Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Edytowanie W Tabeli Dmg Broni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie, a zarazem problem dotyczy tabeli item_proto.

Chcę edytować dmg broni na +80lv, ale...

Gdy bazowałem na wartościach DMG z broni 65lvlowych i dla broni 80Lv te podałem te wartości o 20 większe (teoretycznie zwiększyłem DMG, zarówno magiczne, jak i fizyczne o 20).

To w praktyce wygląda to tak, że taka broń 80Lv +0 jest słabsza, niż broń 65lv+9, z której powstała, jest kolosalna różnica w obrażeniach.

Podaje przykład:

Gdy wachlarzem zbawienia +9 (czysty, bez bonów i KD) uderzam Skowytem (P) w gołego gracza to zabiera mu zwykle około 7.000 - 7.300* DMG

Natomiast, gdy ten sam wachlarz przerobię na Wachlarz Diabła +0 to wtedy po niby zwiększonym DMG w tabeli, DMG w grze jest słabsze, zwykle uderza 6.700 - 6.900* DMG.

To samo jest z innymi broniami, czy ktoś może wie jak skutecznie zwiększyć ich DMG? Bo owszem, ktoś powie "Jeśli zwiększyłeś DMG o 20 w tabeli, a jest słabsze w grze, to zmniejsz w tabeli DMG" to uprzedzam, tej metody również próbowałem i nic, a bonus na ludzi działa i jest w diable (nie edytowałem tego bonusu)

* - EQ bez bonów, bez biologa.

59649524317135950350.png

Opublikowano

ehh wiedzialem jak to sie robi tylko juz mi sie zapomnialo mialem wlasnego priva to wiem tylko ze mi sie zapomnialo jak znajde cos to ci wysle linka :)

lv2vl47r.jpg[/img]
Opublikowano

Robiłeś to w item_proto w Cliencie czy navi ?

Jeżeli w Cliencie to będziesz miał tak ze będziesz widział to co chcesz, ale to nic nie da będziesz musiał to .xml przerobić na sql i wgrać zapytania do navi :) jak co to pisz... Pomogę

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

@Up, robiłem to tak:

Trytona robi się z bojowego +9, więc popatrzyłem w pola bojowego +9 i spisałem wszystkie jego wartości z każdej kolumny na kartkę papieru, potem odszukałem trytona +0 i wpisałem mu te wartości od DMG

(Kolumny Value0, Value1, Value2, Value3, Value4, Value5), ale powiększone o 20, tak samo w kliencie.

59649524317135950350.png

Opublikowano

A oto screeny:

Tryton +0 przed modyfikacją

tryton0domyslne.jpg

Tryton +0 po modyfikacji

tryton0dmg20.jpg

DMG w Grze się nie zwiększyło mimo zachowania wymaganych procedur przy modyfikowaniu baz przez Navi.

59649524317135950350.png

Opublikowano

Na kazdy + nie zwiekszy ci sie DMG bo Masz stale Value5 tu masz taki przykład

To jest ukryta treść, proszę

137 masz na +0

to jezeli chcesz zeby +1 bylo mocniejsze to zwiesz np. 147

Bo to dodasz zawsze do Value 1,2,3,4

@EDIT

ajjj chyba nie o to ci chodzilo...

Moze róznica jest nieodczuwalna weź zwiększ o 2tys i zobacz czy inny juz bedzie hit

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

Kuzwa tez to kiedy edytowalem w navi:D Za chwilke sie dowiem,i dam edit;D

In game name:

Hadesik,CzarnyHades,Boomslang,Radosny:]

Opublikowano

2x UP

Nie sprawdzałem tego jeszcze, ale pobawię się z tym, a czy może jest jakiś wzór jak te kolumny się liczy?

Niemniej jednak dziękuje za pomoc.

59649524317135950350.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...