej postaci do expa :-).

@topic

Zły tut'ek, szaman ma najtańsze eq, a żeby wybonowac się do pvp należy robic to co na większości klas, czyli: abs/nno/int/ludzie, bo tak to jak ktoś up wspomniał rozłoży Cię 40lvl.

PS.Jeśli na locmt2 są takie ceny dla szamana to ja już wolę nie pytac po ile są dla woja/sury, chyba w ulepszaczach sprzedają ^^.

Opublikowano

Na privach bardzo dobrze gra się helearem ? helerem ? Nie wiem mniejsza oto.

Heler robi tylko łądne eq int/ludzie/max pz/nno i krytyk jak jest jakiś inny 5bon to ładnie dodać jeszcze abs do PŻ coś na trucie i omdlenie.

Jak są 6/7 bony z intem +10/15 i na klase od 10/15 to robimy eq albo 10 odp na woja/ 15 na woja (też może być na ninje to przykład) lub int + 15/15 na woja.

twix.png

by Equ.

Dla napsuff

av-19499.jpg

Czy twój pies też się ślicznie uśmiecha ?:>

Opublikowano

Poradnik słaby... Grałem nieraz szamanem smokiem na privkach, ale bez abs lecisz na skilla od takiego samego lvl jeżeli ma kd. Na magie robisz w hełmie, branzie, zbrojce + rosa i bm ci nic nie zrobi, abs 3x Max na danym serwie i już nikt ci nie podskoczy.

Za pracę masz +

satabplayer.png

I'm the Cult of Personality

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Duży + za to, że jest to niewiarygodnie czytelne, posaida dość dużo wad ten tut, a mianowicie eQ jest Tanie, PŻ to nie problem dzięki Błogosławieństwu, to że jest niedoceniany to lepiej dla kogoś kto gra zawodowo, więcej ludzi się zgodzi na PvP :D Mógłbym to wymieniać, ale szczerze mówiąc nie chce mi się pisać wszystkiego, ważne podstawy są zapisane ;]

Live life to the fullest, because tomorrow may not be

<3

kiraq.png

player.png

Sygnaturki by Kira/Shanell

Opublikowano

plus :) ale popraw poradnik bo nie ma nic o abs itp . :D

1314559756-U380640.png

Sygna by

BeMyLady

Metin2 x-world ! Postać + Eq ! Zobacz i kup teraz. : )

http://allegro.pl/show_item.php?item=1810853337

Zbieram 1000 minusów więc nakurwiaj

delete.png .

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

yhhh chciałem Ci wstawić tego +, już dobry miesiąc jak nie 2 temu pisane było o błędach, ale jak widać autor tut'a ma na wszystko wylane... Trudno, bo poradnik ładny czytelny, wystarczyło poprawić...

Live life to the fullest, because tomorrow may not be

<3

kiraq.png

player.png

Sygnaturki by Kira/Shanell

• 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mental ma moc w pvp ale nie ma szans z daggerem na silnym bo duze szycie wchodzi bm to postac na wojny pvp Dagger tylko postac pod pvp wp pod pvp sie bardzo nadaje smok ma duze hity healer to dno

qhnkxc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...