Rapunzel Opublikowano 22 Czerwca Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) Hej, mam problem z VRAM i niebardzo wiem gdzie się zwrócić. Niedawno zrobiłam formata kompa i ustawiło mi się, że mam 2Gb VRAM, bo tak jest na karcie. Wcześniej miałam ~6Gb, bo da się to jakoś podkręcić. Już 3 osoby próbowały coś z tym zrobić (ja się na tym kompletnie nie znam). Klikały coś w BIOS, edytorze rejestru - nic nie dało. Mam kartę NVIDIA GeForce GTX 1050, ss niżej. Z góry dzięki za pomoc 🙂 Edytowane 22 Czerwca przez Rapunzel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anhin Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Nie da się fizycznie zwiększyć VRAM dla dGPU, jak twoim przypadku. Można zmienić przydzielenie pamięci RAM dla iGPU, jako że ta swojego własnego VRAM nie posiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapunzel Opublikowano 23 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 9 godzin temu, Anhin napisał: Nie da się fizycznie zwiększyć VRAM dla dGPU, jak twoim przypadku. Można zmienić przydzielenie pamięci RAM dla iGPU, jako że ta swojego własnego VRAM nie posiada. A wiesz jak to zrobić? I czy np. w grze będę mogła użyć więcej niż 2gb? Bo wcześniej (przed formatem) normalnie miałam xxx/~6000mb użycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anhin Opublikowano 24 Czerwca Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Nie będziesz mogła użyć więcej, GPU ma 2 GB VRAM i tylko tyle jest w stanie wykorzystać. Te ~6000MB to prawdopodobnie ilość RAM, a nie VRAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi