Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Serwery Dedykowane!

xDeStRuCtx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to jednak dzierzawie serwer, ktory jest w Polsce? Wez nie pierdol.

@Wcale nie sa te same parametry. Poza tym, support jest 2x szybszy, dyski lepsze w ovh.

Z reszta kimsufi to serwery na start, ovh jest bardziej profesjonalne - powinien tu byc cudzyslow. Nie wglebiam sie w to. Sam fakt, ze malo sie znam na administrowaniu wybralem ovh;, gdzie ponoc jest lepsza obsluga. Dysk wymieniali mi 2h. Z reszta Francja czy Polska niedlugo nie bedzie mialo znaczenia. Przy przecietnym necie 10mb down pingi sa 30-40. C

Opublikowano

wiekszosc tych serwisow na ovh bazuje , wiec mozna zaplacic 150% tego co sie w ovh placi ze niby to polska firma a link do ovh ... teoretycznie i praktycznie to sie nie oplaca

Opublikowano

@Nismo

opłata miesięczna tamtego serwera to:

1474zł na czysto, ale sama instalacja to 1670 zł.

Więc, żeby kupić taki serwerek, trzeba wyłożyć ok. 3000zł pierwszego miesiąca, co jest nieopłacalne... Lepiej kupić słabszy serwer, przecież i tak chyba na żadnym privie nie gra 4k osób ciągle online? (PL privy)...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

dodaj jeszcze

host1.pl

na tej stronie są tanie serwery dedykowane .. ale nie polecam - są tam VPSY które mają po 6,4 GB ram

i kosztują 80 zł ! K.L.I.K

Wadą jest brak BSD. Ale już napisałem prośbę o DODANIE. Więc prawd. za czas jakiś umieszczą FreeBSD 7.2 32/64 bit. i 8.2 64-bit.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Sorry za górnika ale mam pytanie a nie chcę zaśmiecać forum. Czy dedyk Kimsufi 2G (Celeron/Atom 1.2GHz+, 2GB RAM, FreeBSD) pozwoli na uruchomienie serwera Metin2? Nie chodzi mi o serwer dla "x" liczby graczy ale o działającą maszynę w sieci, na której będzie można przetestować zmiany w plikach serwerowych itp - oraz obsłużyć max. 2 klientów online.

Proszę o odpowiedź - jeśli ktoś ma potwierdzone informacje na ten temat.

Pozdrawiam

beznazwy1bb.jpg
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam takie pytanie ovh ma serwer za 246zł, mam tylko takie pytanie czy to jest 246zł za miesiąc czy za rok?? I jeżeli chodzi o serwa to oni sami nam go robią a my dodajemy mapki i takie tam, czy oni robią wszystko sami, czy ja mam zrobić serwa i im jakoś go podesłać ???

Takie jeszcze jedno małe pytanko czy serwer dedykowany obsługuje się tak jak hamachi ?? Ponieważ miałem już własny priv serwer.

PS: Znalazłem tani serwer tylko czy opłacało by się na paru graczy http://www.host1.eu/serwer_wirtualny,VPS_vSerwer_25G.html i zcy ma on wbudowane FreeBSD, i ilu graczy by taki serwer pociągnął ?? Prosiłbym też o odpowiedzenie na pytania, oczywiście plusik za pomoc

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...