Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym napisać dziś małego Tuta o World edytorze

Tak jak sama nazwa wskazuje edytuje on nasz świat jest on prosty w obsłudze i raczej nie będzie z nim probelmu :)

Download:

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

Gdy pobierzemy world edytor możesz kożystać z poniszego tuta lecz world edytor jest prostym programem do edytowania świata 2 minuty i wszystko się umie :)

1.Najpierw klikamy na file i wybieramy swój świat

2.Czekamy aż nam się otworzy świat który chcemy edytować

3.Po prawej stronie widzimy 4 zakładki

World- Edycja świata (możemy tu edytowć różne zjawiska typu czas, krawy księżyc, bossy, inwazia goblinów) (i nie próbujcie tak jak ja wziąść krwawy księżyc i inwazie goblinów w nocy z słabym eq xD)

Cheats- Edycja skrzynek (Tu możemy edytować zawartość skrzynek

Signs- Znaki (nie wiem o co chodzi ale hyba o tabliczki tam mi przetumaczył google tłymacz)

NPCs- Chyba oczywiste że chodzi o NPC

4.Teraz dodawanie i odejmowanie kloców (Teraz ten "panel" po lewej)

To pierwsze to strzałka-niom przesuwamy obraz oddalamy itp.

Pod nią jest ołówek dzieki niemu możemy malować po 1 kratce

To cojś zaznacza teren

Potem jest pędzel maluje on wielki obszar możemy go powiększać i zmniejszać

I jeszcze "fill" nie jestem pewien ale to hyba zamaluje teren jaki zaznaczyliśmy danym klockiem :)

5.Gdy już z edytujemy nasz świat znów klikamy "File" i klikamy "save"

Mam nadzieje że pomogłem liczę na + :)

Edytowane przez Kneron

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

No program fajny ;) Widziałem go już kiedyś, lecz nie chciało mi się pisać tuta ;p

Tut dodany do spisu ;>

ExModerator Terraria | ExModerator Minecraft | MPC Media Team | ExMentor | Gold Member

Opublikowano

W img nie będe dodawał bobym musiał screeny zmiejszyć a tak lepiej wygląda i wszystko ładnie widać

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Daj w IMG bedzie lepiej widac, niektorzy sa leniwi i nie beda patrzyc na screeny specjalnie ;)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

To niech nie paczą

Program jest prosty w obsłudzę nie sądzę by wogule ktoś kożystał z instrukci jego obsługo

Opublikowano

Jak będę miał czas dodam w img po szkole ale nie wiem czy będe miał czas

Opublikowano

Git, sprobuje, zobacze, tylko jedna rzecz, popraw ortografie, bardzo bym cie prosil, bo az odechciewa sie czytac np. "to cojś" albo " niom" o.O

shoob.png

• Aive zmienił(a) tytuł na [Terraria] World edytor