Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

samoobrona+atak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

a więc mam pytanie czy ma ktos tut najlepiej video w ktorym prezentuje się kilka "szybkich" dzięki którym da się kogoś obezwładnić bądź doprowadzić do chwilowej "niemożliwości" ciała;] nie nie chce nikogo pobić:PP chodzi mi cos o "sztuka obrony w domowych warunkach":]

;]

Opublikowano

Tutki wideo niczego Cię nie nauczą. Po pierwsze jakby nie było musiał byś to na kimś potrenować bo inaczej samo obejrzenie nic Ci nie da.

Nie sądzę by ktokolwiek się na to zgodził dlatego pomysł jest dość bezsensowny.

Zdecydowanie najlepszym wyjściem będzie zapisanie się na lekcje sztuk walki. Wybierz sobie coś co Ci się podoba i zacznij chodzić.

Obecnie jest bardzo dużo klubów sztuk walki więc bez problemu powinieneś coś dla siebie znaleźć.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Skoro chcesz się takiego czegoś uczyć to lepiej zapisać się na treningi jakichś sztuk walki i pod okiem trenera się uczyć, ale skoro wolisz w domu to poszukaj na youtube różnych dźwigni.To jest najlepsze na obronę i jednocześnie obezwładnia przeciwnika.

Tu masz przykładowy tut gdzie masz wszystko objaśnione:

To jest ukryta treść, proszę

Mimo wszystko z trenerem nauczysz się szybciej i dokładniej niż z tutka z neta.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Niestety koledzy mają racje. Nawet taki tutorial z neta trzeba z kimś przećwiczyć. Umów się z kimś, trenujcie wspólnie. Innej "taniej" opcji nie ma :)

f.png

Opublikowano

tzn przećwiczyć mial bym z kim, ale wiecie mam 16lat szkola itp. byla szkola ktora miala nawet karate ale co z tego przeciez nie wybiera się szkoly ze wzgledu na takie zainteresowanie;] no nic zobacze na ten tut;] dzieki + za pomoc'\

;]

Opublikowano

Ty nie idziesz do szkoy z karate? Co to wgle za szkoła?

TAKIE RZECZY SĄ POZASZKOLNE!

Tylko zapisujesz się do klubu sztuk walki np. Taekwondo etc..

Masz 2-4 razy w tygodniu treningi no i doskonalisz się pod okiem wykwalifikowanego trenera, który powie Ci co robisz źle i pokaże jak być powinno.

Nic tego nei zastąpi.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Najlepsza obrona jest atak czyli krav maga a dzwignie sobie odpusc bo gowno z nimi zrobisz nawet po roku treningu .

wakow9.png
Opublikowano

skoro masz daleko do klubów sztuk walki i sprawia ci to problem, to wal do siłowni.

w każdym mieście praktycznie jest siłownia. przynajmniej mięśnie wyrobisz, a takimi wypadami raz czy dwa na miesiąc gówno da.

Opublikowano

Kto pierniczy ze ma sie z kimś bić ?? Posrany pomysł. Idź raz do trenera niech ci da porady jak możesz sam w domu ćwiczyć np. na jakimś narzędziu czy czymś i jedziesz...

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

Wiesz, co z tego ze bedzie chodzil na silownie ? To ze masz wielkie miesnie nie znaczy, ze bedzie umial sie bic jak nie bedzie mial kondycji i gardy nawet nie bedzie mogl utrzymac? Ja tez mialem daleko na treningi, ale jezdzilem. Polecam, przyda sie.

1284282093u138092.png

34080977.jpg

Sygna By

Grapes ZAKAZ KOPIOWANIA !

1284282093u138092.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o szybkie obezwladnienie przeciwnika to jest cos takiego ale od razu ostrzegam: NIE JEST TO BEZPIECZNE BEZ TRENINGU, GROZI NAWET SMIERCIA WIEC JESLI BEDZIESZ CHCIAL SIE NAUCZYC - NIE PONOSZE ODPOWIEDZIALNOSCI

To tyle jesli chodzi o moje dups*o ;p

Pewnie kazdy slyszal o ninja i ich technikach walki, tu mozecie zaczac sie smiac co pisze ale to co pisze to prawda :) Kazdy widzial na filmach slynny cios w bok szyji po czym pzreciwnik spi? To nie fikcja ;p Jest to mozliwe chociaz trzeba byc dosc precyzyjnym.

Tu mozesz juz zgooglowac "punkty witalne". Sa to najslabsze punkty na ciele czlowieka odslaniajace nerwy i tetnice.

Przyklad:

-splot sloneczny- znajduje sie na wysokosci mostka . Uderzenie z odpowienia sila spowoduje omdlenie przeciwnika -dosyc niegrozne jesli wie sie co sie robi.

-zewnetrzna strona ud- miesnie sa dosyc podatne na skurcze a uderzenie w nie z duza sila spowoduje ich chwilowy natychmiastowy paraliż przez co przeciwnik moze nie ustac ;) Tak to slynne "kopanie" np. Pudziana :P O to chodzi :)

-tetnica pod broda, na trojkacie miedzy broda a uchem...no tu ostroznie prosze. Jesli trafisz(! tetnica nie jest duza co utrudnia zadanie a poza tym: znajduje sie na dolnej czesci brody wiec ciezko trafic) spowoduje jak w tych filmach: omdlenie.

jest ich o wiele wiele wiecej i pamietaj ze niektore sa zagrozeniem dla zycia wiec najlepiej ich nauke sobie daruj. Poza tym nie uzywaj nigdy tego do ataku: TYLKO DO OBRONY

Opublikowano

Krotka zasada :)

,,Zanim nauczysz sie bic naucz sie biegać "

bo podejdzie do cb 5 dresow i sie wykladasz ;)

uwierz mi nawet zasrana krav maga ci nie pomoze

Opublikowano

dobre to co wyzej kolega napisal sluzsza uwaga xD;] tzn bieganie jak bieganie ale "dawniej" no chwile temu jak mialem okazje ćwiczylem park or czy jak to sie pisze nawet nieźle mi to szlo ale dzieki;] tent emat wogole sie zamyka?:D

;]