Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dragon ? Healer ?

???  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która klasa?

• Dragon
      8
    • Healer
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Tych tematów było od zaje*ania. Wiem. Jednak do tego rodzaju pytań myślę, iż powinno się indywidualnie robić temat.

Otóż...

Wracam na PLa. Na s6. Mam tam kilku kumpli z wyższymi lvlami, którzy posłużą pomocą. Niestety mam dylemat. Dragon czy healer? Zaczynam goły jednak pewnie pożyczę nieco kasy od kolegi. Czy moglibyście mi wspomóc? Popytałem kolegów, jednak wyszło jak zwykle. Było po równo. Za dragonem część i za healerem część. Jedyna nadzieja w Was. Nie znam się tak bardzo na owych klasach. Jedyne doświadczenie z priwów. To nie to samo...

Dołączam ankietę.

Sorki za drugi temat. Ścięło mi kompa.

Edytowane przez MaŁy15

113331483371297180698.jpeg

Opublikowano

Ja grałem healerem ale pod pvp i było bosko ful abs i jazda . Ale pod zdobywanie poziomów i radziłbym ci wziąć smoka.

Zbieram te zielone + :)

Opublikowano

mam na monastyrze healera 69 lvl 4x G1 leczenie, przywolanie, rzut i zwinka i powiem ci tak

eq mam +7/8 tylko zbawka +9 z kd do pvp mam 15k hp prawie 15.5 i full abs na miecze 2 reke i sztylety i nie przegralem jeszcze z nikim na swoim lvl nawet BM przegrywa ze mna

dla porownania

ja healer 69 vs smok 78

obaj po 4xP

wygralem z ponad polowa hp

2 przyklad

ja healer 69 vs body 75

full 60% na miecze 20% kryt i wzial mi 1,5k hp bo leczenie duzo daje ^^

polecam tez duzo szybkosci zaklecia bo wtedy mozna zdjac woja w 15 sec a jak kryt wejdzie to na 2 skile :D

ze skili wale sredniu 3-7k bez kryta zalezy w kogo

pozdrawiam i jezeli chcesz miec frajde z gry to HEALER

moze exp ciezko ale w PVP miodzio

edit kazdy bysli ze w v2 trudno sie expi

ja przy 530 defa bralem spokojnie 5- grupek szponow

Opublikowano

Jeśli potrafisz grać healerem , to polecam Ci tą właśnie klase , w pvp jest badzo dobra lecz na wyzszych lvlach , jednak do expa nie najlepszy , dlatego może któyś z kolegów by Cie podexpił i na 70 lv ten szaman jest już naprawde bardzo dobry , ale jeśli chcesz sam expic / lub jako buff to jednak wybiesz smoka, łatwiej sie expi i łatwiej o pt , ostateczny wybór nalezy do Ciebie .

Staram się pomagać w tematach związanymi z grą Metin2 , ponieważ przez lata gry dowiedziałem się bardzo dużo o grze .

Więc jeśli chcesz aby na mojej twarzy pojawiał sie uśmiech , kliknij " Lubie to " mobilizuje mnie to do dalszej pomocy wam ! :)

Gram/łem na serverach typu :

- Tiveria

- Balmora

- Metin2.PL s3 ,s4 , s8 , s26

- Metin2.SG 35lv , czytam sobie ku :)

- Metin2.US

- Wiele wiele innych serwerów , wymieniłem te , na których na prawde coś osiągnąłem ponieważ grałem na wielu innych , które po tygodniu niestety padały .

Nie znam sie na tworzeniu serverów , lecz mam pomysł na idealny Dedyk , hard ! Który myslę, że by się spodobał :)

Jeśli masz jakieś pytanie , pisz smiało na PV :)

Wyedytowane przez AceBoy

Opublikowano

Ja powiem tak, chcesz mieć radochę na 50-60 lvlu z pvp (i 3 miechy wbijania :P) graj healerem na 100% będziesz kox w pvp bez eq +9 eq +4-6 starcza, ale dalej już będzie problem z expem do pt cie nie wezmą bo po co komu leczenie czy szybkość skilli dalej będziesz musiał korzystać z is.

Jeśli chcesz pograć normalnie na poziomie (exp/pvp) graj smokiem szybki exp po 56 lvlu (pomoc skowyt błogo m-g) z eq +9 i hp ok. 12k poradzisz sobie w v1 full spot lub v2 szpony około 3-4 grupek a na 70 lvlu (jak zdołasz wbić błogo P) będziesz miał elegancki exp w v2 dalej już sobie bez problemu w red lesie poradzisz (dla kasy podropać pare dni) i .... bedziesz wykonywał czasochłonne misje na krwisty kamień:P Jak wolisz szybko dogonić kumpli z lvlem weź smoka, jak chcesz ich pokonywać w pvp healer ;P wybór należy do cb (oczywiście jak dobrze healera pokierujesz możesz mieć to samo co smok tyle że będziesz musiał wydać na bony czego ja nigdy nie zrobię :P)

Opublikowano

Polecam Healera , miło się nim gra, jest bardzo dobry w pvp, i też w expie :P nie tak jak mówicie ;)

PS: Też bym Cie pdoexpił , ale eq nie mam ;)

Agri 81 Mental ;)

Opublikowano

gadacie ze expienie healerem jest trudne

wbijcie healerem 65+ i leczenie na G1 przywolanie i rzut na g1

wtedy expi sie fajnie

nie trzeba miec wcale pro koksiarskiego EQ

wystarczy te 500 defa i 13k hp

a nie to co piszecie ze healerem nie da sie expic MUSISZ MIEC KONIECCZNIE BONY

otoz to wszystko to absurd wbilem sam 69 w niecale 2 miesiace po 6 miesiacach mam nadal 69 ale juz 4x G1 i bylem expic na szponach w v2 i expi sie rewelacyjnie

pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...