Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]podkrecanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.czy da sie podkrecic moj procesor:

-procesor jedno rdzeniowy intel pentium 4 2.8 ghz

-zasilacz FEEL 400 ATX 400 W

jezeli macie jakies pytania odnosnie innych czesci mojego komputera to piszcie to napisze

pozdrawiam

Opublikowano

A napisz całą resztę zasilacz masz dobry ale 1 rdzeń na dzisiejsze czasy to jest bardzo za mało te 2 to takie minimum jak już polecam na 4 się przełożyć

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Opublikowano

Nie wiem nie znam się na podkencaniu procesorów na pewno się da ale nie na jakimś słabym sprzęcie poczekaj trochę może ktoś doświadczony się wypowie

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Opublikowano

Wszystko da się podkręcić. Zasilacz syf ( bez zabezpieczeń ) nie radzę na tym podkręcać.

O tym czy Warrock działa nie świadczy tylko procesor. Podaj jaką masz kartę graficzną, ile ram, pł główną.

EMPTY :C

Opublikowano

no i kręcenie zależy od płyty głównej czy w ogóle jest to na niej możliwe podniesienie FSB

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wiec tak :

-procesor jedno rdzeniowy intel pentium 4 2.8 ghz

-zasilacz FEEL 400 ATX 400 W

-karta gforce 9600 GSO 1GB

-1.5 GB RAM

-płyta główna ECS PT880PRO-A

te info starcza aby sie wypowiedziec??

Opublikowano

Po pierwsze to zasilacz masz tragiczny.

Po due to ten procesor i tak jest farelką jak chcesz żeby sie zjebał to kręć

Po drei nawet jak podkrecisz i bedzie chodzić to sie spali wcześniej niż powinno xD

Po four Jak pdokrecisz to Ci da więcej wydajności na poziomie ok 3% xD

Opublikowano

jak masz stopniowane podkręcanie to troche ponad to 533 FSB podkecisz, jak nie to nie ma już możliwości na tym procku czy przy tej płycie robić cokolwiek , chyba ze bardzo dobry zasilacz i kręcisz na 800FSM z chłodzeniem co najmniej wodnym albo z kilkoma wentylatorami by nie przegrzać procesora

lepiej wgrać nowszy bios i wymienić tylko procesor http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?CategoryID=1&DetailID=529&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=16

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak masz stopniowane podkręcanie to troche ponad to 533 FSB podkecisz, jak nie to nie ma już możliwości na tym procku czy przy tej płycie robić cokolwiek , chyba ze bardzo dobry zasilacz i kręcisz na 800FSM z chłodzeniem co najmniej wodnym albo z kilkoma wentylatorami by nie przegrzać procesora

lepiej wgrać nowszy bios i wymienić tylko procesor http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?CategoryID=1&DetailID=529&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=16

ja jestem w tym zielony moglbys mi to napisac dokladnie co po kolei robic

Opublikowano

Wątpię żeby się dało cokolwiek wyciągnąć... jeśli nawet to i tak lepiej kupić nowy sprzęt ;) Jak ten jebnie po podkręceniu i tak byś musiał kupić.

Tia, pieprzę głupoty :P Spać mi się chce, sorry :)

Opublikowano

Nie podkręcaj , zasilacz tragedia więc po podkręceniu na 100% padnie , i trzeba będzie wymienić ;P Chyba że masz kase na nowy to zaryzykuj , może się uda ;D

Opublikowano

Jak chcesz sobie rozjebać plyta procka ram i grafe to kręć.Pierdolnie zasilacz poczujesz tylko dymek i nic więcej.Ten procesor ot tak łapie 80 stopni nie raz a ty chcesz podkrecac ten grzejnik???pozdro.Pozatym PODKRĘCANIE TEGO SPRZĘTU JEST JAK WALENIE GŁOWĄ W SCIANE!!!NIC NIE DA A POGORSZY!!!

!