Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienie botów

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc. Chciałbym sobie zrobić w counter strike source totalny armagedon botów. Chciałbym dodać ich więcej niż 20. np. Mam mapę cs_italy, i chce na niej zamiast max. 20 botów w ct a ja sam w tt to chciałbym 40 botów w ct a ja sam w tt. Wydaje mi się, że jest to możliwe ponieważ, jak są servery na 32 osoby no to wbić mogą 32 osoby a nie 20+1(ja)

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Nie da się tego zrobić, przynajmniej na cs 1.6 ponieważ jak masz serwer 32 osoby,

to resp musi pomieścić 16 osób ale mapy nie są dotego przystosowane,

dlatego też serwer musi posiadać plugin aby gracze się respili jeden na drugim, bez pluginu nie jest to możliwe.

Ilość graczy w drużynie zależy od tego jaka jest mapa, ponieważ przy tworzeniu mapy ustalasz ile graczy może się znaleźć na danym respie.

Wyobraź sobie resp i na nim 40 osób... nie jest to możliwe.

Mapy w cs:s są widocznie przystosowane do 20 osób w respie.

nie regulaminowa sygna

Opublikowano

@up: Da się na cs:s grać na boty +20 vs 1, ponieważ przed chwilą grałem na mapie i było 25vs1 i czy mógłby mi ktoś pomóc przerobić mapę cs_italy tak by respy były większe niż 20 botów ??

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Nikt ci nie przerobi mapy, to nie jest takie łatwe, sam się bawiłem w tworzenie map do cs 1.6 i wiem, że (czasami) przerobić mapke jest trudniej niż zrobić.

nie regulaminowa sygna

Opublikowano

Rasta nie wprowadzaj go w bład ;p

Wpisujesz w konsoli :

mp_limitteams 99 i mp_autoteambalance 0 , jak chcesz dodać boty do CT to bot_add_ct a jak to TT to bot_add_t (albo tt)

jakbyś miał jakies problemy to pisz na steam , kacperek33 .

Opublikowano

@up: Kurwa a myślisz że tak nie robię ? Poprostu na italy dodaję boty i pisze że jest już team full więc chciałbym by usunąć ten limit bądź zmienić go na większy niż 20

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

nie chce mi się edytować mapy więc napisze ci co masz zrobić...

Najpierw sciągnij program source SDK jest w zakładce narzędzia na steamie .

Sciągnij program pakrat , jest to dekompiler bsp > vmf

Rozpakuj mapę programem pakrat

W Hammerze (jest w source SDK) otwrzórz rozpakowaną mape (vmf)

I dodaj nowe byty , w twoim przypadku to będą miejsca respawnu czyli byt info_player_terrorist lub info_player_counterterrorist

Jak byś nie umiał tego zrobić to odsyłam na sourcesdk.pl , tam są tutki lub na youtube.

Elo , gotowców nie daje

3bf0a2842d74efd1002e9c3bd6da1d9e.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...