Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xbox 360 Czy Ps3

ch00y

co wybrac drodzy koledzy  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. co wybrac?

• Xbox 360 SLIM
      36
    • PS3 SLIM
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

co mam wybrac? sry tamten temat mi nie wyszzedl. jestem nowy

I'd BASH YOUR FUCKING HEAD ON THE WALL!

Opublikowano

To zależy na czym ci bardziej zależy, jeśli masz kasę i chcesz bardziej rozbudowanego trybu multi to bierz xbox'a, a jeśli wolisz mniej rozbudowany i darmowy to weź ps3. Jak dla mnie to te konsole różnią się tylko wyglądem,cena i lekko grafiką (no Ps3 ma tez Blu-Ray). Jak dla mnie Xbox360S.

Taka moja opinia.

7m9a.png

Opublikowano

To zależy na czym ci bardziej zależy, jeśli masz kasę i chcesz bardziej rozbudowanego trybu multi to bierz xbox'a, a jeśli wolisz mniej rozbudowany i darmowy to weź ps3. Jak dla mnie to te konsole różnią się tylko wyglądem,cena i lekko grafiką (no Ps3 ma tez Blu-Ray). Jak dla mnie Xbox360S

Jedna konsola ma coś, czego drugiej nie ma, a druga ma coś, czego nie ma ta pierwsza...

@Top

Cechy i porównania:

- Usługi sieciowe (PSN- Darmowe, XLive- Abonament płatny)- na obydwu sieciach mamy Marketplace/Store z dodatkami (DLC), kluczami do bety, theme'sami czy inną dodatkową zawartością...

- Podobne, a zarazem inne gry (X360- np. Halo, Fable, Forza Motorsport. PS3- Uncharted, Killzone, LittleBigPlanet)

- System płatności (w PSN Store płacisz z wirtualnego portfela, klikasz "dodaj fundusze", a jak numer twojej karty jest zapisany to potwierdzasz dodanie środków płatności na kartę i gotowe. X360- "wymiana" punktów MS Points.

- Napędy (PS3 Blue-Ray, co jest dużą zaletą. X360- zmienne napędy, np. Lite-On. Brak Blu-Ray)

- Ciekawy interfejsy (system renderingu czy np. sposób przedstawiania zdjęć, które mamy na PS3- galeria, którą możemy eksplorować według daty zrobienia fotki z płynnymi przejściami miłymi dla oka. X360- ciekawe, flashowe przejścia, ciekawy system nawigacji, "wygodne" menu i wiele ustawień/opcji)

Opublikowano

Nie no ja miałem konsole PS3 musze przyznać że konsola spoko ale pad jest poprostu porażką jest on maly zrobiony z gładkiego materiału ręce się pocą ja osobiście nie umiem grac na takim padzie jak by się dało podłączyć pada od x'a to bym miał ps3 ale sie niestety nie da :/ naszczęście ps3 sprzedałem tylko ze stratą 150zł więc dużej straty nie miałem ;) i teraz mam xboxa 360 pro (premium) i jestem w pełni zadowolony a internet kosztuje 135zł rocznie w tym momencie więc nie dużo ;) xbox jest lepszy po prostu pozdro...

Pomogłem daj "+"

Opublikowano

Nie no ja miałem konsole PS3 musze przyznać że konsola spoko ale pad jest poprostu porażką jest on maly zrobiony z gładkiego materiału ręce się pocą ja osobiście nie umiem grac na takim padzie jak by się dało podłączyć pada od x'a to bym miał ps3 ale sie niestety nie da :/ naszczęście ps3 sprzedałem tylko ze stratą 150zł więc dużej straty nie miałem ;) i teraz mam xboxa 360 pro (premium) i jestem w pełni zadowolony a internet kosztuje 135zł rocznie w tym momencie więc nie dużo ;) xbox jest lepszy po prostu pozdro...

Nie sugeruj się tylko padem, popatrz na inne cechy.

Ja wcale nie namawiam do wybrania PS3, tylko przedstawiam zalety i wady obydwu konsol...

Ty niestety namawiasz wręcz do kupna X360 z powodu chociażby wygodniejszego pada, co nie jest zbyt przekonującym argumentem.

Opublikowano

A mi się niedobrze robi jak ty się wypowiadasz ( nie umiesz się pogodzić z tym że kupiłeś PS3 a wszyscy uważają że xbox jest lepszy i ci to nie pasuje próbujesz przekonać innych do złego wyboru) to wszystko co mam ci do powiedzenia PZDR...

Pomogłem daj "+"

Weteran
Opublikowano

Tez niedlugo zamierzam kupic xbox'a i mysle ze jest on lepsze :)

i zgadzam sie z ''shitmen'em '' czasami sam tak robie : P

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

A mi się niedobrze robi jak ty się wypowiadasz ( nie umiesz się pogodzić z tym że kupiłeś PS3 a wszyscy uważają że xbox jest lepszy i ci to nie pasuje próbujesz przekonać innych do złego wyboru) to wszystko co mam ci do powiedzenia PZDR...

To autor tematu ma zdecydować, a my mu mamy przedstawić zalety obydwu konsol. Ty jednak nakłaniasz do X360, nie mówiąc i nie wiedząc (co można wywnioskować z twojej wypowiedzi) nic o PS3...

@Autor

Jak widzisz powinien istnieć jeden główny dział PS3 i X360. Jeśli piszesz w tym dziale, czyli X360 takie tematy jak X360 vs PS3 to przewagę będzie miał i tak X360.

Dlatego powinien powstać jeden osobny dział do tego typu tematów ;)

Opublikowano

Roue, wymieniając same zalety ps3, przemilczając jego wady, a także zalety i wady x360 na pewno dałeś mu obiektywną pomoc w wyborze konsoli. Od wiecznego sporu x360 vs ps3 się nie rozwiąże. Jeden weźmie wygodny pad, inny wybierze bluray, bo ma akurat filmy w tym formacie(ja nie mam). Jeden woli wypasione xbox live, a inny wypasione psn+.

Opublikowano
Jak widzisz powinien istnieć jeden główny dział PS3 i X360. Jeśli piszesz w tym dziale, czyli X360 takie tematy jak X360 vs PS3 to jasne jest, że FanBoye X360 dominują.

Dlatego powinien powstać jeden osobny dział do tego typu tematów ;)

Wyzywasz tutaj on FanBoy-ów, a sam nim jesteś....

@autor

Jak już gdzieś pisałem, obojętnie co weźmiesz to będziesz zadowolony

Opublikowano

Roue, wymieniając same zalety ps3, przemilczając jego wady, a także zalety i wady x360 na pewno dałeś mu obiektywną pomoc w wyborze konsoli. Od wiecznego sporu x360 vs ps3 się nie rozwiąże. Jeden weźmie wygodny pad, inny wybierze bluray, bo ma akurat filmy w tym formacie(ja nie mam). Jeden woli wypasione xbox live, a inny wypasione psn+.

Faktem jest, że temat jest trochę bezsensowny. Tego typu tematów było już milion, a i tak jedna strona będzie za X360, a druga za PS3...

My mieliśmy przedstawić autorowi atrybuty i cechy konsol, zrobił się z tego spam...

My już autorowi wystarczająco zaprezentowaliśmy, teraz on sam musi zdecydować :)

Wyzywasz tutaj on FanBoy-ów, a sam nim jesteś....

@autor

Jak już gdzieś pisałem, obojętnie co weźmiesz to będziesz zadowolony

Hmmm... widzisz i tutaj się niestety mylisz, ponieważ FanBoyem nie jestem.

Krew mnie natomiast zalewa, jak ktoś piszę, że X360 ma wygodniejszego pada i przez to jest po prostu lepszy. Taka osoba nie bierze w ogóle pod uwagę innych zalet, a także i wad konsoli.

Staram się przedstawić cechy tych konsol..., ale i tak nie rozwiązuje to sporu X360 vs. PS3

Skończmy już te kłótnie, mamy różne poglądy co do obydwu konsolek...

Autor musi wybrać, tak jak u góry już napisałem- my już mu wystarczająco cech przedstawiliśmy.

Podsumowując- co jest jasne to to, że obydwie konsole różnią się od siebie kosmicznie, mają zalety i wady- zresztą tak jak wszystko...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Właśnie ,że zły! Taka jest prawda

Piratowanie - Więcej zwolenników dla x360

Dział x360 - każdy powie ,że x360 w dziale PS3 by było inaczej!

Oczywiście, że PS3 by było ci lepiej:)

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

kolejany fanboy ps3 nie masz x'a to sie nie odzywaj ja jestem bardziej za microsoft niz za srony ;)

Pomogłem daj "+"

Opublikowano

Generalnie to zgadzam się z obiektywnym postem Roue.

kolejany fanboy ps3 nie masz x'a to sie nie odzywaj ja jestem bardziej za microsoft niz za srony ;)

Może zrób jeszcze akcję pt.: "Bronimy Xboxa"? :rolleyes: Każdy ma różne upodobania, które powinieneś uszanować, chociaż się z nimi nie zgadzasz...

BTW.

Tak z ciekawości zapytam, a ty masz PS3?

Opublikowano

Chyba odwrotnie...

Do autora: Gdzie Twoja inteligencja? Czy to prowokacja? Założyłeś temat, w dziale xbox gdzie dzieci będą klikać na xboxa bo go mają... Już lepiej by było jakbyś w "inne" to założył...

Porównajcie sobie grafikę (exclusive) na PS3 A Xbox to zobaczycie różnicę... a no i blue-ray... Jak microsoft mógł wypuścić takie gówno jak X'box. Dla mnie normalnym jest, jak ma coś konkurencja, a ja nie mam to daje to do swojego produktu lepsze. A oni nawet większego dysku nie dali, nie mówiąc o Blue-Ray...

Pozdrawiam kumatych...

Opublikowano

Temat Zamknięty !!!! Już Kupił Xbox 360 Slim

No właśnie, że nie zamknięty bo nie ma go kto zamknąć <_<

Gdyby tu był jakiś mod lub kidmod to by to zrobił, a tak to :mellow:

Zresztą i tak przy aplikacjach nie liczy się wiedza, doświadczenie czy umiejętności- po jakiejś kłótni z kimś "wyżej" (z Elity dokładniej) od razu jesteś skreślony ;)

Jedna osoba się nie zgadza to żeby się za bardzo nie męczyć reszta oczywiście też się nie zgadza- tylko i wyłącznie z tego powodu, że ta pierwsza osoba się nie zgadza :)

A wiem to, bo doświadczenie w aplikacjach mam- sam zostałem tak chamsko potraktowany :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...