Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Dagger I Pvp

GroNso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was postanowiłem podzielić się z wami moim doświadczeniem z zakresu PvP, Opiszę tu PvP ninji Dagger

UWAGA są to moje przemyślenia inni doświadczeni gracze mogą mieć własne sposoby na PvP ale nie jest to powód by mnie krytykować

Wstęp

Ninja Dagger jest profesją bardzo dobrą do PvP, Grając nią nigdy nie czułem że z tą postacią nie mam szans bo to np. BM, zawsze dorównywałem innym postacią.

Od kiedy można zacząć PvP Daggerem ??

PvP tą postacią zaczyna się od pierwszego skilla na G1 lub od 4 M. Wcześniej nie ma sensu bo wojownicy jeszcze górują w PvP

1. Skille

Opiszę teraz wszystkie skille i ich przydatność w PvP

Zasadzka - Jest to bardzo dobry skill na PvP uderzając w plecy powiększamy DMG 2x, Skill dostaje też ładnego kopa od krycia się ( na tym skillu Ninja bije rekordy DMG ) czas ładowania jest bardzo krótki w porównaniu do innych skilli

Krycie się - Daje ładnego kopa do Zasadzki i do Szybkiego ataku, Jednak moim zdaniem opłaca się wbijać tylko jako 5 skill, Wcześniej nie ma sensu :)

Wir Sztyletami - Średnie DMG długi czas ładowania ale możliwość wycięcia kombo (przy odepchnięciu przeciwnika wciskamy skill i wirek uderza 2x lub 3x) Posiada małe szanse na zatrucie mimo wszystko jest to dobry skill

Szybki atak - Skill przenosi nas do przeciwnika, na P nawet ładne DMG można wspomóc kryciem zaletą tego skilla jest to że bardzo łatwo nim trafić.

Trująca Chmura - Najlepszy skill Daggera do PvP, nie ma sobie równych na P ma DMG jak wszystkie inne skille + 50 % na otrucie. Ponad to przebija się przez ABS na sztylety ( działa na niego ABS na magię ale nikt go nie zakłada w PvP z daggerem ). Gdy miałem 4x G był to pierwszy skill jaki maksowałem na P. Nie wyobrażam sobie PvP bez tego skilla.

2. Taktyka

Ok teraz wypiszę wam moje taktyki i podstawowe uwagi związane z PvP z innymi klasami postaci

Dagger vs Body

Jest to trudny pojedynek dlatego że berek woja miota nami po ziemi. Body posiada szybką regenerację co przy dobrej broni może doprowadzić do bardzo szybkiego Deda naszej postaci.

Do tego PvP musimy posiadać NNO, Trochę ABSu też nie zaszkodzi jednak produktem pierwszej potrzeby jest NNO

Jeśli mamy Chmurę na G/P to zaczynamy właśnie nią ( musi się szybko załadować ) potem wchodzimy szybkim po szybkim zasadzka teraz czekamy aż woj nas odepchnie w tym momencie używamy wirka i dajemy krycie ( dlaczego krycie ??, Woj miał już załadowane swoje skille a na kryciu nas nimi nie uderzy pozwolimy załadować się naszym skillą i zregenerujemy trochę HP jeśli wojowi weszła trutka to dodatkowo złazi mu HP ) gdy widzimy koniec krycia walimy z chmury ( łatwo trafić ) lub jeśli chmura nie na G/P to walimy z szybkiego Body powinien paść jeśli nie to ładujemy w niego wszystkie skille jeżeli nie padnie ( mała szansa ) to gryziemy glebę :)

Dagger vs Mental

Tutaj musimy posiadać NNO i min 120 speeda tak by unikać skilli mentala.

Zaczynamy chmurą :) (tylko jeśli jest na G/P) potem szybki i zasadzka u mentala gładko wejdzie nam kombo z wirka ( mała uwaga, między odpalaniem naszych skilli warto pobiegać trochę by uniknąć skilli mentala, naprawdę łatwo to zrobić :) ) Potem krycie ( UWAGA jeśli mamy mało HP trzeba uważać bo mental może trafić nas Tąpnięciem ) potem dobijamy go chmurą, jeśli nie padnie wbijamy all skille, jeśli nie padnie musimy uważać na duchowe i walnięcie i uciekać ;) .

Dagger vs WP

Niestety nie mam dużego doświadczenia w takiej walce jeśli jakiś User wie coś na ten temat niech napisze na PW wkleję to do poradnika

Dagger vs BM

Tutaj potrzeba nam Dużo szczęscia troche % na ludzi i na krytyka

Ponieważ BM zwykle inwestuje w Krytyka i w ludzi to nie ma dużo HP i ABS ale ma kosmiczne DMG, Musimy ubrać się tak aby wytrzymać 15 sek

znikanie tutaj nic nam nie da bo duch powoli by nas zabił ;)

Zaczynamy zasadzką OBOWIĄZKOWO zasadzką potem szybki chmura i kombo z wira ( Musi to być kombo ) po tym wyczynie nie mamy już praktycznie nic HP, czekamy teraz na regenerację zasadzki, gdy nam się załaduje to sura pada jeśli nie to my padamy ( Opisałem tu walkę z surą który inwestuje w krytyka i w % na ludzi jeśli BM ma jednak dużo HP i ABS to spokojnie dotrzymamy do regenaracji wszystkich skilli, Wtedy go dobijamy

Dagger vs Archer

Archerowi skille ładują się dłużej niż nam najlepiej władować skille zregenerować je władować jeszcze raz i zniknąć potem jeszcze raz all skile i archer DED ;)

Dagger vs Dagger

Tutaj Wszystko zależy od ABS i skilli

Dagger vs Healer by Soczes

Szaman healer:

Potrzebne nno, abs nie zaszkodzi ale nie konieczny, chociaż 10-20% na ludzi (przeważnie szaman ma na nas abs stąd % na ludzi).

Walimy combo z wirka (szaman używa przeważnie tego skila co omdlewa <zapomniałem nazwy>, więc wirek wchodzi pięknie) często jest już trutka i jeśli wejdzie trutka to walimy zasadzka/szybki i dobijamy chmurką, a na końcu krycie, po czym po zregenerowaniu zasadzki walimy ją z kryciem. Szaman powinien leżeć jeśli nie to walicie combo z wirka, a jeśli macie mało hp na combo to dobijcie szybkim. A jeśli nie wejdzie trutka po wirku to walimy chmurkę, zasadzka, szybki i krycie. Reszta jak wyżej.

3. Porady ogólne

Inwestuj w skille, KU nie są takie drogie ( nawet bardzo tanie )

Najlepiej zgromadzić ABS 45% na miecze 45% na 2 ręczną i 45 % na sztylety ( buty kolce wisiorek )

Im szybsze sztylety tym lepiej bo można wykonać kombo z Wirka

Sokół + 9 bez NNO jest gorszy niż bojowa + 0 z NNO

Obrona nie ma w PvP dużego znaczenia, najlepiej sprawuje się Błękitne z KD speeda +4 i 1.5k/2k HP

Warto poćwiczyć pvp z jakimś kolegą ( szczególnie Kombo z wira i zasadzkę w plecki )

Graj Graj i jeszcze raz Graj ( ale bez przesady metin2 to nie całe życie )

Nie opisałem Walki z Szamanami bo spotyka się ich bardzo rzadko i jeszcze nie mam wyrobionej techniki na nich

Poradnik w 100% mój, można go kopiować ALE należy dopisać że poradnik napisany by GroNso

Poradnik został napisany dla metin2 PL ( nie wiem jak opisane tutaj taktyki zadziałają na PRIV )

Jest to mój 1 poradnik proszę o uczciwą ocenę i wskazanie błędów ( szczególnie ortograficznych, jestem dyslektykiem i staram się ich nie popełniać, mam słownik w firefoxie ale i tak ciężko jest to kontrolować )

@edit Zbieram plusiki, Nawet nie zauważyłem że to 300 post :)

kuccyk666_8_1.png

A teraz klikaj Ukryj :)

Opublikowano

Niestety ale Nie opisałem Walki z Szamanami bo spotyka się ich bardzo rzadko i jeszcze nie mam wyrobionej techniki na nich :)

Jeśli jakiś użytkownik ma technikę na walkę z szamanami to podeślijcie na PW na 100% wkleję

kuccyk666_8_1.png

Opublikowano

ciekawe jak krycie sie daje kopa do zasadzki jak ten bon co daje nie dziala? nawet na pl panie geniuszu poradnik 1/10 wszystko praawie zle

Opublikowano

Bon na PL działa bardzo dobrze :) nawet słyszałem że daje więcej niż pisze, ale jak mówiłem jest to TYLKO MOJE ZDANIE, wszystko źle to podziel się swoimi przeżyciami na temat Daggera

kuccyk666_8_1.png

Opublikowano

No TUT bardzo ładny i estetyczny + dla Cb

Ale na PRIV jak gram dagiem to moja takty wygląda tak:

Krycie-->Zasadzka w plecy i ded lub pobicie jeszcze chmurką lub szybkim

65ef1c8a0c2b4755755980e.png

Opublikowano

No bardzo ładnie opisane. Widać, że się postarałeś. Wszystko co tu jest napisane sprawuję się doskonale w pvp.

A co do pvp z szamanem:

Szaman healer:

Potrzebne nno, abs nie zaszkodzi ale nie konieczny, chociaż 10-20% na ludzi (przeważnie szaman ma na nas abs stąd % na ludzi).

Walimy combo z wirka (szaman używa przeważnie tego skila co omdlewa <zapomniałem nazwy>, więc wirek wchodzi pięknie) często jest już trutka i jeśli wejdzie trutka to walimy zasadzka/szybki i dobijamy chmurką, a na końcu krycie, po czym po zregenerowaniu zasadzki walimy ją z kryciem. Szaman powinien leżeć jeśli nie to walicie combo z wirka, a jeśli macie mało hp na combo to dobijcie szybkim. A jeśli nie wejdzie trutka po wirku to walimy chmurkę, zasadzka, szybki i krycie. Reszta jak wyżej.

Co do smoka niech ktoś inny wpisze swoje uwagi, mało walczyłęm z tą klasą (różne taktyki były, więc nie będę wam mieszał w głowach).

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dodałem PvP Dagger vs Healer by soczes :)

kuccyk666_8_1.png

Opublikowano

Poradnik na 5+ !

Oczywiście +s leci ..

Tak kolego a Taka Dagger'ka z Fms +9 sr 21 na 51 lvl by by zabila takiego z 50 lvl bodego ? ; >>

34127134971236946388.png

Opublikowano

ze Smokiem tak samo jak z Helerem tylko uważać trzeba na skille jakie ma buffiące . jak ma od m5 do G to jest problem

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Zdejmij troszkę % z warna Bardzo Proszę!

Opublikowano

to zdanie "mentala gładko wejdzie nam kombo z wirka" mnie rozwalilo i ty cos wiesz o pvp u daggera? to ja zadko gram daggierami i wiem ze z mentalem wirek najgorzej walnac.. bo ma silne gieniuszu .. nie upada.. wiec praktycznie nie ma szans 3x wirek walnac

76561198017353072.png
Opublikowano

Haha Mi ZAWSZE w PvP z mentalem wchodziło Kombo z wirka lekko bo machał bardzo wolno swoją bronią ;) Silne nie robi problemu bo mentalek nie upada ale zostaje odepchnięty do tyłu dostaje kombo na stojaka ;) ( tutaj mogę się mylić ponieważ rzadko spotykam mentali z Silnym na G,P )

@edit

Kaczolot16 taka daggerka nie ma SZANS bo dagger od 30 levela ( koziki ) używa TYLKO sztyletów jeśli były by to koziki z UM na plusie to ma średnie szanse bo jak mówiłem pvp Daggera zaczyna się od pierwszego skilla na G1 lub od 4 M

kuccyk666_8_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...