Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to mój pierwszy temat więc nie krytykowac ! Do rzeczy chciał bym zapytac jak rozwijac surę wp w pvp i pod exp wiem że było tego w cholerę ale przeczytałem chyba z 20 najdłuższych poradników i się nie doczytałem

a chciał bym się dowiedziec jak zarabiac rozwijac skille na NOWYM SERWERZE który nie długo wyjdzie i zastanawiam się gdzie expic jak rozdawac skille (zastanawiałem się nad palcem lub wirkiem bo zbroja to na taki serwer raczej się nie przyda a chciał bym byc dobry w pvp i w expie a palec w sam raz i też się chce dowiedziec czy będzie dobry do expa) mam do dyspozycji 227 sm i co za to kupic chcę coś długiego bo lubię czytac :D

POLECI "+" i "5" ale za coś naprawdę dobrego a nie poradniki "masz 50kk kupisz to i to takie coś za przeproszeniem mnie wkur... niekiedy piszą dropij 2 tygodnie jasne no i skąd na nowym serwerze 50kk i temu założyłem ten temat)

Pomogłem? Daj + Jeżeli nie nie dawaj nic

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czarowana to podstawa u WP do expa ;) pierwsze skile jedziesz : Ostrze,Zbroja Potem wir/strach następnie palec i na końcu wiadomo co.Na start wybonuj sobie eq za smocze monety ;) dobijesz level i coś podropisz. :P

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

thx ale za 200 sm raczej eq nie wybonuje może w kwietniu na urodziny :) jak narazie zakupie chyba 2x drop,yang i 3 reke na 30 dni a skille nie wiem czy zamiast wira palec bo raczej na 54 lvlu będę expic już na boju ale masz + i 5

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

hymm bulid polecam taki ostrze wir zbroja paluch staty standart 2:1 int:wit za sm kup x2 drop i expa no i eventualnie ta 3reke

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Ostrze - zborja - strach -palec/wirek to typowo pod exp z konia ;-)

ostrze - wirek-zbroja - palec/strach moim zdaniem tez ładny

Za sm kup 2xexp/drop nic wiecej .

Można zakupić z 10kk na allegro bo zapewno jak wystartuje to już będą aukcje ;-)

Skupować aury i duchowe itp xD

izwy90.jpg

Minus ? Plus ? Mi to obojętnie ;-)

Opublikowano

pierwszy ma + i 5 a wy po +

ale mi się wydaje że reka się przyda i drop yang kiedyś w 1h nazbierałem na dzikusach 100k w pt a teraz będzie raczej więcej a co do allegro to nie wiem jak syriusz wystartował to aukcje były po 60 zl za 10kk a za 10kk nie dam tyle kasy

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No możliwe że po tyle będą ;-)

Ale jest jakies 50% szansy że odrazu banik ;D

Ja też mam zamiar startować lecz mam 2k sm i ciągle zbieram .

Mam zamiar kupić yang jak będą ;D Nawet za 50 zł ;D Bo aury będą po 2k więc wiesz :D

izwy90.jpg

Opublikowano

se zobaczy może kupie zależy kiedy wyjdzie narazie hajs na sm bede zbierał może pod koniec miesiąca będę miał to kupie 10kk

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

ja nie będę grał na cheatach to po co wyłączac hs ?

handel na tobolku też wykrywa hs jeżeli tak to się pożegnam z kupnem yang ;d

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

thx za info z 2x yang i dropem dorobie się chyba niezłej sumki myśle że jak gram 6h dziennie to przy tych 6h na dzikusach z 3 ręką będzie z 500k potem tylko dobic 40 i czekac na boja

ale nie wyjaśniono mi nic co do tyh skilli nie mam pojęcia w jaki 2 skilla pakowac bo nowy serwer a stary to niebo a ziemia na starym wszystko drogie a na nowym tanie i mało eq do wyboru

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

90% napewno nie bo pomysł kto na 2 dniowym serwerze by miał 10kk ;-)

Jak ma się wtyki w GM'ostwie to się nie dostanie ;)

Chyba ze to gm sellaja to jak napiszesz im że będziesz ciągle kupował to może nie dostaniesz ;D

Ja czekam kto zostanie GM s26 oby ktoryś ze znajomych :]-)

izwy90.jpg

Opublikowano

Gram WP od zawsze i powiem ci ze jak nie masz 86 lvl i 5 skilli na G7-P to nie masz po co pvp robić. Statusy rozdajesz tak: 2 Inta 1 Witalność jak dobijesz na max Inte do dajesz 2 w witalność i 1 w siłe. Jak masz witala na maxa to reszta w sołe leci.

A skille to najlepiej dawaj tak. Ostrze, Zbroja, SMoczy Wir, Uderzenie Palcem, Rozproszenie magii. Dla mnie Zmarnowanym skillem pod pvp jest strach ponieważ zmniejsza on tylko hity z miecza, poza tym nie wyobrażam sobie mieć na 86 lvl strach, a nie mieć ostrza, zbroi, smoczego, palca czy chociaż rozproszenia...

Jeśli chodzi o eg to do 86 lvl dajesz biżuterie do expa czyli PŻ, a pozniej szukasz sobie biżuterii z niebiańskich i bonujesz pod pvp.

Broń to do 75 lvl to najlepiej fms +9 sr 40+ a pożniej truciak +9 20+ sr.

Zbroja to do 42 byle jaka +6/7 a pożniej do 61 mistykczna +9, od 61 możesz dać duchowa +9 a pozniej w miare mozliwosciu robić sobie stal na 9

Powodzenia :)

Opublikowano

Ja zacząłem miesiąc temu na PL właśnie surą WP grać.

I zauważyłem że czarowana zbroja to podstawa.! Na 36 lvl na boju z eq +6 dawałem rade full spot BO gdy miałem czarowaną zbrojkę na m3.

Moim zdaniem najlepszy bulid to:

1.Czarowane Ostrze ( na P dodaje więcej ataku niż aura :D)

2.Czarowana Zbroja ( Gdy nie masz kasy na eQ to napewno się przyda dodaje defa i ma absy)

3.Strach (Mało doceniany skill przez graczy. Oponnent dobry + obr wroga, sura 80 go polecała bo bardzo przydatne w atlantydzie szczególnie na te przeszywki)

4.Smoczy Wir ( Aby odrzucać moby na koniu)

5.Palec (Średni skill, smoczy wir lepszy ponieważ większy zasięg i ma większy atak)

6.No ta kulka, 95% graczy jedzie w nią na końcu ponieważ mało przydatna, chyba że w pvp ponieważ zdejmuje "buffy" z wroga.

To na tyle myślę że trochę Ci podpowiedziałem w wyborze skilli Liczę na + ;)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

90% napewno nie bo pomysł kto na 2 dniowym serwerze by miał 10kk ;-)

Jak ma się wtyki w GM'ostwie to się nie dostanie ;)

Chyba ze to gm sellaja to jak napiszesz im że będziesz ciągle kupował to może nie dostaniesz ;D

Ja czekam kto zostanie GM s26 oby ktoryś ze znajomych :]-)

Heh, no to znasz juz jednego gM

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...